Autor Téma: Nefunguje stop debug - ani po reinstal DELPHI !!  (Přečteno 3013 krát)

Offline pospisil.lada

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 155
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D7
Zdravím,
z ničehož nic se mi nedaří nastavit break pro ladění - objeví se "x" jako kdybych měl vypnutý integral debugging.
Jenže on vypnutý není a včera vše šlapalo (standardní lama informace - samo se to pokazilo).
Myslel jsem že se mi to podařilo u konkrétního projektu, ale totéž platí i pro prázdný projekt s jedním button
- viz obr příloha

prosím o pomoc, celý den je v tahu a nevím co jsem spáchal....
« Poslední změna: 03-05-2013, 05:59:23 od pospisil.lada »

Offline Mi.Chal.

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 567
  • Karma: 23
Re:Nefunguje stop debug
« Odpověď #1 kdy: 01-05-2013, 22:20:57 »
ten event máš nastavený? Ono to dělalo myslím třeba v případech, kdy si zobrazil jiný zdroják, než co jsi debugoval. Nebo to může dělat, pokud dáváš breakpoint někam, kam ten kód nikdy nedojde, takže se v rámci optimalizace vyhodí, protože se nikdy nezavolá. Ale asi to může být i něčím dalším.

Offline pospisil.lada

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 155
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D7
Vyřešeno - nevyřešeno !!!
« Odpověď #2 kdy: 01-05-2013, 22:35:52 »
Takže: po celodenním hraní se mi náhodou povedlo (ostatně i ten penicilín tak vznikl   >:( ):

- do kódu umístit řádek, který vyvolá chybu za běhu ( ne při kompilaci) - např.: dělení nulou
- spadne na chybu a ejhle, všechno je, jak má.

Takže funguje to, ale nevim proč.

Napadá mne jediné:  pracuji na projektu na 2 ntb, synchronizace probíhá automaticky přes dropbox.
To bude asi ten psisko zakopaný. Kdyby Vás napadlo, čemu se při synchro vyvarovat, uvítám !!!

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1795
  • Karma: 77
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Vyřešeno - nevyřešeno !!!
« Odpověď #3 kdy: 02-05-2013, 06:48:18 »
Takže funguje to, ale nevim proč.
No a daval jsi v Delphi Builld?
Se synchronizaci zkusenosti nemam, ale co bych urcite udelal, ze bych nastavil DCU adresar nekam do temporary oblasti mimo strukturu adresaru se zdrojovkama a .DCU soubory bych nesynchronizoval (ani .EXE ani zadnny jiny vystupni soubor). A misto synchronizace by bylo lepsi prejit na nejaky version control system, treba SVN.

Offline pospisil.lada

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 155
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D7
Re:Nefunguje stop debug
« Odpověď #4 kdy: 02-05-2013, 06:53:25 »
ten DCU adresář už stěhuji, s tím BUILD nerozumím.....
mimochodem, stav se vrátil do nefunkčnosti, kruci....

je mi jasné že to synchro není ono, ale rok to jede...

Poraďte mi prosím nějakou rychlou pomoc ... díky předem!!!!
synchro vypnuta

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1795
  • Karma: 77
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Nefunguje stop debug
« Odpověď #5 kdy: 02-05-2013, 07:01:57 »
ten DCU adresář už stěhuji, s tím BUILD nerozumím.....
Jakym zpusobem prekladas projekt viz menu Project. Pri podobnych potizich je prvnim krokem Build, druhym krokem smazani vsech DCU (proto je dobre je drzet na jednom temporary miste) a tretim krokem revize nastaveni Delphi: jak vlastniho IDE, coz jsi udelal, tak prekladace a linkeru (jestli generuje debug info).

Offline pospisil.lada

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 155
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D7
Re:Nefunguje stop debug
« Odpověď #6 kdy: 03-05-2013, 05:58:25 »
....nastaveni Delphi: jak vlastniho IDE, coz jsi udelal, tak prekladace a linkeru (jestli generuje debug info).

jsem v krizi: nepomohlo nic, ze zoufalství jsem přeinstaloval DELPHI a nic, nic, nic  :'(

v projektu a nastavení delphi to tedy není když nejedou čisté DELPHI, takže REGISTR?
Opravdu nemáte někdo nápad?

pozn: stejný projekt na ntb vesele fičí....

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1795
  • Karma: 77
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Nefunguje stop debug
« Odpověď #7 kdy: 03-05-2013, 07:19:25 »
....nastaveni Delphi: jak vlastniho IDE, coz jsi udelal, tak prekladace a linkeru (jestli generuje debug info).
jsem v krizi: nepomohlo nic, ze zoufalství jsem přeinstaloval DELPHI a nic, nic, nic  :'(
A nemas tam ten soubor 2x? Napr. ti jednou zustal otevreny v IDE a ty jsi ho presunul nekam jinam a zmenil mu cestu?

