Autor Téma: Zkoušel někdo C++Builder a OSX?  (Přečteno 2979 krát)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1641
  • Karma: 68
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (teď XE8 a XE10)
    • O Delphi v češtině
Zkoušel někdo C++Builder a OSX?
« kdy: 18-07-2012, 00:36:03 »
Je tu někdo takový? Mám problém s .h soubory z OSX. Mám je v local cache, ale nemůžu donutit kompilátor aby je našel.

Embarcadero MVP - Czech republic

hlucheucho

  • Host
Re:Zkoušel někdo C++Builder a OSX?
« Odpověď #1 kdy: 18-07-2012, 09:13:59 »
.h soubory mívám v adresáři projektu nebo používám jejich fullpath v #include

hu

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1641
  • Karma: 68
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (teď XE8 a XE10)
    • O Delphi v češtině
Re:Zkoušel někdo C++Builder a OSX?
« Odpověď #2 kdy: 18-07-2012, 09:28:54 »
Problém je v tom, že .h soubory jsou získávány z OSX během vytváření profilu pro PA.

potřebuji např. CFBundle.h, ten je v

"c:\Users\radekc\Documents\RAD Studio\Profiles\RadekMac\System\Library\Frameworks\CoreFoundation.framework\Headers\CFBundle.h"
kde RadekMac je můj PA profile. Ty H soubory jsou získány během vytvoření PA profilu.

zkoušel jsem
#include "CFBundle.h"
ale bez výsledku.

Podle tebe tam mám vrazit co?

Potřebuji to jen pro kompilaci jedné knihovny. Plavu v tom jak kapr v medu.

Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1641
  • Karma: 68
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (teď XE8 a XE10)
    • O Delphi v češtině
Re:Zkoušel někdo C++Builder a OSX?
« Odpověď #3 kdy: 18-07-2012, 09:38:09 »
Ha trochu jsem pokročil, nastavil jsem cestu na
$(BDSPROFILESDIR)\RadekMac\System\Library\Frameworks\CoreFoundation.framework\Headers\
a něco už mi prošlo
Embarcadero MVP - Czech republic

hlucheucho

  • Host
Re:Zkoušel někdo C++Builder a OSX?
« Odpověď #4 kdy: 18-07-2012, 09:58:27 »
si upravil include path? možná bude potřeba upravit i library path.

jinak pokud se .h soubor nachází jinde než v uvedených adresářích tak lze napsat

#include "c:\Users\radekc\Documents\RAD Studio\Profiles\RadekMac\System\Library\Frameworks\CoreFoundation.framework\Headers\CFBundle.h"

Atmel to s oblibou používá u svých vzorových projektů. Ty jsou rozdrobené do složité struktury adresářů. Podle mne prasárna, ale v nouzi může dobře posloužit.

hu

hlucheucho

  • Host
Re:Zkoušel někdo C++Builder a OSX?
« Odpověď #5 kdy: 18-07-2012, 10:01:00 »
Ještě jsem si vzpomněl na jednu možnost:
1. přidej soubor .h do projektu (Project - Add to Project)
2. pak normálně použij #include "CFBundle.h"

hu

Offline J.T

  • Příspěvků: 13
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Turbo 2006
Re:Zkoušel někdo C++Builder a OSX?
« Odpověď #6 kdy: 18-07-2012, 19:17:18 »
nemůžu donutit kompilátor aby je našel.

V nastavení projektu, by mělo stačit přidat cestu ke složce se souborem *.h. (Include file search path..)

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: