Autor Téma: xe7 - metropolis styly, kurzor v editech  (Přečteno 2241 krát)

Offline m.kormout

  • Příspěvků: 6
  • Karma: 0
xe7 - metropolis styly, kurzor v editech
« kdy: 10-10-2014, 10:35:11 »
Ahoj,

od verze XE7 se potykam s problemem s TEdit pri pouziti MetropolisUI stylu. Blikajici kurzor a selekce jakoby "nelicovala" na skutecne pozice znaku. Nesetkal jste se s tim nekdo? Problem nastava i pri vytvoreni zcela nove aplikace a umisteni TEdit na formular. Pri pouziti jineho stylu vse zacne normalne fungovat.

Diky,
M

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1692
  • Karma: 69
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:xe7 - metropolis styly, kurzor v editech
« Odpověď #1 kdy: 10-10-2014, 12:13:10 »
Zkus u toho TEdit selektivne vypinat ruzne StyleElements (tj. TEdit.StyleElements) zda to pomuze
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline m.kormout

  • Příspěvků: 6
  • Karma: 0
Re:xe7 - metropolis styly, kurzor v editech
« Odpověď #2 kdy: 10-10-2014, 17:30:09 »
Zabere pokud vypnu TEdit.StyledSettings.Size... Font se zmensi, sice neodpovida metropolis stylu, ale dusledek chyby se neprojevi.

Nepovedlo se to nekomu opravit? "Zkazit" styl je podle me skoda...

Kazdopadne diky za odpoved a castecne i reseni. S tim se uz zit da...  :)

EDIT: prisel jsem na to, ze problem se da take obejit tim, ze se nastavi TEdit.ControlType = Platform
« Poslední změna: 10-10-2014, 17:39:08 od m.kormout »

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1692
  • Karma: 69
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:xe7 - metropolis styly, kurzor v editech
« Odpověď #3 kdy: 12-10-2014, 09:16:33 »
Zabere pokud vypnu TEdit.StyledSettings.Size... Font se zmensi, sice neodpovida metropolis stylu, ale dusledek chyby se neprojevi.

Nepovedlo se to nekomu opravit? "Zkazit" styl je podle me skoda...

Kazdopadne diky za odpoved a castecne i reseni. S tim se uz zit da...  :)

EDIT: prisel jsem na to, ze problem se da take obejit tim, ze se nastavi TEdit.ControlType = Platform

Prosim, reportuj to jako chybu na http://qc.embarcadero.com/, podle mne to chyba je.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline m.kormout

  • Příspěvků: 6
  • Karma: 0

Offline martinnr

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 122
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Re:xe7 - metropolis styly, kurzor v editech
« Odpověď #5 kdy: 04-12-2014, 13:30:42 »
Ak to este nie je poriesene, tak - v XE7 upd1 toto nepozorujem.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: