Autor Téma: TFDTable.Create -> FreeAndNil vyvoláva memory leak  (Přečteno 595 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3005
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure TfrmProgramSettings.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
  2. begin
  3.   Action := caFree;
  4.  
  5. function TDBControl.CreateSinglTable(AOwner: TComponent; AName: string): TFDTable;
  6. begin
  7.   Result := TFDTable.Create(AOwner);
  8.  
  9. procedure TfrmProgramSettings.CreateFDObjects;
  10. begin
  11.   tblCFOs := oDBControl.CreateSinglTable(Self, 'FOCS');
  12.  
Či už to mám tak, alebo dám Owner = nill a vo FormDestroy FreeAndNil je to jedno. Vždy mi FastMM4 hlási memory leak
917 - 1012 bytů: TFDTable x 1
Už som z toho na odstrel. V čom to môže byť. Tabuľky, ktoré vytváram v objektoch,alebo priamo vo formálri,  tento problém nemajú
« Poslední změna: 22-09-2016, 16:34:00 od Stanislav Hruška »
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3005
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:TFDTable.Create -> FreeAndNil vyvoláva memory leak
« Odpověď #1 kdy: 22-09-2016, 17:10:00 »
Do čerta, ono to hlási chybu aj keď tam žiadnu tabuľku ani objekt nevytváram. Pre tabuľku ani nemám definovanú premennú.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3005
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:TFDTable.Create -> FreeAndNil vyvoláva memory leak
« Odpověď #2 kdy: 22-09-2016, 17:23:12 »
Tak to je pošahaným formulárom. Nič v ňom ani na ňom nie je. A chybu hlási. Takže tie dva formuláre musím znova urobiť. Nepomohlo ani vymazanie dcu súborov.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3005
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:TFDTable.Create -> FreeAndNil vyvoláva memory leak
« Odpověď #3 kdy: 22-09-2016, 20:52:39 »
A som v koncoch. Obnovil som OS. Opojil všetky periférie. Je to NB. Ale vytvorím nový formulár. Obslúžim len udalosť Close a mám memory leak. Ale memory leak nemám ak:
  Spustím len program a zavriem ho.
  Spustím prázdny formulár ako hlavný formulár.

Už sa niekto s niečím takým stretol? Už som naozaj dosť zúfalý. Veď sa s tým naťahujem skoro 5 hodín.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3005
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:TFDTable.Create -> FreeAndNil vyvoláva memory leak
« Odpověď #4 kdy: 22-09-2016, 21:01:23 »
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa. Chyba vo funkcii :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: