Autor Téma: Delphi XE10 android emulator.  (Přečteno 1370 krát)

Pitrs

  • Host
Delphi XE10 android emulator.
« kdy: 02-10-2016, 17:50:03 »
Poor
Rated 1 time
Zdravím tu všechny.
Delphi jsem neviděl už 10 let, ale když jsem na něj znovu narazíl na jednom PC v praci, nedalo mi to a chtěl jsem zkusit jak je to s tým androidem.

Otevřu android AVD manager, vytvořim novy emulator a normalně spustím.
Když však vytvořim nový projekt a dam run, nic se neděje.
Na ploše mam okno Run a žadnou chybu to nevyhazuje.
Když připojím tablet, tak to přes něj jde normalně spustit.
Kde by mohl byt problem?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1722
  • Karma: 70
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Delphi XE10 android emulator.
« Odpověď #1 kdy: 03-10-2016, 08:38:42 »
Emulátor musí podporovat a mit nastavené určité parametry, jako např. podpora GPU, viz:

https://www.embarcadero.com/starthere/xe5/mobdevsetup/android/en/running_your_android_application_on_an_android_emulator.html
Embarcadero MVP - Czech republic

Pitrs

  • Host
Re:Delphi XE10 android emulator.
« Odpověď #2 kdy: 03-10-2016, 10:57:50 »
Kdybych to mněl špatně nastavené, nespustil bych to přes android AVD manager.
Je to nějak pokažené a nespouští se to přes delphi.
Když spustím emulátor přes android AVD manažer a pak můj projekt, funguje to.
No alespoň tak.

Abych tu zbytečně nespamoval, bych mněl ještě dotaz.
Jsem oprášil staré poznámky se školy a zkoušel.
Jsem docela nadšen s tou platformou pro android.

Nějak však nedávám rozložení komponentu na form.
Když vložím komponenty a přizpůsobím je pro můj 5" telefon v 8" tabletu je to na šířku jine.
Třeba kdybych chtěl vložit na form 8 tlačitek - Tbutton pod sebe, aby na každé straně byli od okraje třeba 20 pixelu.
Ono e to v delphi řešilo přes nějakou komponentu (myslím TPanel).
Jak je to s androidem?


Offline chaloup

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 80
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: Delphi 10.1
Re:Delphi XE10 android emulator.
« Odpověď #3 kdy: 03-10-2016, 11:00:21 »

Offline raul

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 174
  • Karma: 10
    • Verze Delphi: FPC :D
Re:Delphi XE10 android emulator.
« Odpověď #4 kdy: 03-10-2016, 16:02:24 »
Kdyby jednou a jen tady :D Stejne me zarazi, proc to vubec jde (a pripocteme k tomu to, ze na to jsou lidi zvykli leta ci desetileti), kdyz je to spatne.
Zajimava by mohla byt statistika, kolik uzivatelu a kolik hodin se timhle ztrati, mozna bychom se desili.
Lazarus 1.6.3:), FPC, Intel/Arm, Windows/Linux

Pitrs

  • Host
Re:Delphi XE10 android emulator.
« Odpověď #5 kdy: 03-10-2016, 17:11:55 »
Tam AlienStar touží furt po svých 720 x 1280.
Já to chci řešit přes ten Layout, jak tam píšete, ale nějak to nechápu.

Nový projekt, kde má form width 640.
Vložím Layout, nastavím width 550 a align na center.
Vložím button a zvolím align top.
Horizontalně to je tak jak chci ale button není úplně nahoře i když má v anchors zaškrtle top.
Kde dělám kopanec?
Nasměrujte prosím někam, kde to pochopím.

Pitrs

  • Host
Re:Delphi XE10 android emulator.
« Odpověď #6 kdy: 03-10-2016, 18:59:34 »
Tak jsem to zkusil udělat pro android 7" a pak spustil i na 5,5"
Cele rozhazene.
Asi ma radost byla předčasna  :-[

Offline chaloup

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 80
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: Delphi 10.1
Re:Delphi XE10 android emulator.
« Odpověď #7 kdy: 03-10-2016, 20:38:04 »
Vložím Layout, nastavím width 550 a align na center.

První komponenta na formu by měla mít vždy alClient...
Takže ještě jednou:
Podívej se na: http://docwiki.embarcadero.com/RADStudio/Seattle/en/FireMonkey_Layouts_Strategies komponenty, které jsou důležité TFlowLayout, TGridLayout, TGridPanelLayout
Samotnej TLayout toho moc neumí a je podle mě vhodnej jen jako kontainter, na kterej nahážeš výše uvedené Layouty.

Offline chaloup

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 80
  • Karma: 9
    • Verze Delphi: Delphi 10.1

Pitrs

  • Host
Re:Delphi XE10 android emulator.
« Odpověď #9 kdy: 04-10-2016, 08:23:05 »
To už vypada líp, děkují  ;)

Pitrs

  • Host
Re:Delphi XE10 android emulator.
« Odpověď #10 kdy: 04-10-2016, 14:19:10 »
By byl ještě dotaz.
Form a na něm GridPanelLayout.
Do GridPanelLayout jsem nastrkal tlačitka.
Je to OK, ale když otočím tablet, tlačitka nejsou všechny, jelikož na ležato tam všechny nevlezou.
Jak na to abych s aplikací moh posouvat?

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):