Autor Téma: dbExpress a více instancí InterBase  (Přečteno 1395 krát)

Offline zadralad

  • Příspěvků: 1
  • Karma: 0
dbExpress a více instancí InterBase
« kdy: 23-08-2012, 15:40:11 »
Ahoj vespolek,

nemá někdo větší zkušenosti s nastavením komponent dbExpress.
Jde mi o to, že jsem nainstaloval 3 InterBase takto:

IB 6.0 na port 3050 s aliasem 'gds_db'
IB 2009 na port 3059 s aliasem 'gds_09'
IB XE na port 3051 s aliasem 'gds_xe'

Napojení přes paletu IB komponent je o.k., ale nemohu vytvořit připojení přes dbExpress komponenty. Myslím, že problém bude v tom, že musím někde specifikovat jakou InterBasi (tedy jaký port a jakou gds32.dll) volám, a to se mi nedaří. Možná by mohlo být řešení oprava v ini souboru dbExpress komponent?

Předem dík za jakýkoliv nápad, Láďa*

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1304
  • Karma: 28
    • Pepak.net
Re:dbExpress a více instancí InterBase
« Odpověď #1 kdy: 23-08-2012, 16:50:50 »
Nevím, jak s tím pracuje dbExpress, ale normálně se výběr provádí tak, že za server dáš za lomítko port, tj. něco jako localhost/3059. Počítám, že v dbExpressu to bude podobně.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: