Autor Téma: FMX Android a FireDAC pripojeniie k MS-SQL  (Přečteno 2523 krát)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1815
  • Karma: 73
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:FMX Android a FireDAC pripojeniie k MS-SQL
« Odpověď #15 kdy: 08-09-2016, 21:55:02 »
Coz je pochopitelne, protoze SQLite se pouziva jako lokalni DB a dosud platilo, ze pripojovat se ve WAN z klienta primo na SQL server je nezadouci technika a AFAIK, tak ji krome par pionyru (= skolaku s nedostatecnymi znalostmi) ev. strikacu nikdo nepouzival.

Hmm, nemohu se rozhodnout zda jsem víc školák nebo stříkač.

Zajímavé je, že např. Firebird se snažil výrazně optimalizovat protokol pro práci s WAN (nebo VPN) ohledně latence a kumulování příkazů http://www.firebirdnews.org/firebird-protocol-and-latency/. Ale nevím proč to dělá, když to používají jen školáci.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1955
  • Karma: 101
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:FMX Android a FireDAC pripojeniie k MS-SQL
« Odpověď #16 kdy: 09-09-2016, 07:50:49 »
Ale nevím proč to dělá, když to používají jen školáci.
Protoze puvodni protokol ma prilis mnoho round-tripu a to pri pomale siti vadi. A nejen pionyrum, ale i IPSec tunelovani...

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: