Autor Téma: Access violation při nové instalaci  (Přečteno 3246 krát)

Offline Miloslav

  • Příspěvků: 3
  • Karma: 0
Access violation při nové instalaci
« kdy: 23-03-2013, 17:11:09 »
Mám nově W8 a nainstaloval jsem Rad studio 2010. Chci-li otevřít starý projekt, nebo vytvořit nový projekt, spadne to na "Access violation at address 00000000. Read of address 00000000."
Podrobnosti:
[5029A838]{vcl140.bpl  } Controls.TWinControl.DefaultHandler (Line 9860, "Controls.pas" + 30) + $17
[50009F92]{rtl140.bpl  } System.@IsClass (Line 9738, "System.pas" + 1) + $8
[207FCC92]{coreide140.bpl} ProjectFileUtils.CreateXmlMSBProjectFile (Line 228, "ProjectFileUtils.pas" + 1) + $17
[2080B446]{coreide140.bpl} ProjectModule.TBaseProject.Create (Line 851, "ProjectModule.pas" + 19) + $2F
[207A3F4B]{coreide140.bpl} ProjectGroup.TProjectGroup.Create (Line 815, "ProjectGroup.pas" + 4) + $1B
[207A2BBA]{coreide140.bpl} ProjectGroup.CheckForProjectGroup (Line 485, "ProjectGroup.pas" + 13) + $36
[2080FD99]{coreide140.bpl} ProjectModule.CheckForProjectGroup (Line 2533, "ProjectModule.pas" + 1) + $4
[2080B3A1]{coreide140.bpl} ProjectModule.TBaseProject.Create (Line 836, "ProjectModule.pas" + 4) + $9

Zkoušel jsem opravu, odinstalaci a novou instalaci a vše bez úspěchu. Spustím-li bds.exe -rtest, funguje to, ale pochopitelně bez komponent. Prosím o radu, nevím co s tím.

Offline surad

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 36
  • Karma: 0
    • www.instaluj.cz
Re:Access violation při nové instalaci
« Odpověď #1 kdy: 23-03-2013, 18:18:16 »
A spustit to jako správce nepomůže? D7 jede jedině tak... nebo když to jede bez komponent tak třeba bude některou třeba překompilovat, je to čístá instalace nebo i s natavením? Windows je taky čistá instalace nebo je tam už něco konfigurováno, třeba nějakou aplikací, vím že na Win8 je např. nastaveno jako výchozí i jiný formát data (s mezerama).

Offline Miloslav

  • Příspěvků: 3
  • Karma: 0
Re:Access violation při nové instalaci
« Odpověď #2 kdy: 23-03-2013, 18:24:44 »
Jako správce nepomohlo, čistá instalace, komponenty jen ty jejich, moje žádná. Win 8 používána skoro 2 měsíce, aplikací je tam více. Je to upgrade z Win 7.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1781
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Access violation při nové instalaci
« Odpověď #3 kdy: 25-03-2013, 01:12:58 »
A spustit to jako správce nepomůže? D7 jede jedině tak...

D7 jede uplne normalne pod normalnim uzivatel pokud neni v Program Files (ale třeba na C:\Delphi7), nebo (asi) pokud se mu dají práva. Ne že bych je používal, ale prostě to vím.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1781
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Access violation při nové instalaci
« Odpověď #4 kdy: 25-03-2013, 01:15:46 »
BTW a zkoušel jsi google?

http://embarcadero.newsgroups.archived.at/public.delphi.ide/201001/1001186798.html. P.S: hledal jsem Controls.TWinControl.DefaultHandler (Line 9860
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Miloslav

  • Příspěvků: 3
  • Karma: 0
Re:Access violation při nové instalaci
« Odpověď #5 kdy: 25-03-2013, 16:42:33 »
Děkuji všem za snahu a ochotu a Radkovi speciálně, protože výmaz z registru pomohl. Opravdu moc děkuju. Co to je google?

Offline Mi.Chal.

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 568
  • Karma: 23
Re:Access violation při nové instalaci
« Odpověď #6 kdy: 25-03-2013, 19:39:16 »
Co to je google?

zkus http://www.google.com

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: