Autor Téma: pridal jsem zaznam do tabulky a nejde editovat  (Přečteno 1754 krát)

Offline Kony

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 128
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
pridal jsem zaznam do tabulky a nejde editovat
« kdy: 01-08-2013, 19:27:07 »
Hoj.. pridal jsem zaznam do tabulky jako memo(potrebuju co nejvetsi tak jsem dal     mediumtext) ale jakmile to pridam na formular tak mi do toho nejde nic volozit, jako by byl jen read only..... hledam jak hledam a nikde nic..... vim ze pokud vsechno smazu a udelam vsechno od zacatku ze to bude fungovat (pokud odstranim vsechny zaznamy na DataSource tak to fungovat bude... ale tohle nechci... vim ze se mi rozhasijou i dalsi formulare... diky moc za info

Offline Kony

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 128
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:pridal jsem zaznam do tabulky a nejde editovat
« Odpověď #1 kdy: 04-08-2013, 11:33:48 »
nenapada nekoho neco ???

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2720
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:pridal jsem zaznam do tabulky a nejde editovat
« Odpověď #2 kdy: 04-08-2013, 12:04:32 »

S memo sa pracuje v rôznych DB rôzne. Ja ich nepoznám. :(
Ak ešte nevieš ako to je v MySQL, tak si to najprv pozri.
Ja by som sa v prvom rade pozrel na tie DataSet-y. Hm, DataSource nemá žiadne záznamy  - asi to je preklep.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):