Autor Téma: FMX aplikacia ignoruje nastavenu velkost formulara  (Přečteno 773 krát)

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D7, XE7
Zdar,

Zacinam experimentovat s FMX - snaha o prechod z Win VCL na mobilne riesenia

mam taky problem ze FMX aplikacia vo win vobec nerespektuje ze nastavim nejaku velkost fromu (client width height)  a zobrazi sa aj tak nejaka vacsia ... ako to donutim k spolupraci ?

dik  :)

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:FMX aplikacia ignoruje nastavenu velkost formulara
« Odpověď #1 kdy: 22-08-2016, 20:57:03 »
pravdepodone som omylom zmenil nejaky parameter na prvom formulary, lebo ostatne sa spravaju rozumnejsie... ale neviem prist na to co konkretne je ine

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:FMX aplikacia ignoruje nastavenu velkost formulara
« Odpověď #2 kdy: 24-08-2016, 10:41:45 »
pre lepsiu ilustraciu mojho problemu pridavam screenshoty
hore je navrh formularu v IDEcku
dole je to co vidim po spusteli aplikacie .... form je vacsi ako ma byt, ListBox je posunuty do lava za hranicu formu ....




... stare zlate VCLko .... z ním svet jednoduchší  ???

Offline martinnr

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 121
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Re:FMX aplikacia ignoruje nastavenu velkost formulara
« Odpověď #3 kdy: 24-08-2016, 11:27:50 »
porovnaj si fmx subory k tym unitom (zly s dobrym). vlastnosti samotneho formulara su na zaciatku fmx suboru vzdy, ostatne objekty nasleduju potom. teda treba porovnat max niekolko desiatkov riadkov. cez porovnavaci nastroj to mas za par sekund.
alebo sem supni zdrojaky toho unitu aj s formom, pripadny funkcny kod vyhod, ak treba, nechaj len objekty.

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:FMX aplikacia ignoruje nastavenu velkost formulara
« Odpověď #4 kdy: 24-08-2016, 12:23:09 »
porovnal som, schvalne som dal vsetky hodnoty aj rozmery formov na rovnake ... podla toho dobreho .... a nic  >:(





vysledok je stale to iste ...


Offline martinnr

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 121
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Re:FMX aplikacia ignoruje nastavenu velkost formulara
« Odpověď #5 kdy: 25-08-2016, 09:58:21 »
ake je to delphi? XE7?
citam o nejakej chybe v poziciovani fomrulara v fmx pri prvom ShowModal, a opravene je to az v Delphi 10 Seattle. ale ty tam mas aj problem s velkostou, tak neviem. mozno skusit zduplikovat ten formular, len pod novy nazvom v projekte a nechat ho zobrazit potom, ze ci bude rozdiel.
trebars narychlo:

procedure TForm1.FormClick(Sender: TObject);
var
  form2 : TForm;
begin
  application.CreateForm(TForm1, form2);
  form2.ShowModal;
end;

alebo pridat do projektu proste novy form a skopirovat tam objekty aj kod, ze ako sa to bude chovat...

ten chybny form je hlavny form aplikacie?

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:FMX aplikacia ignoruje nastavenu velkost formulara
« Odpověď #6 kdy: 25-08-2016, 11:40:34 »
Ano je  to XE7,  ten form je hlavný

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:FMX aplikacia ignoruje nastavenu velkost formulara
« Odpověď #7 kdy: 25-08-2016, 16:25:58 »
Vyriesene ... povodny form som odstranil z projektu skopiroval vizualne komponenty do clipboardu, vytvoril novy form pomenoval ho rovnako nalepil komponenty, doplnil tych par eventov a uz sa to sprava korektne ...  ???

niekedy je to asi najrychlejsia cesta ...
« Poslední změna: 25-08-2016, 16:27:58 od dee »

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: