Autor Téma: alTop  (Přečteno 1318 krát)

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 260
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE5, 10.1 starter (BDS2006, XE)
alTop
« kdy: 17-05-2016, 20:10:56 »
vytvaram toto:
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.  
  2. var PanelP: TPanel;
  3. begin
  4.       panelP := TPanel.Create(panel3);
  5.       PanelP.Parent := Panel3;
  6.       PanelP.Height := 150;
  7.       PanelP.Align := TAlignLayout.alTop;
  8.  

a vytváram postupne v krokoch:
1. panel sa vytvorí a zobrazí hore (alTop)
2. panel sa vytvorí a zobrazí pod prvy (aj ake dje stale alTOP)
3. panel sa vytvorí a zobrazí pod prvy (aj ake dje stale alTOP) a druhy posunie dole - takto by to molo byt aj v druhom kroku nie?
« Poslední změna: 17-05-2016, 20:13:42 od František »

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2874
  • Karma: 27
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:alTop
« Odpověď #1 kdy: 17-05-2016, 21:04:53 »
To by som netvrdil. Kontroloval si akú hodnotu Top majú pri vytváraní? Definuj ju pri vytváraní a tým dosiahneš patričné poradie.

PS: text v zátvorke som dešifroval pol hodiny.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 260
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE5, 10.1 starter (BDS2006, XE)
Re:alTop
« Odpověď #2 kdy: 18-05-2016, 09:02:03 »
>Definuj ju pri vytváraní a tým dosiahneš patričné poradie.
takto?

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. TPanelFP = class(TPanel)
  2.   public
  3.     constructor Create(AOwner: TComponent);
  4.   end;
  5.  
  6. constructor TPanelFP.Create(AOwner: TComponent);
  7. begin
  8.      inherited;
  9.      Height := 150;
  10.      Position.Y := 0;   // vo firemonkey nie je Top
  11.      Align := TAlignLayout.alTop;
  12.  
  13. end;
  14.  

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 260
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE5, 10.1 starter (BDS2006, XE)
Re:alTop
« Odpověď #3 kdy: 18-05-2016, 12:28:07 »
po testoch som prišiel na to, že je to asi FIREMONKY bug, lebo tento istý postup na VCL funguje správne

BTW: "vyriešil" - ale nespokojne - som to tak, že ten čo je hore (alTop) dostane alBottom, pridam nový (alTop), a potom ten alBotom dám alTop a dostane sa na druhú pozíciu, zabite ma
« Poslední změna: 18-05-2016, 12:30:18 od František »

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 260
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE5, 10.1 starter (BDS2006, XE)
Re:alTop
« Odpověď #4 kdy: 18-05-2016, 13:03:37 »
zatial som dosiel k jednoduchsiemu rieseniu

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. constructor TPanelFP.Create(AOwner: TComponent);
  2. begin
  3.      inherited;
  4.      Height := 150;
  5.      Position.Y := -1;                               // toto mi pomohlo
  6.      Parent:=TFmxObject(AOwner);
  7.      Align := TAlignLayout.alTop;
  8. end;

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2874
  • Karma: 27
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:alTop
« Odpověď #5 kdy: 18-05-2016, 15:35:49 »
Keď sa prehrabeš príspevkami, tu ich nie je veľa, tak zistíš, že s umiestňovaním komponentov ako takým je veľký problém. Má to súvislosť s rozlíšením obrazovky. Neviem či to môže mať vplyv na Tvoj problém.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 260
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE5, 10.1 starter (BDS2006, XE)
Re:alTop
« Odpověď #6 kdy: 18-05-2016, 16:10:19 »
problem je že sa vačšinou rozprávane sami zo sebou alebo s tebou Stanislav

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: