Autor Téma: Nejde otevřít databaze  (Přečteno 8356 krát)

Offline jarex

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 201
  • Karma: 4
Nejde otevřít databaze
« kdy: 25-07-2012, 09:06:35 »
Měl bych takový dotaz k databázi MDB.

Při otevírání databáze se objeví hláška:

Nemáte potřebné oprávnění. Získejte potřebné oprávnění od správce systému nebo uživatele, který objekt vytvořil.

Podotýkám, že heslo by tam být nemělo.

Nevíte někdo co s tím?

Děkuji za případné odpovědi.
D2007 Professional

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2720
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #1 kdy: 25-07-2012, 09:44:27 »
Ja si dávam *.mdb mimo systémových adresárov a nemám problém.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline jarex

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 201
  • Karma: 4
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #2 kdy: 25-07-2012, 11:36:50 »
tim to nebude, jelikoz ji sctu z Flashdisku
D2007 Professional

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1672
  • Karma: 69
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #3 kdy: 25-07-2012, 12:16:51 »
Vzdycky se snazim vyloucit jine problemy jako poskozeny soubor atd. V tomto případě se ptám: a z jiného umístění (tj. C:\xxx) to otevřít jde?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline jarex

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 201
  • Karma: 4
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #4 kdy: 25-07-2012, 12:21:22 »
Z jiného umístění to otevřít též nejde. Soubor poškozený není, jelikož cizí aplikace s tim jede.
D2007 Professional

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2720
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #5 kdy: 25-07-2012, 12:25:42 »
To vyzerá na prístupové práva. Pozrel by som sa na vlastnosti súboru - Zabezpečenie.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1672
  • Karma: 69
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #6 kdy: 25-07-2012, 12:29:12 »
V MS Access to otevřete?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline jarex

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 201
  • Karma: 4
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #7 kdy: 25-07-2012, 12:37:41 »
Oteviram to programem MDBplus.  Jinou databazi mi otevira v pohode, ale tuto ne.
D2007 Professional

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1672
  • Karma: 69
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #8 kdy: 25-07-2012, 12:40:42 »
Tak to třeba ten MDBplus neumí otevřít. Já jsem původně myslel, že to děláte z kódu. Zkuste přímo MS Access nebo z kódu přes ADO a MS Jet
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline jarex

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 201
  • Karma: 4
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #9 kdy: 28-07-2012, 13:40:36 »
Tak jsem to ted zkusil otevrit pres adoconnection a pise mi to ze to nelze otevrit, ze je soubor pouzivan.

Pritom nevim co by ho melo pouzivat.
D2007 Professional

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2720
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #10 kdy: 28-07-2012, 13:48:26 »
Hm, ja mám bežne súbor naraz otvorený v Access-e aj pomocou adoconnection. Takýto oznam som ešte nemal.
Teraz ma napadlo, či náhodou nechtiac neotváraš dvakrát. Myslím tým v tom adoconnection.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline jarex

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 201
  • Karma: 4
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #11 kdy: 28-07-2012, 14:08:22 »
2x to urcite neoteviram, jine databaze mdb mi to otevira uplne normalne. Jen u teto mi to pise ze je soubor pouzivan.
D2007 Professional

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2720
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #12 kdy: 28-07-2012, 14:50:08 »
Len tak výstrel naslepo, keďže iné aplikácie s ňou nemajú problém. Skús ju dať access-e zhutniť a opraviť.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline jarex

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 201
  • Karma: 4
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #13 kdy: 28-07-2012, 15:36:08 »
Tak to nevim co tim myslite.
D2007 Professional

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2720
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Nejde otevřít databaze
« Odpověď #14 kdy: 28-07-2012, 15:59:18 »
Myslím to čo som napísal  :)

Teraz vážne. Vo v. 2007 Možnosti programu access - Aktuálna databáza - Zhutniť pri zatváraní (tretie zaškrtávcie políčko zhora)

Ale kde je oprava? Predtým to bolo spolu so zhutniť. Teraz to nikde nevidím.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: