Autor Téma: nacteni dat ze souboru do db  (Přečteno 1616 krát)

Martin

  • Host
nacteni dat ze souboru do db
« kdy: 18-04-2005, 11:35:00 »
Resim nasledujici problem.

Potreboval bych nacist data (Excel, Word, Obrazek) ze souboru dat si to do nejake promene v bussines objektu a pak ulozit do db. Vubec netusim jak na to. Snazil jsem se pres TFileStream a mit promenou typu Variant, ale pada mi to.

Nemate s tim nekdo zkusenosti.

Diky Martin

JanFiala

  • Host
nacteni dat ze souboru do db
« Odpověď #1 kdy: 18-04-2005, 12:44:00 »
datove pole typu BLOB

Martin

  • Host
nacteni dat ze souboru do db
« Odpověď #2 kdy: 18-04-2005, 12:52:00 »
To jo, ale tak na datove vrstve. Jde o to ze vec jsem trosku zjednodusil. Mam UI kde zadam soubor ze ktereho data cerpam, data pak potrebuji ulozit do property v bussines objektu ten je predstavovan COMem takze mam omezene typy, ktere muzu protlacit a po stisku ulozit ukladam jednotliva property do databaze. Takze instatnce te COM tridy musi mit property typu OleVariant kam ulozim obsah souboru (v pripade klasickeho textaku neni problem, ale napriklad Excel nebo Word uz mam smulu - porad mi to tam cpe nejakou "1").