Autor Téma: ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin  (Přečteno 3894 krát)

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D7, XE7
ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« kdy: 15-09-2016, 13:23:18 »
Zdar

Testujem trial XE 10.1 Berlin a bohuzial mi u Firemonkey aplikacie prestala fungovat vec ktora v XE7 ide


Mam ListBox ktoremu vytvaram priamo za behu itemy z obrazkom

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. var
  2.   Item: TListBoxItem;
  3.  
  4. begin
  5.       Item := TListBoxItem.Create(nil);
  6.       Item.Parent := ListBoxPol;
  7.       Item.StyleLookup := 'listboxitemnodetail';
  8.       Item.Height:=50;
  9.       Item.WordWrap:=true;
  10.       Item.Text := FDQuery1.FieldByName('tovar').AsString;
  11.       LoadBitmapFromBlob(Item.ItemData.Bitmap , TBlobField(FDQuery1.FieldByName('logo')));
  12.  


Kod v XE7 fungoval bez najmensej chyby, a problem nieje ani v tych obrazkoch z db.
Ak si v tom ListBoxe vytvorím Item priamo v IDE tak to fungovat bude

Kód: Delphi [Vybrat]
  1.       LoadBitmapFromBlob(MojaVytvorenaItem.ItemData.Bitmap , TBlobField(FDQuery1.FieldByName('logo')));
  2.  

toto funguje ako ma !

Otazka je kde je zrada ? Predpokladam ze tej Item este treba nastavit nejaky parameter

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1853
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #1 kdy: 15-09-2016, 14:10:54 »
Poor
Rated 1 time
Otazka je kde je zrada ?
Tvrzeni od programatora, ze mu jeho kod nefunguje, by se dal povazovat za projev debility...  >:(

Lepe problem popsat neumis?
A Berlin 10.1 nema debugger?
A instanci ItemData sis vytvoril, kdyz po ni hrabes?


Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #2 kdy: 15-09-2016, 14:39:05 »
a co tam mam akoze debugovat ?

obrazok sa z db nacita, dokonca sa priradi aj do tej dynamicky generovanej item.itemdata.bitmap, item sa zobrazi ale bez obrazku len text !

nehadze to ziadnu exception, nic, vsetko zbehne ...

ak si vytvorim item sam v IDEcku a nastavim jej toto v Object Inspectore Item.StyleLookup := 'listboxitemnodetail'  tak sa zobrazi aj s tym obrazkom.

najvacsia zrada je ze ta aplikacia po skompilovani v XE7 funguje ako ma.

Predpokladam ze pri tej dynamicky generovanej item treba okrem StyleLookup este nieco nastavit , otazka je ze co

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2976
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #3 kdy: 15-09-2016, 14:53:40 »
Ja by som sa pozrel na
Citace
A instanci ItemData sis vytvoril, kdyz po ni hrabes?
pf1957 nepíše nezmysly.

Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #4 kdy: 15-09-2016, 15:05:07 »
ItemData by sa mala vytvorit pri Create toho itemu ?
Ved to by potom neslo ani v XE7, nemyslim ze by tam robili az take zasadne zmeny
Naviac by pokus o priradenie obrazku do toho bitmapu skoncil Access Violation ak by ItemData neexistovala

ale aj tak nepomaha
Item.Itemdata.Create(Item);

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1853
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #5 kdy: 15-09-2016, 15:16:16 »
a co tam mam akoze debugovat ?
Predpokladam ze pri tej dynamicky generovanej item treba okrem StyleLookup este nieco nastavit , otazka je ze co
No vidis, ze to umis lip pospat, akorat me uz to nebavi a asi to prestanu sledovat.
Co debugovat? Treba se podivat, v cem se lisi ta polozka v XE7 a XE10.1...

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1853
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #6 kdy: 15-09-2016, 15:17:09 »
Excellent
Rated 1 time
nemyslim ze by tam robili az take zasadne zmeny
U vas se nerika, ze "myslet znamena hovno vedet"? Od toho je debugger a ev. zdrojovky

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #7 kdy: 15-09-2016, 15:40:14 »
bohuzial sa mi na to nedari prist, vyzera to rovnako.
inak problem je aj pod androidom aj pod win

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1083
  • Karma: 38
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #8 kdy: 15-09-2016, 17:01:59 »
ListView.Repaint taky nepomaha?

Offline Daniel_Andrascik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 420
  • Karma: 15
    • Verze Delphi: D2007, XE3
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #9 kdy: 15-09-2016, 17:05:44 »
FMX sa medzi uvolnovanymi verziami studia dost vyvija. Ako povedal pf, musis hladat rozdiel v praci s tym ListBoxom. Ale kedze mas trial, tak nemas zdrojak a nevies si to odkrokovat. Ale ked ti to vytvorene v designtime cez IDE ide a v runtime nie, tak proste v tych design a runtime instanciach budes asi mat rozdiel. Patraj po tom...

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #10 kdy: 15-09-2016, 17:34:02 »
ListView.Repaint taky nepomaha?

bohuzial nie   :(

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1853
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #11 kdy: 15-09-2016, 17:40:00 »
bohuzial sa mi na to nedari prist, vyzera to rovnako.
Ja pro takove ucely mam napsany trace dump objektu do logu, takze bych si to zalogoval v obou verzich Delphi a ty logy porovnal nejaky vyspelym toolem, treba Araxis Mergem

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #12 kdy: 15-09-2016, 17:53:20 »
bohuzial sa mi na to nedari prist, vyzera to rovnako.
Ja pro takove ucely mam napsany trace dump objektu do logu, takze bych si to zalogoval v obou verzich Delphi a ty logy porovnal nejaky vyspelym toolem, treba Araxis Mergem

no jo len som dufal ze tu bude niekto kto to na XE10 pouziva a bude sfleku vediet kde je problem hlavne pokial ide o taku trivialnu vec  :-[

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #13 kdy: 15-09-2016, 18:09:23 »
dokonca nepomaha ani

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. Item.ApplyStyleLookup;

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 819
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, XE2, XE6
Re:ListBox ItemData.Bitmap zrada v XE10.1 Berlin
« Odpověď #14 kdy: 15-09-2016, 20:09:39 »
A jak vypadá LoadBitmapFromBlob() ? Protože ji nějak ve zdrojácích nemohu najít...

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: