Autor Téma: C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL  (Přečteno 9874 krát)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1849
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #15 kdy: 24-03-2014, 17:50:51 »
myslím, že dcu v Delphi je něco jako h v C++. Když některý z těchto souborů chybí, pak překlad končí chybou.
Nez .h, to je spis .obj - to uz je potrava pro linker, ne pro prekladac.

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #16 kdy: 24-03-2014, 18:37:18 »
Všiml jsem si, že v jednom adresáři jsou pas a v jiném dcu.  S vyjímkou tohoto, co nemůže najít, jsou "do páru" - se stejným názvem jeden s příponou dcu a jeden s příponou pas.  Kdyby nebyly ty dcu potřeba, tak tam nejsou.  Prostě ho to chce a já nevím, kde ho vzít.

hu

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1849
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #17 kdy: 24-03-2014, 18:46:26 »
Všiml jsem si, že v jednom adresáři jsou pas a v jiném dcu.  S vyjímkou tohoto, co nemůže najít, jsou "do páru" - se stejným názvem jeden s příponou dcu a jeden s příponou pas.  Kdyby nebyly ty dcu potřeba, tak tam nejsou.  Prostě ho to chce a já nevím, kde ho vzít.
Jestli jsi pouzil ten .zip, co na nej odkaz poslal TLama, tak ten zadne .dcu neobsahuje. Takze pokud tam nejake mas nevytvoril jsi je buhvi jak, tak by to znamenalo, ze ti je prelozil C++ Builder (snadno overis tak, ze mu vsechny .dcu smazes a podivas se, co se stane). A je-li tomu tak, pak pravdu ma Oxo a C++ Builder umi prekladat .pas a pak by mu melo stacit jen vhodne nastavit cesty ke vsem adresarum, ve kterych lezi ty zdrojovky.

A v konfiguraci projektu nejlepe nastavit, at dava ty prelozene .dcu nekam stranou a neprasi je do zdrojovek...

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #18 kdy: 24-03-2014, 19:10:47 »
Máš pravdu, předsedo. :)

Teď to zkouším s jiným počítačem, zip po rozbalení žádné dcu neobsahuje. Tady mám starší verzi C++ builderu (2010). Hlásí, že mu chybí jiný soubor. Každá verze vývojového prostředí se chová jinak  ::) Pak je na místě otázka, proč ho nestvoří.

Na kompilaci ZPlain.bpl napsal Success (dostal jsem se o balíček dál než s XE5) a na kompilaci ZDbc.bpl píše, že nemůže najít ZAdoToken.dcu. Jsem z toho jelen.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1849
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #19 kdy: 24-03-2014, 19:15:50 »
že nemůže najít ZAdoToken.dcu.
Podivej se, kde je ZAdoToken.pas, pridej jeho adresar do search path a to opakuj tak dlouho, nez ho zlomis

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1849
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #20 kdy: 24-03-2014, 19:19:30 »
Máš pravdu, předsedo. :)
Proc predsedo :o Predsedou, a to prozatimnim, jsem byl naposledy nekdy v roce 1990, kdyz jsme zakladali asociaci Johna von Neumanna, jako profesni sdruzeni programatoru na obranu jejich prav, nez se soft dostal do novely autorskeho zakona. Pak jsme si rekli, ze to vlastne nema cenu, navic se do cela drali klasicti funkcionari - svazaci  >:(

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #21 kdy: 24-03-2014, 19:28:49 »
citát - Vesničko má středisková.

Všiml jsem si, že v adresáři parsesql je ZAdoToken.pas, ale v contains ZPraseSql.bpl chybí. Doplnil jsem ho tam a zkompiloval všechny bpl úspěšně.  Vypadá to nadějně.

Edit: zdařila se i instalace. Zatím děkuji za pomoc

hu
« Poslední změna: 24-03-2014, 19:46:56 od hlucheucho »

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #22 kdy: 25-03-2014, 11:03:04 »
 >:( mne to začíná ....
Na počítači v práci se nedaří nainstalovat: Aplikace nemohla být spuštěna, protože součást ZDbc.bpl nelze najít. Potíže pravděpodobně odstraníte opětovnou instalací aplikace.
Nechápu, má ho ve stejným adresáři jako ostatní bpl instalace Zeos. Dělám všechno jako včera večer doma.
Dvě instalace C++ Builderu 2010 se chovají rozdílně.

hu

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1849
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #23 kdy: 25-03-2014, 11:58:07 »
>:( mne to začíná ....
The package hell, co bys od toho chtel :)

Jestli si nepotrebujes hrat na kladece komponent, tak vrele doporucuju nic nikam neinstalovat, nastavit si search path a kompontenty si vytvaret a likvidovat v run-time. A je po problemech.

