Autor Téma: Kompilace SeaMonkey X64 - You are targeting i386 but using the 64-bit compiler  (Přečteno 3739 krát)

Offline VladaS

  • Příspěvků: 27
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
Ahoj

Snažím se zkompilovat ve Visual Studiu 2012 (nejnovější "vývojovou") verzi SeaMonkey pod Windows 8 64 Bit
(protože 32 bitová využívá jenom 4GB RAM a jak se pokusí alokovat víc, tak mi většinou zhavaruje),
(zdrojáky staženy pomocí start-msvc11-x64.bat) ale končí to touto chybou:

checking for make... /local/bin/make
checking for X... no
checking that static assertion macros used in autoconf tests work... yes
checking for 64-bit OS... yes
configure: error: You are targeting i386 but using the 64-bit compiler.

Obsah mozconfig:

mk_add_options MOZ_OBJDIR=@TOPSRCDIR@/suite-opt
ac_add_options --enable-application=suite
ac_add_options --target=x86_64-pc-mingw32
ac_add_options --host=x86_64-pc-mingw32
mk_add_options MOZ_MAKE_FLAGS="-j4"
ac_add_options --enable-optimize
ac_add_options --disable-debug
ac_add_options --disable-angle
ac_add_options --disable-gamepad

Co je prosím kde špatně a jak to donutit, aby to opravdu kompilovalo pro AMD64 ?

Děkuju...

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1080
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: 7, 2010
vzhledem k tomu, ze ocividne nemas dostatecne zkusenosti,
mel bys pouzit google a najit neco, co uz funguje

Kód: [Vybrat]
http://www.mozilla64bit.com/index.php/seamonkey-64-bit-download
ale nemyslim si, ze ti 64bit nejak ulehci praci,
myslim, ze to neni moc stabilni a dost pochybuju, ze prohlizec sezere vic jak 4GB,
to bys mel asi zahodit takovy prohlizec pro obrovsky memory leak

Offline VladaS

  • Příspěvků: 27
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
Už mám zkompilováno, ale jenom nevím, proč se muselo použít "start-msvc11.bat" místo "start-msvc10-x64.bat"
který bych (logicky) čekal pro 64bit...

Mno jenom mám ještě "malý problém" že  s:
mk_add_options MOZ_OBJDIR=@TOPSRCDIR@/suite-opt
ac_add_options --enable-application=suite
(v mozconfigu) mi to místo (požadovaného) SeaMonkey zkompilovalo viz. příloha,
takže teď nevím, jestli se jenom "nepodařil SeaMonkey.exe", ale spíš jsem ještě něco špatně nastavil
(a zkompiloval "něco jiného, než jsem chtěl") a potřeboval bych teď zjistit co ...  :-\

Ty zkompilované buildy na netu jsou většinou starší verze a já chci ty "nejnovější vývojové",
které jsou k dispozici jen v 32bit a už se mi je párkrát opravdu "podařilo dostat" do situace, že jsem třeba otevřel "trochu víc TABů"  ;)
a než si je stačil (postupně) prohlédnout, tak to při alokaci víc jak 4GB lehlo a ani si to tu session neuložilo,
takže už jsem neměl šanci ani otevřít stejné TABy znovu - ty 64bitové použijí mou celou 8GB RAM a potom i page file
a nepadají a já chci zkrátka testovat ty nejnovější, které jsou bohužel všude zkomilované jen pro 32 bit ...

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1080
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: 7, 2010
1) Opera ani pri otevreni 100 zalozek nezabere 4GB ... nechapu, proc by nekdo pouzival neco, co pracuje tak nehospodarne
2) na te strance je verze 2.19, nejnovejsi je 2.20, k cemu novejsi?
3) samotna 64bit verze je vic nez experimentalni, Mozzilla 64bit na Windows absolutne nepodporuje, proc chces jeste k tomu nightly, ktere na stabilite nepridaj?
4) pochybuju, ze ti tady nekdo pomuze, toto je forum o Delphi :)

Offline VladaS

  • Příspěvků: 27
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
1) Protože jsem tak "šikovný" že, občas toho (potřebuju) mít otevřeno tolik, že se přes ty 4GB dostanu - stačilo třeba "jenom" cca 200 TABů z Facebooku
    (které jsem si potom chtěl prohlířet postupně a postupně je samozřejmě zavírat), jenomže jak jsem si nevšiml, že už to leze přes "kritických 4GB"
    takže to "lehlo" a když si (jen podle historie) nechci prohlížet i to, co už jsem viděl, tak ty (stejné) stránky (co jsem ale ještě neviděl) už nemám šanci otevřít...  :D

2,3) Mám vyzkoušeno, že 64 bitové verze klidně alokují i přes 8GB (jenom už "tak trochu víc chroupu na disku..."), ale nelehnou (a to je to hlavní)
    a protože jsem "experimentátor" a chci testovat i nejnovější 2.23 (které bohužel asi zatím nikdo do 64bit nekompiluje),
    tak mi nezbylo nic jiného, než "udělej si sám" ...  ;)  :D

