Autor Téma: Pripojenie sa k FB  (Přečteno 908 krát)

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2791
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Pripojenie sa k FB
« kdy: 01-03-2016, 17:30:39 »
Mám lokálnu DB a ak nemám spustený FB server, tak sa k nej nepripojím. Ani IBEXpert.
V connection som nastavil port 3050 a firewall dočasne vypol.
Pri exe mám nakopírované všetko možné čo som našiel :)
Neviem čo mám robiť. Všade tvrdia, že stačí nastaviť port a skopírovať knižnice :(
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2791
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Pripojenie sa k FB
« Odpověď #1 kdy: 01-03-2016, 17:39:18 »
Prečítal som si vlastný starší príspevok a dal som to dokopy. Ale dostávam oznam

[FireDAC][Phys][FB]CHARACTER SET WIN1250 is not installed.

Idem sa s tým popasovať.
« Poslední změna: 01-03-2016, 17:43:26 od Stanislav Hruška »
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2791
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Pripojenie sa k FB
« Odpověď #2 kdy: 01-03-2016, 18:00:33 »
Vyriešené. Je potrebné skopírovať adresár intl z edície embeded.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline berlusco1974

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Delphi2010
Re:Pripojenie sa k FB
« Odpověď #3 kdy: 06-04-2017, 12:27:30 »
Firebird 2.5.7
Vytváram novú databázu embedded.

Keď nastavím Charset Win1250 (kvôli slovenčine) SQL Manager mi vypisuje:

Connection error.
Bad parameters on attach or create database.
CHARACTER SET WIN1250 is not defined.

Poraďte mi prosím. Tie súbory z adresára INTL (verzia Embedded) mi nepomôžu.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2791
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Pripojenie sa k FB
« Odpověď #4 kdy: 06-04-2017, 12:31:24 »
Ja mám tieto súbory
v intl
fbintl.conf
fbintl.dll

v UDF
fbudf.dll
fbudf.sql
fbudf.txt
ib_udf.dll
ib_udf.sql
ib_udf2.sql

+
aliases.conf
fbclient.dll
fbembed.dll
fbintl.dll
fbudf.dll
firebird.conf
firebird.msg
gbak.exe
gds32.dll
ib_util.dll
icudt30.dll
icuin30.dll
icuuc30.dll
msvcp80.dll
msvcr80.dll


Pozor, musia to byť súbory pre embeded. Nie server.
« Poslední změna: 06-04-2017, 12:33:06 od Stanislav Hruška »
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2791
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Pripojenie sa k FB
« Odpověď #5 kdy: 06-04-2017, 12:36:12 »
Uff, až teraz som si všimol, že sa bavíš o manažéri. Pokiaľ sa nemýlim, tak to musíš mať nainštalovaný FB server.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline berlusco1974

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Delphi2010
Re:Pripojenie sa k FB
« Odpověď #6 kdy: 06-04-2017, 13:30:00 »
Cez server mi to nevypisuje. Tam to funguje Ok.

Ja však potrebujem, aby mi išiel aj server aj embedded.

Súbory pre embedd nemal by som dať do nejakého osobitného adresára (napr. E:\Program Files\Firebird\Firebird_2_5_Emb) ?
V prípade potreby do PATCH dopísať túto cestu?

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2791
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Pripojenie sa k FB
« Odpověď #7 kdy: 06-04-2017, 13:34:56 »
Citace
Súbory pre embedd nemal by som dať do nejakého osobitného adresára (napr. E:\Program Files\Firebird\Firebird_2_5_Emb) ?
Samozrejme. Musíš rozlišovať manažér a aplikáciu. Manažér potrebuje server. A aplikácia podľa Tvojho rozhodnutia. Ak je embeded, tak tie súbory si musíš niekde nakopírovať a aplikácia ich musí nájsť.

Ak používaš FireDAC, čo silne odporúčam, tak na ten účel slúži TFDPhysFBDriverLink. Tam určuješ aj to, že pracuješ s lokálnou DB.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1764
  • Karma: 77
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Pripojenie sa k FB
« Odpověď #8 kdy: 06-04-2017, 13:58:12 »
Cez server mi to nevypisuje. Tam to funguje Ok.
Ja však potrebujem, aby mi išiel aj server aj embedded.
.FDB soubor je snad jeden, ne? Jednou do nej lezes pres regulerni server, podruhe pres embedded.

Offline berlusco1974

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Delphi2010
Re:Pripojenie sa k FB
« Odpověď #9 kdy: 06-04-2017, 15:20:54 »
Ďakujem za odpovede.

Už som to vyriešil.

V ProgramFiles som vytvoril nový adresár, ktorý bude slúžiť len na EMBEDDED. Pri vytváraní spojenia v EMS potom priradím dll z príslušného adresára.

Online Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2791
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Pripojenie sa k FB
« Odpověď #10 kdy: 06-04-2017, 18:48:10 »
Citace
Pri vytváraní spojenia v EMS potom priradím dll z príslušného adresára.
EMS priraďuj dll len z adresára servera. Ak mu priradíš embeded verziu, tak budeš môcť otvoriť DB buď v aplikácii alebo len v EMS. A to sa Ti rýchlo prestane páčiť :)
Aplikáciu pripájaj bez ohľadu na EMS. Ja osobne som si projekt nastavil tak, že keď som v debbug móde, tak sa vždy pripájam na server. Pri runtime ako local/embeded.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):