Autor Téma: Náhrada za Paradox databáze pro Delphi XE2+  (Přečteno 4904 krát)

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 820
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, XE2, XE6
Re:Náhrada za Paradox databáze pro Delphi XE2+
« Odpověď #15 kdy: 22-09-2015, 10:38:55 »
SynSQLITE3 může být dobrá volba ;)

Offline age.new

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 107
  • Karma: 0
Re:Náhrada za Paradox databáze pro Delphi XE2+
« Odpověď #16 kdy: 22-09-2015, 11:22:09 »
FireBird jsem si stáhl ze SourceForge (64bit verze), a podle přiloženého návodu zkopíroval a přejmenoval nějaké DLL soubory. Zkoušeno v Delphi XE2.

Offline martinnr

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 138
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Re:Náhrada za Paradox databáze pro Delphi XE2+
« Odpověď #17 kdy: 22-09-2015, 11:58:12 »
niekoľko poznámok:
- gds32.dll je knižnica interbase-u, nie firebirdu a nie som si istý, že interbase má embeded režim - doplnené - má taký režim, ale neskúšal som
- a tiež neviem, či tie komponenty, čo spomínaš, teda TIBxxx vedia pracovať v embeded režime
- skúsil by som použiť FireDAC komponenty, ale neviem či bolil už v XE2, ak nie tak použiť alternatívne komponenty 3.strán - my používame ZeosDBO - je to open source projekt, vyvýja sa, podporuje viac platforiem, aj embeded režim Firebird-u
- okrem súborov pre pripojenie k DB vyžaduje interbase/firebird aj nejaké podadresáre s ďalšími súbormi - [intl] a [udf] (už sa to objavil prípad, keď chbalo práve toto)
- ten prevod z/do excelu - som si celkom hneď nebol istý ktorým smerom - inak, ak sú dáta v xlsx formáte, tak sa dajú "čisté" dáta dosť ľahko vytiahnuť - xlsx je vlastne archív (zip), v ktorom je viac xml súborov a jeden z nich obsahuje čísté dáta z hárkov a teda z toho načítať hodnoty je dosť jednoduché
« Poslední změna: 22-09-2015, 12:02:11 od martinnr »

Offline Daniel_Andrascik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 422
  • Karma: 15
    • Verze Delphi: D2007, XE3
Re:Náhrada za Paradox databáze pro Delphi XE2+
« Odpověď #18 kdy: 22-09-2015, 21:32:17 »
Pokial naozaj potrebujes len to co uvadzas tak SQLite je naozaj lite. Porste jedna dll a hotovo, ma jednoduche datove typy, jednoducha praca (ale chybaju stored procedury a ine vychytavky), staci si najst vhodny delphi wrapper pre tu dll-ku. Na nete ich je spusta. Jedine co by trebalo vyskusat je ten pocet zapisov za sekundu. Pouzivam SQLite na masivne logovanie uz roky, ale nikdy nie s takou rychlostou. Firebird embedded moze byt tiez dobra volba, ale ako vidis uz sa zamotavas. Navyse firebird v embedded verzii ma oproti sqlitu jednu nevyhodu. K databazovemu suboru moze byt pripojena len jedna aplikacia, databazovy subor sa cely po otvoreni zamyka. U SQLitu nie je problem mat jedneho zapisovatela a mnozstvo citajucich aplikacii.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):