Autor Téma: Datum a čas z MySQL na TDateTime  (Přečteno 5489 krát)

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:Datum a čas z MySQL na TDateTime
« Odpověď #30 kdy: 02-08-2014, 10:22:39 »
MS SQL má nevýhodu: je jen pro Windows. Koupit příručku na Firebird? Ne, děkuji. Co se týče licence MySQL - pro nekomerční aplikace (můj případ) je zdarma.

hu

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2610
  • Karma: 23
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Datum a čas z MySQL na TDateTime
« Odpověď #31 kdy: 02-08-2014, 11:23:59 »
OT
1) Prvé čo som sa o FB dočítal bolo, že je odvodený od IB. A tým aj kompaktibilný s komponentami pre IB. A to som naozaj amatér bez angličtiny.

2) Že pri FB treba investovať do literatúry je isté. Ale to isté platí aj o ostatných produktoch. Pôvodný help väčšinou nestačí.

3)
Citace
Koupit příručku na Firebird? Ne, děkuji.
Beriem do úvahy, že niečo také sa robí až po rozhodnutí, že do toho idem. Ale vždy ma fascinuje prístup typu:
Ja chcem všetko zadarmo, ale dám si zaplatiť aj číslo topánok!

Je nejakých 100 - 200€ veľa, ak zarobíš tisíce? Neviem či to je Tvoj prípad ;)

Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:Datum a čas z MySQL na TDateTime
« Odpověď #32 kdy: 02-08-2014, 12:07:44 »
To je ze zlata? :o Nemám nic proti investicím v případě, že mají rozumnou návratnost.
A zase komponenty. Ty, ke kterým bych musel dokoupit za nemalé peníze nějaký "balíček" aby byl vzdálený přístup k DB.  Peníze o které mne ani nenapadne požádat kvůli požadavku na přechod na Linux - to znamená zapomenout na C++ Builder, na VCL, na komponenty třetích stran...

hu

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1678
  • Karma: 70
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Datum a čas z MySQL na TDateTime
« Odpověď #33 kdy: 02-08-2014, 12:32:20 »
Co se týče licence MySQL - pro nekomerční aplikace (můj případ) je zdarma.
Ovsem toto tvrzeni je, eufemisticky receno, nepresne: Spis nepravdive. Oracle explicitne definuje, ze zadarmo je to jen pro svobodny soft pod licenci GPL.

A pokud nekdo pise svobodny soft, tak k tomu pouziva prekladace, knihovny a jine nastroje zase z rodiny OSS, aby si kdokoli mohl povinne zverejnene zdrojovky  prelozit a nemusel si porizovat placeny prekladac. Takze jsi ve skupine Delphi nejspis omylem ;-)

Offline hlucheucho

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 196
  • Karma: 2
Re:Datum a čas z MySQL na TDateTime
« Odpověď #34 kdy: 02-08-2014, 18:09:30 »
To je trochu složitější, ale to by ti vysvětlil náš právník. Pokud k něčemu dojde, bude muset ten samý právník to u soudu obhájit.
Jinak jsi v diskuzi C/C++. Co se týče placeného překladače - ten opouštím.

hu
« Poslední změna: 02-08-2014, 18:11:06 od hlucheucho »

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):