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #24 kdy: 25-03-2014, 12:22:40 »
Co bych chtěl... No přece aby to fungovalo. Asi se "snížím" k API. Za tu dobu neúspěšných pokusů by to už fungovalo.

hu

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #25 kdy: 25-03-2014, 17:17:20 »
Se to po pauze povedlo nainstalovat. Jen nechápu, jak se to používá
Zkoušel jsem ADO. User Friendly to není  :(

hu

Offline Ondřej Pokorný

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 702
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #26 kdy: 25-03-2014, 18:04:07 »
Opět jeden adept na "udělejte mojí práci za mě, nechci se tím zabývat" ???
Co já vím, má ZeosLib nějakou dokumentaci a nějaké příklady...

RTFM:
http://sourceforge.net/p/zeoslib/code-0/HEAD/tree/trunk/documentation/
http://sourceforge.net/p/zeoslib/code-0/HEAD/tree/trunk/examples/
Embarcadero Technology Partner, juj. Člen Lazarus týmu, oj.

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #27 kdy: 25-03-2014, 19:11:48 »
Nejsem Delphař. Luštit Delphi kód v Notepadu je peklo, dvojnásob pro někoho, kdo Delphi nezná.

Neúspěšné kroky:
- instalace C++ connectoru s použitím Cmake a C++ builderu (2010 a XE5) - 13 chyb odkazuje do stdlib.h
- instalace C++ conectoru s použitím Cmake a MS VS 2010 - tvrdí, že je problém s licencí. Produkt je licencován a řádně instalován
- instalace zeoslib komponent - po zdlouhavém úsilí a přestávce se nakonec instalace zdařila. Nemám funkční aplikaci, k tomu nepředvidatelné chování (jednou jde instalovat, jednou ne) - takže slepá ulička

Úspěšné kroky:
- instalace C++ connectoru s použitím Cmake a MS VS 2008, funkční konzolová aplikace

Nadějné:
- použití ODBC - instalace driveru bez potíží, nastavení také. Testovací aplikace není dokončena (to až zítra). Bohužel to není "user friendly". Představa, že budu uživateli po telefonu radit co stáhnout a co a jak nastavit, se mi nelíbí. Dělat nějaký sofistikovaný instalátor taky nebude žádná výhra.

Myslíš, že by tolik slepých uliček prošel někdo, kdo chce dostat hotové řešení bez úsilí? Seru se s tím několik dní a jediný výsledek je možnost použít velmi starou verzi MS VS.

hu

Offline Ondřej Pokorný

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 702
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #28 kdy: 25-03-2014, 23:06:57 »
Omlouvám se za možná až trochu nepřátelskou reakci.
Jen pár tipů:
- Kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem... Stejné platí i pro programování.
- C++ Builder otevře pas soubory s podporou zvýraznění syntaxe.
- Když to děláš už několik dní, tak by možná stálo zato přehodnotit variantu dokoupení FireDAC nebo UniDAC nebo něčeho s dokumentací pro C++ Builder. Nevím sice, jakou máš hodinovou sazbu, ale možná by se ti to už finančně vyplatilo ;)

Ono těžko radit někomu, pro koho
- dokoupit komerční produkt není finančně možné
- použít MySQL C API je moc práce
- nainstalovat a nastudovat si free knihovnu je téměř nemožný úkon
- použít ODBC nepřipadá v úvahu kvůli složitější instalaci na straně klienta
:)

Mimochodem, abych byl tedy i k něčemu užitečný a jen blbě nekecal:
https://www.google.com/search?q=mysql+odbc+silent+install
http://karcollection.blogspot.co.at/2012/05/mysql-silent-installation-in-windows.html
Konkrétně tě zajímá tento řádek:
msiexec.exe /i  %~dp0mysql-connector-net-6.3.8.msi /qn
a parameter "/qn"

Jak to na straně klienta spustit, už je na tobě (.zip s .bat skriptem nebo dokonce vlastní exe, které se o všechno postará...).
« Poslední změna: 26-03-2014, 09:07:35 od oxo »
Embarcadero Technology Partner, juj. Člen Lazarus týmu, oj.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2974
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:C++ Builder XE5 a vzdálená MySQL
« Odpověď #29 kdy: 26-03-2014, 09:16:27 »
Citace
Luštit Delphi kód v Notepadu je peklo
Použi PSPad.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: