Autor Téma: API k fotoaparátu v telefóne  (Přečteno 849 krát)

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D7, XE7
API k fotoaparátu v telefóne
« kdy: 29-12-2016, 07:49:30 »
Zdar,
Je mozne pristupovat cez nejake API k partametrom fotoaparatu v telefone ? napriklad ak by som si chcel vytiahnut aktualne nastavenia autofocusu a dalsich parametrov pre prave zaostreny objekt ?
Pripadne aj parametre konkretneho fotoaparatu , optiky , nastavenia zoom ... ?

Dakujem za rady  ;)

Offline Slappy

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 69
  • Karma: 1
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
Re:API k fotoaparátu v telefóne
« Odpověď #1 kdy: 29-12-2016, 14:19:46 »
Myslim, ze to je mozne.

Kukni si toto demo, tam pristupuje ku kamere a vyuziva niektore parametre: http://www.winsoft.sk/fcamera.htm (FireMonkey)
Predam knihy C++ Builder: http://forum.delphi.cz/index.php/topic,15076.0.html

Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup, Visual Studio a RAD Studio

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:API k fotoaparátu v telefóne
« Odpověď #2 kdy: 29-12-2016, 14:35:59 »
No demo je to pekne, len zas nejaka platena komponenta ... najradsej by som v tomto pripade pouzil nieco co je integrovane v delphi a unitoch pre android vyvoj.

Offline martinnr

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 122
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Re:API k fotoaparátu v telefóne
« Odpověď #3 kdy: 02-01-2017, 11:13:24 »
Budem múdry, ale aj tá platená komponenta používa len niečo, čo je niekde zdokumentované a verejné. Len treba hladať.
A ten kto hľadá a nájde, tak si to väčšinou nechá zaplatiť, tak ako v prípade spomeutej komponenty.
https://developer.android.com/reference/android/hardware/Camera.Parameters.html
https://www.google.sk/#newwindow=1&q=android+get+camera+parameters

Toľko mudrovanie na začiatok nového roka a šeckým úspešný programátorský rok...

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:API k fotoaparátu v telefóne
« Odpověď #4 kdy: 03-01-2017, 02:21:07 »
Dik to Camera.Parameters by malo riesit to co potrebujem, ale este dorobnost .... ako k tej triede pristupim z Delphi  :)

Offline martinnr

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 122
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Re:API k fotoaparátu v telefóne
« Odpověď #5 kdy: 03-01-2017, 08:35:07 »
Na akej verzii Delphi to riesis?
Berlin, ale urcite aj starsie, maju komponent CameraComponent, cez ktory sa to da nastavit.

Offline dee

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 116
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:API k fotoaparátu v telefóne
« Odpověď #6 kdy: 03-01-2017, 13:33:16 »
Riesim to na Berline a potreboval by som z toho vytiahnut to getFocusDistances()

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: