Autor Téma: Aky je najlepsi sposob ako inicializovat record/class na 1 riadku?  (Přečteno 264 krát)

Offline forget123

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 65
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE6
Dajme to mu ze mam record:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. TJablko = record
  2.   Hmotnost: real;
  3.   Farba: TColor;
  4.   Priemer: real;
  5. end;
  6.  

Novsie delphi uz umoznuju rozne "divociny", ako je najlepsie spravit aby som mohol inicializovat takyto rekord (alebo class) na jednom riadku?

Offline oxo

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 654
  • Karma: 37
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. MojeJablko := Default(TJablko);
  2.  

Třídu si musíš vytvořit pomocí konstruktoru.
Embarcadero Technology Partner, juj. Člen Lazarus týmu, oj.

Offline forget123

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 65
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: XE6
Myslel som ako nastavit vsetky atributy na rozne hodnoty.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1641
  • Karma: 68
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (teď XE8 a XE10)
    • O Delphi v češtině
Jako nejak takto?
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. TJablko = record
  2.   Hmotnost: real;
  3.   Farba: TColor;
  4.   Priemer: real;
  5. public
  6.    procedure Init(h:real; f: TColor; p:Real);
  7. end;
  8.  
Embarcadero MVP - Czech republic

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):