Zkus pozavirat vsechny soubory, smazat *.dcu, *.dsk a *.dproj, otevri *.dpr, znovu si nastav project options a musi to fungovat

Offline pospisil.lada

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 155
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D7
Re:Nefunguje stop debug
« Odpověď #8 kdy: 03-05-2013, 08:18:53 »
Citace
A nemas tam ten soubor 2x? Napr. ti jednou zustal otevreny v IDE a ty jsi ho presunul nekam jinam a zmenil mu cestu?

Zkus pozavirat vsechny soubory, smazat *.dcu, *.dsk a *.dproj, otevri *.dpr, znovu si nastav project options a musi to fungovat

Netuším co myslíš, který soubor?
Na přeinstalovaných DELPHI (smazány a znovu nainstalovány) otevřu nový projekt, vložím button, do něj jediný řádek TButton(sender).caption := '' (jen pro to, aby bylo kde zastavit), označím stop pro trasování a nic - trasování se nezastavuje (řádek označen křížkem - "nezastavujeme"). Pokud vložím více řádků tak ani ty nejsou označeny modrou tečkou že jsou vhodné pro trasování.
Prostě záhada.... 
Na obr. je výsledek - jsou vidět čisté DELPHI (černé řádky bez nastavení editoru) ....  Na notebooku2 funguje ...

Do reinstalace win se mi fakt nechce.... kruci.
« Poslední změna: 03-05-2013, 08:37:27 od pospisil.lada »

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1081
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:Nefunguje stop debug - ani po reinstal DELPHI !!
« Odpověď #9 kdy: 03-05-2013, 08:42:27 »
zkousel jsem vypnout to "integrated debugging" a krizek (neplatny breakpoint) to neukaze,
takze v tom to neni ... neplatny break se muze objevit, pokud si v jinym zdrojaku, nez mas byt :D

otevri si slozku nainstalovanych Delphi, tam Projects/Bpl a tam to smaz ;)

Offline pospisil.lada

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 155
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D7
Re:Nefunguje stop debug - ani po reinstal DELPHI !!
« Odpověď #10 kdy: 03-05-2013, 09:00:05 »
zkousel jsem vypnout to "integrated debugging" a krizek (neplatny breakpoint) to neukaze,
takze v tom to neni ... neplatny break se muze objevit, pokud si v jinym zdrojaku, nez mas byt :D

otevri si slozku nainstalovanych Delphi, tam Projects/Bpl a tam to smaz ;)

V BPL jsem smazal vše, výsledek stejný ...

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1795
  • Karma: 77
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Nefunguje stop debug
« Odpověď #11 kdy: 03-05-2013, 09:14:05 »
Na přeinstalovaných DELPHI (smazány a znovu nainstalovány) otevřu nový projekt, vložím button, do něj jediný řádek TButton(sender).caption := '' (jen pro to, aby bylo kde zastavit), označím stop pro trasování a nic - trasování se nezastavuje (řádek označen křížkem - "nezastavujeme"). Pokud vložím více řádků tak ani ty nejsou označeny modrou tečkou že jsou vhodné pro trasování.
Prostě záhada.... 
Podle tech snapshotu mas nejaky prehistoricky Delphi. Jak mas nastaveno u toho noveho projektu project Options? Zejmena na zalozce Compiler | Debugging?

Offline pospisil.lada

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 155
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D7
Re:Nefunguje stop debug - ani po reinstal DELPHI !!
« Odpověď #12 kdy: 03-05-2013, 09:36:29 »
Budu vděčný za každý nápad

Offline perverez

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 21
  • Karma: 3
Re:Nefunguje stop debug - ani po reinstal DELPHI !!
« Odpověď #13 kdy: 03-05-2013, 09:40:16 »
Zapni si Debug Information - pokud je nemáš, tak nejde krokovat, tudíž ani stopnout běh programu.

Offline pospisil.lada

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 155
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D7
Re:Nefunguje stop debug - ani po reinstal DELPHI !!
« Odpověď #14 kdy: 03-05-2013, 09:46:13 »
JEŽIŠI JÁ JSEM VŮŮŮL !!!!!

čumím na to druhý den !!!!!!!!!!!!!!


Díky moc všem, za trest si budu doinstalovávat VCL a nastavovat ..... a po večeři si nedám doutník.

Ještě jednou díky.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):