Autor Téma: TFDQuery - ručná zmena Dataset-u  (Přečteno 330 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2870
  • Karma: 27
    • Verze Delphi: XE7 professional
TFDQuery - ručná zmena Dataset-u
« kdy: 10-02-2017, 12:30:26 »
Mám TFDQuery typu SELECT * FROM TABLE ORDER BY 3, 2
Je možné tento Dataset ručne upravovať? Tým myslím:
  • zmenu údajov v jednotlivých bunkách,
  • výmaz niektorých riadkov,
  • zmena poradia riadkov
Alebo si musím urobiť kópiu údajov a pracovať s ňou.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1721
  • Karma: 70
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:TFDQuery - ručná zmena Dataset-u
« Odpověď #1 kdy: 11-02-2017, 13:41:29 »
zmena ano, vymaz ano,
Firedac pro update generuje automaticky SQL prikazy, a podari se mu to pokud nemas JOIN, tj. jednoduchy select. Pokud mas, tak nevim - to nedelam, protoze s tim byl problem.

zmena poradi tim myslis co?

Jako Sort na klientovi?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2870
  • Karma: 27
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:TFDQuery - ručná zmena Dataset-u
« Odpověď #2 kdy: 11-02-2017, 13:44:28 »
Citace
zmena poradi tim myslis co?
  • zmena poradia riadkov
Presuniem riadok DataSet-u na inú pozíciu. Ja už žiaden automatický sort nepotrebujem.
Ja tam mám toho viac. Napr. UNION. A to určite neumožní update.
« Poslední změna: 11-02-2017, 13:46:39 od Stanislav Hruška »
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2870
  • Karma: 27
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:TFDQuery - ručná zmena Dataset-u
« Odpověď #3 kdy: 11-02-2017, 14:04:42 »
Citace
Firedac pro update generuje automaticky SQL prikazy, a podari se mu to pokud nemas JOIN, tj. jednoduchy select.
Tak toto nepotrebujem. Otázku som kládol hlavne kvôli tomu.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2870
  • Karma: 27
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:TFDQuery - ručná zmena Dataset-u
« Odpověď #4 kdy: 11-02-2017, 14:08:52 »
Ale dá sa to vypnúť :)  V UpdateOptions: EnableDelete, EnableInsert, EnableEdit. A je tam aj ReadOnly - ale neštudoval som čo to presne urobí.
Už viem: Exclude fiMeta from Items, or set UpdateOptions.RequestLive to False
« Poslední změna: 11-02-2017, 14:16:57 od Stanislav Hruška »
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: