Autor Téma: CrossVcl  (Přečteno 579 krát)

Offline Slappy

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 70
  • Karma: 1
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
CrossVcl
« kdy: 05-03-2017, 05:52:54 »
Zdravim.

CrossVCL je velmi zaujimavy projekt ako jednoducho naportovat VCL app na macOS (ziadne FireMonley!).

K dispozicii je uz beta verzia, rozhodne stoji za vyskusanie!

www.crossvcl.com
Predam knihy C++ Builder: http://forum.delphi.cz/index.php/topic,15076.0.html

Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup, Visual Studio a RAD Studio

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2800
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:CrossVcl
« Odpověď #1 kdy: 05-03-2017, 09:00:27 »
To je ten projekt, kde vývojový tím tvorí jeden človek. Architekt a vývojár FireMonkey.
Pre tých čo nechodia na delphi.cz
https://github.com/Steema/TeeGrid
« Poslední změna: 05-03-2017, 09:03:12 od Stanislav Hruška »
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Slappy

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 70
  • Karma: 1
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
Re:CrossVcl
« Odpověď #2 kdy: 13-03-2017, 15:12:22 »
To je ten projekt, kde vývojový tím tvorí jeden človek. Architekt a vývojár FireMonkey.

Ano je to on a tentoraz zvolil odlisny pristup ako FireMonkey (a podla mna lepsi).

K dispozicii je uz public verzia tohto nastroja (0.3), ktora rozhodne stoji za vyskusanie.

Ja som uz zacal portovat jednu aplikaciu na macOS a vyzera to slubne 8)

Prerobenie aplikacie mi trvalo cca 2 hodiny (10.1 Berlin, vratane nejakych externych komponentov) a skompilovanie prebehlo OK.

Samotna app sa este neda spustit na macOS, stale pada na chybajucich volaniach a roznych zavislostiach.

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. Napr. pouzivam [b]Graphics[/b], ktore je podporene, ale app pada na chybajucom unite Registry, ktore podporene nie je.
  2.  
  3. Nechapal som, ze preco az kym mi ktosi nepovedal, ze Embt v unite Graphics nacitava udaje z registrov, kvoli nejakym nastaveniam.

Cize este musia vychytat nejake muchy, ale vyzera to naozaj dobre!
Predam knihy C++ Builder: http://forum.delphi.cz/index.php/topic,15076.0.html

Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup, Visual Studio a RAD Studio

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1692
  • Karma: 69
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:CrossVcl
« Odpověď #3 kdy: 16-03-2017, 13:51:02 »
S tou grafikou je to zajímavé, ale jelikož dokázali rozchodit StyleControls https://plus.google.com/u/0/113589856286060397890/posts/K4iuCEHLP6F?cfem=1, které jsou velmi graficky náročné, tak nevim co můžeš mít ty za problém :-)

Kazdopadně velmi jim držím palce a čím dál více komponent to začíná podporovat.
Embarcadero MVP - Czech republic

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):