Autor Téma: DBGrid jeden zaznam do druhyho a odstraneni -  (Přečteno 4070 krát)

Offline TLama

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 597
  • Karma: 31
    • Verze Delphi: 7, 2009, XE3
Re:DBGrid jeden zaznam do druhyho a odstraneni -
« Odpověď #15 kdy: 09-03-2014, 14:44:17 »
tak jsem to udelal, ale tedka zase hlasi ze
Kód: [Vybrat]
'' is not a valid integer value

To mají asi pravdu ;D Prázdný řetězec opravdu nepatří mezi číselné hodnoty. Těžko ale říct kde. To ví strejda debugger. Zkontroluj všechny místa, kde se castuje string na integer. Možná ti někde zůstal prázdný edit box, nevím... Z kódu, který uvádíš to může být Edit2, Edit3 nebo po úpravě řetězce hodnota pole datum_expirace.
« Poslední změna: 09-03-2014, 15:01:41 od TLama »

Offline Kony

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 145
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:DBGrid jeden zaznam do druhyho a odstraneni -
« Odpověď #16 kdy: 16-03-2014, 09:28:36 »
v tomto je chyba..... jakmile zakomentuju tak vse jede, teda bez ćhyb, jen ze to nefiltruje


Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure TForm1.ZTable1FilterRecord(DataSet: TDataSet;
  2.   var Accept: Boolean);
  3. begin
  4.   Accept := DataSet.FieldByName('datum_prevod').AsInteger > StrToInt(Edit3.Text);
  5. end;

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2870
  • Karma: 27
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:DBGrid jeden zaznam do druhyho a odstraneni -
« Odpověď #17 kdy: 16-03-2014, 09:55:22 »
Najprv si otestuj, či tam máš platné hodnoty. Napr.
Kód: [Vybrat]
  if DataSet.FieldByName('datum_prevod').Isnull then

  if Edit3.Text = '' then // za predpokladu, že tam môžu byť len číslice. Ináč ďalší test

a zariaď sa podľa toho.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):