4) No tak jsem to alespoň zkusil, protože mi přišlo že se tu ty dotazy ohledně Win64 jenom Delphi netýkají (a protože jsde jenom o kompilaci)
    tak kdyby někdo třeba (úplně náhodou) věděl...  ;)

Offline VladaS

  • Příspěvků: 27
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
Tak sláva - FireFox 26.0a1 (2013-09-02), zatím sice jenom 32Bit jsem právě zkompiloval,
"tak to by bylo, že by nebylo", že by se nakonec ještě nepodařil i ten 64Bit SeaMonkey...  ;)

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1080
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: 7, 2010
jen tak bokem ... mas predstavu o tom, jaky je rozdil mezi 32 a 64bit, kdyz nejaky kod kompilujes? Myslis, ze kdyz to jde pro 32, tak to pujde automaticky na 64bit?  :P

Offline VladaS

  • Příspěvků: 27
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
No já předpokládám že na mozilla-central jsou ty zdrojáky (současně) pro 32 i 64 bit a a záleží jen jak se to tedy zkompiluje - jestli je to pravda, tak to se (snad) brzy přesvědčím
- no tedy jestli "brzy" nevím, protože mi to na Trinity přetaktovaném jenom na 4GHz (prptože nechci, aby to zase zbytečně moc "topilo") už nějakou tu hodinku kompiluje a "co to bude, až to bude" (tedy jestli to bude respektovat to nastavení pro SM64) bohužel uvidím (anebo také neuvidím) jedině až to zase skončí ...  ;)  :D

Offline VladaS

  • Příspěvků: 27
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
A přece jsem měl pravdu, že to musí jít !!!

Tak už právě (konečně) testuju pod Windows 8 64-bitový build 20130904113630 kompilovaný a optimalizovaný pro můj AMD64 VIZ (Trinity) ...  ;)  :D

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1080
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: 7, 2010
ze optimalizovany :D :D

Offline VladaS

  • Příspěvků: 27
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
No já tedy myslím, že opavdu optimalizovaný - nevím jestli ty máš rád, když ti program "lehne v nejlepším" (třeba právě při překročení těch 4GB),
anebo když raději běží (normálně) dál - já osobně tedy dávám (raději) přednost té 2. možnosti ...  :D  :D  :D

A když jsem už jsem to kompiloval přímo pro AMD64 VID (který mám) - tak předpokládám, že (alespoň někdy, anebo jaké "jednou")
to ty jeho instrukce přecejen využije ...  ;)  :D

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1080
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: 7, 2010
no optimalizovany asi tezko uz z principu, ze Mozilla zatim vubec 64bit na Windows nepodporuje,
nerikam, ze to je zazrak, ze to jde, ale optimalizace neni to spravne slovo ;)

doufam aspon, ze sis aspon zjistil nejakym zpusobem, ze to je opravdu 64bit :P

Offline VladaS

  • Příspěvků: 27
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
A to víš odkud, že Mozilla 64Bit nepodporuje - ty tam máš nějakého známého, anebo jsi ty zdrojáky (osobně) zkoumal ?  :D

Samozřejmě je to možné, že 64Bit nepodporuje, ale každopádně ta je jich "originál" 32Bit verze uměla použít jen 4GB RAM
a jak se to pokusilo alokovat víc, tak to (bez varování) spadlo a co jsem si to zkompiloval sám,
tak jsem (pokusně) otevřel 350 TABů z Facebooku a když to zabralo celou mou 8GB RAM,
tak to normálně začlo pracovat s page file a tedy tak, jak by správně mělo ...

No ten kód ale asi bude opravdu optomalizovaný pro můj AMD64 a jeho instrukce (když jsem si to při té kompilaci nastavil)
a že je to opravdu 64Bit jsem si (samozřejmě) potom ověřil  v ProcessExploreru, ale ty mi to asi stejně zřejmě pořád ještě nevěříš ...  ;)  :D

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1080
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: 7, 2010
spis mi nejde do hlavy, ze by prohlizec mohl zabrat 4GB :)
ale neva, hlavne ze to jde

Offline VladaS

  • Příspěvků: 27
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 7
No "normálně" 4GB nezabere, ale když s tím někdo dělá i něco nenormálního (jako třeba já a často mívám otevřeno třeba i právě hodně TABů,
 které potom teprvě prohlížím a zavítám postupně a většinou právě bývají těchTABů třeba i stovky), tak potom i 4GB (a víz) zabere,
ale už to přestalo padat vždycky v tu "nejšikovnější" chvlíli a to je (samozžejmě) opravdu to nejdůležitější...
No tak ze mně mohou mít radost, že jim nejnověší SM testuji doopravdy důkladně... :D

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: