Autor Téma: ADOConnection  (Přečteno 6202 krát)

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:ADOConnection
« Odpověď #15 kdy: 11-07-2014, 14:13:12 »
Ještě jsem s pomocí MS Excel úspěšně otestoval funkčnost zdroje dat - bez problémů jsem do Excelu načetl vybranou tabulku z MySQL. Zkoušel jsem i ConnectionString mít zadaný At Design Time abych vyloučil možnost chybného načtení z ini souboru - zcela bez efektu. Zajímavé je, že na počítači, kde je C++ builder, se aplikace připojí, ale na jiných počítačích se k DB nepřipojí a není to doprovázeno žádnou chybovou hláškou - takto netuším, co mám hledat.

hu

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1692
  • Karma: 69
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:ADOConnection
« Odpověď #16 kdy: 11-07-2014, 14:24:38 »
Nechybí ti nejaka knihovna nebo soubor? V takovych pripadech pouzivam http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896645 (Process Monitor), ten mi ukaze co za soubory to hleda a nenajde.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:ADOConnection
« Odpověď #17 kdy: 11-07-2014, 16:25:40 »
Narazil jsem na tohle. Není to nějakej naschvál od Embarcadera? C++ builder XE5 Proffesional ed. má omezení jen na lokální nebo embedded DB. Souvisí to s tím?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1692
  • Karma: 69
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:ADOConnection
« Odpověď #18 kdy: 11-07-2014, 20:48:30 »
Omezeni se netyka ADO.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:ADOConnection
« Odpověď #19 kdy: 11-07-2014, 22:29:24 »
Na každou chybějící dll mi každá aplikace zkompilovaná v C++ Builderu vypisovala chybu s názvem chybějící dll. Zde vyžaduje dll s "nesmyslným" (možná i chybným) názvem bez chybového hlášení. Zkoušel jsem to na 4 počítačích:
1. počítač, na kterém byla aplikace zkompilována: aplikace běží normálně, k DB MySQL 5.6 jak lokální tak i ke vzdálené se připojí, nevyžaduje dll s nesmyslným názvem
2. počítač s MS Excel: přečtením tabulky ze vzdálené MySQL do MS Excel ověřena funkčnost datového zdroje. Aplikace se k DB nepřipojí
3. počítač s lokální DB MySQL starší verze: aplikace se k DB nepřipojí ani ke vzdálené ani k lokální. Vyžaduje dll s "nesmyslným" (možná i chybným) názvem
4. počítač se starší verzí IDE C++ Builder 2010 s lokální MySQL 5.6, ani zde se aplikace nepřipojí.
Ve všech případech OS Win XP Prof. ed.

Vyžaduje použití ADO nějaké specifické nastavení projektu oproti běžné aplikaci? (Tonoucí se stébla chytá)

hu

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:ADOConnection
« Odpověď #20 kdy: 14-07-2014, 16:57:02 »
Zkoušel jsem do PC z bodu 4 nainstalovat XE6 trial. Aplikace na něm běží. Dále jsem zkusil "banální" aplikaci jen s ADOConnection, ADOQuery, DataSource a DBGridem. Na tlačítko načte data bez problémů i na jiném PC bez vývojového prostředí. Zkusil jsem původní projekt "naklikat" znovu a kód obsluhy událostí zkopírovat. Opět nepřipojí k DB. Chování aplikace je hodně podivný.
 Budu muset krůček po krůčku zkoušet, co je v kódu špatně. Že se každý krůček musí zkusit na jiném počítači, bude to časově náročný. :'(

hu

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:ADOConnection
« Odpověď #21 kdy: 16-07-2014, 14:10:05 »
Na ADO jsem po této zkušenosti zanevřel. Podařilo se mi velice rychle rozchodit C API podle http://programujte.com/clanek/2009052300-zakladni-implementace-mysql-v-c-c/.  Jsou potřeba 3 kroky:
1. libmysql zkopírovat do adresáře kam C++ Builder vytvoří exe aplikace
2. použít    implib libmysql.lib libmysql.dll  , získanou libmysql.lib přidat do projektu
3. nastavit "include path" do adresáře kam MySQL instaloval hlavičkové soubory ( C:\Program Files\MySQL\MySQL Server 5.6\include )

Sice se to nedá "rychle naklikat", ale chodí to bez bádání.
hu

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: