Autor Téma: OpenDialog a OpenPictureDialog pod Firemonkey  (Přečteno 951 krát)

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D7, XE7
Zdar,

Klasicky OpenDialog sice vo FMX je ale nie pre Androidy a OpenPictureDialog ktory pozname z VCLka vo FMX nieje vôbec - i ked jeho funkciu zastúpi OpenDialog ktorý už má aj nahľad. Problém nastáva u Androidu, kde nieje ani OpenDialog.

Má niekto typ na nejaké multiplatformové riešenie ? Konkrétne sa jedná o výber obrázku.

Dík  ;)


Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1663
  • Karma: 69
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:OpenDialog a OpenPictureDialog pod Firemonkey
« Odpověď #1 kdy: 28-08-2016, 12:58:21 »
Mezi std. akcemi ve FMX je i akce TTakePhotoFromLibrary a TTakePhotoFromCamera. Viz. obrazek
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Daniel_Andrascik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 398
  • Karma: 15
    • Verze Delphi: D2007, XE3
Re:OpenDialog a OpenPictureDialog pod Firemonkey
« Odpověď #2 kdy: 28-08-2016, 13:07:48 »
Tak to je trochu problem. Smartfony maju dnes jak dochodcovia, tak teenageri ktory nevedia aky je rozdiel medzi suborom a adresarom. Klasicky opendialog pre android nie je moc vhodne riesenie. Dnes uz nemozes po tychto skupinach ludi chciet aby ti vyhladavali na androidovom zariadeni cesty. Musis im chtiac nechtiac vytvorit nieco take ako klasicka galeria pod androidom, ktora ti ponukne presne vsetky adresare kde sa nachadzaju obrazky bez akychkolvek hierarchyckych zavislosti a uzivatel sa musi k nim doklikat. Mne sa to osobne teda vobec nepaci ale nic s tym nenarobim. Nutit uzivatela vyhladat fajl aj s cestou typu /storage/emulated/0/capture/images... bla bla, to sa proste na mobilnych zariadeniach nenosi. Neviem presne ako sa to riesi ale viem ze aspon v minulosti stale na pozadi androidu behali sluzby ktore prave dookola preskenovavali multimedia aby fon vedel kde ake obrazky a videa ma. Ci sa k takymto zoznamom da dostat skrz os, alebo si to musi kazda aplikacia vyhladat sama v tom ti uz neporadim.

Edit: No medzicasom tu Radek asi dal na to odpoved. Akcie TTakePhotoFromLibrary a TTakePhotoFromCamera by mohli robit presne to na co narazam
« Poslední změna: 28-08-2016, 13:09:24 od Daniel_Andrascik »

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:OpenDialog a OpenPictureDialog pod Firemonkey
« Odpověď #3 kdy: 01-09-2016, 16:34:17 »
Mezi std. akcemi ve FMX je i akce TTakePhotoFromLibrary a TTakePhotoFromCamera. Viz. obrazek


Blba otazka  :-[ ... ale ako to pouzijem v aplikacii ?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1663
  • Karma: 69
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:OpenDialog a OpenPictureDialog pod Firemonkey
« Odpověď #4 kdy: 02-09-2016, 08:16:51 »
FMX: Vloz si ActionList, prava mys: ActionList editor, první ikona - vlozit std. akci.
Nyni vloz libovolnou komponentu podporujici akce, napr. TButton a prirad property Button.Action tu akci z prvniho kroku.

Tady je to popsané z dřívějška:
http://delphi.cz/post/Preview-XE4-Nove-akce-foto-atd.aspx
Embarcadero MVP - Czech republic

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):