Autor Téma: Číslo riadku v SQL v Access  (Přečteno 2076 krát)

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2964
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Číslo riadku v SQL v Access
« kdy: 28-05-2014, 12:14:59 »
Prvý select je z internetu a funguje. Neviem to použiť ak mám prepojené tabuľky

Kód: SQL [Vybrat]
  1. SELECT A.*,
  2. (SELECT COUNT(*) FROM Evidencia WHERE A.EvidenciaID>=EvidenciaID AND rok=2011) AS RowNumber, A.Rok
  3. FROM Evidencia AS A
  4. WHERE (A.Rok=2011)
  5. ORDER BY A.EvidenciaID;
  6.  
  7. SELECT
  8. (SELECT COUNT(*) FROM Evidencia A WHERE EvidenciaID>=A.EvidenciaID) AS RowNumber,
  9. Evidencia.Investor, Evidencia.Nazov, Konanie.Konanie, IIf(Stanovisko.Suhlasne,"Áno","Nie") AS Suhlasne, Vybavuje.Vybavuje, SpecialistaPO.SpecialistaPO
  10. FROM Vybavuje
  11.   INNER JOIN (SpecialistaPO
  12.   RIGHT JOIN (Konanie
  13.   INNER JOIN (Evidencia
  14.   INNER JOIN Stanovisko
  15.     ON Evidencia.EvidenciaID = Stanovisko.EvidenciaID)
  16.     ON Konanie.KonanieID = Stanovisko.KonanieID)
  17.     ON SpecialistaPO.SpecialistaPOID = Stanovisko.SpecialistaPOID)
  18.     ON Vybavuje.VybavujeID = Stanovisko.VybavujeID;
  19.  
To mi stále vypisuje len poslednú hodnotu
Ak to priamo nepôjde, tak to viem urobiť tak, že budem s mojim selectom pracovať ako s tabuľkou - vstupný Dataset.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Mi.Chal.

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 567
  • Karma: 23
Re:Číslo riadku v SQL v Access
« Odpověď #1 kdy: 28-05-2014, 12:52:49 »
Kde máš poslední hodnotu? Jinak podmínky pro join se normálně píší pro každou tabulku, ty to máš akorát u poslední, což by vrátilo kartézský součin a to asi nebude správně.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2964
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Číslo riadku v SQL v Access
« Odpověď #2 kdy: 28-05-2014, 13:58:26 »
Je to Access :) On to tak vyžaduje. Je to v poriadku.
Posledná hodnota - mal som na mysli počet riadkov.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2964
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Číslo riadku v SQL v Access
« Odpověď #3 kdy: 29-05-2014, 08:26:38 »
Opäť sa vyjadrujem ako Tatár  :-[
Ja do toho potrebujem dostať podmienku. Napr. "WHERE rok=2011". Viď prvú ukážku.
Bez podmienky to je v poriadku.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Mi.Chal.

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 567
  • Karma: 23
Re:Číslo riadku v SQL v Access
« Odpověď #4 kdy: 29-05-2014, 13:08:39 »
Opäť sa vyjadrujem ako Tatár  :-[
Ja do toho potrebujem dostať podmienku. Napr. "WHERE rok=2011". Viď prvú ukážku.
Bez podmienky to je v poriadku.

normálně se dají kompinovat where i joiny, jestli to umí access nevím. Nicméně to za ON je normální podmínka, takže by tam mělo fungovat to co ve where

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: