Autor Téma: Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2  (Přečteno 447 krát)

Offline neo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE3, XE10
Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« kdy: 03-05-2017, 10:28:38 »
Během převodu do Delphi 10.2 Tokyo jsme narazil na problém s ComCtrls. Všude v uses musím uvádět Vcl.ComCtrls, V Delphi 10.1 Berlín vše fungovalo bez nutnosti uvádět vlc. Unit scopes mám nastavené snad správě. Setkal se s tím už někdo ?

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 803
  • Karma: 19
    • Verze Delphi: D2007, XE2, XE6
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #1 kdy: 03-05-2017, 10:39:21 »
Obvykle je problém v nastavení namespaces (někdy totiž po zásahu do debug profilu se neaktualizuje podle společného profilu).

Offline neo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE3, XE10
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #2 kdy: 03-05-2017, 10:43:51 »
Aha ... zkusím to projít. To by mohlo být ono.

Offline neo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE3, XE10
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #3 kdy: 03-05-2017, 12:05:19 »
Tak se nedaří .. zkoušel jsem nahradit všechny profily ...

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 803
  • Karma: 19
    • Verze Delphi: D2007, XE2, XE6
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #4 kdy: 03-05-2017, 14:48:55 »
Není víc unit ComCtrls v cestě?

existuje i Vcl.Styles.Utils.ComCtrls.pas
« Poslední změna: 03-05-2017, 14:51:49 od JaroB »

Offline neo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE3, XE10
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #5 kdy: 03-05-2017, 14:59:29 »
Víc unit v cestě není ... snad se dívám dobře. Jinak Vcl.Styles.Utils.ComCtrls.pas také používám a je naistalovaný .. stahoval jsem dnes poslední verzi. Jinak zlobí jenom ComCtrls. Zkusil jsem namespace upravit tak aby přestaly fungovat další unity a na změny to reaguje ... ale na ComCtrls to prostě nezabírá.

Offline oxo

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 668
  • Karma: 37
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #6 kdy: 03-05-2017, 15:00:54 »
Poor
Rated 1 time
Mrkni do Project Options -> Delphi Compiler -> Unit scope names. Mělo by tam být VCL (a Vcl.Imaging;Vcl.Touch;Vcl.Samples;Vcl.Shell atd atd).

+ nemáš tam náhodou i Vcl.Styles.Utils - potom se ti samozřejmě budou obě unity mlátit.
Embarcadero Technology Partner, juj. Člen Lazarus týmu, oj.

Offline neo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE3, XE10
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #7 kdy: 03-05-2017, 15:11:10 »
Je tam jenom tohle .... System;Xml;Data;Datasnap;Web;Soap;Winapi;Vcl;Vcl.Imaging;Vcl.Touch;Vcl.Samples;Vcl.Shell;Vcl.ComCtrls

Offline neo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE3, XE10
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #8 kdy: 04-05-2017, 13:46:09 »
Tak jsem zkusil vše a nakonce jsem nucen všude doplnit plnou cestu  Vcl.ComCtrls. Zlobí to úplně všude....

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1711
  • Karma: 70
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #9 kdy: 04-05-2017, 14:06:22 »
Je tam jenom tohle .... System;Xml;Data;Datasnap;Web;Soap;Winapi;Vcl;Vcl.Imaging;Vcl.Touch;Vcl.Samples;Vcl.Shell;Vcl.ComCtrls
Nemam nejnovejsi Delphi, takze nevim, jestli nahodou unit scope Vcl.ComCtrls nezavedli, ale pokud ne, tak tam nema co delat, protoze je to jmeno unity a ne samotneho scope. Jestli to souvisi s tvym problemem nevim.

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 803
  • Karma: 19
    • Verze Delphi: D2007, XE2, XE6
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #10 kdy: 04-05-2017, 18:23:56 »
Nejsem si jist, jestli Vcl.ComCtrls je v namespaces dobře (nemělo by být jen Vcl)? ???

viz příklad

Data.Win;Datasnap.Win;Web.Win;Soap.Win;Xml.Win;Bde;Vcl;Vcl.Imaging;Vcl.Touch;Vcl.Samples;Vcl.Shell;System;Xml;Data;Datasnap;Web;Soap;Winapi;System.Win


Offline neo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE3, XE10
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #11 kdy: 05-05-2017, 15:11:02 »
To byl jen zoufalý pokus .... standardně tam mám jenom Vcl ... každopádně to nefunguje ani v jednom případě. Pokud třeba odstraním System tak to začne hlásit chybu i u dalších jednotek. Každopádně ComCtrls prostě nechodí ....

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 803
  • Karma: 19
    • Verze Delphi: D2007, XE2, XE6
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #12 kdy: 05-05-2017, 17:59:06 »
Je tam jenom tohle .... System;Xml;Data;Datasnap;Web;Soap;Winapi;Vcl;Vcl.Imaging;Vcl.Touch;Vcl.Samples;Vcl.Shell;Vcl.ComCtrls
Tohle je celý namespace nebo je to jen část?
Jak vypadají ostatní common/release/debug ?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1663
  • Karma: 69
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #13 kdy: 05-05-2017, 20:50:42 »
Je tam jenom tohle .... System;Xml;Data;Datasnap;Web;Soap;Winapi;Vcl;Vcl.Imaging;Vcl.Touch;Vcl.Samples;Vcl.Shell;Vcl.ComCtrls
Tohle je celý namespace nebo je to jen část?
Jak vypadají ostatní common/release/debug ?

Presne tak, nemas to nastaveno jen pro release nebo debug? Dela ti to i s novym prazdnym VCL projektem?

Ja mam vychozi toto:

Winapi;System.Win;Data.Win;Datasnap.Win;Web.Win;Soap.Win;Xml.Win;Bde;System;Xml;Data;Datasnap;Web;Soap;Vcl;Vcl.Imaging;Vcl.Touch;Vcl.Samples;Vcl.Shell
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline neo

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 33
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: XE3, XE10
Re:Unit scopes ComCtrls - Delphi 10.2
« Odpověď #14 kdy: 08-05-2017, 18:44:28 »
To je celý namespace kromě Vcl.ComCtrls. To jsem tam jenom zkusil dát ale bez výsledku. Vše jsem důkladně prošel .. jak common tak debug a release ... všude je to nastaveno správně.
Nebo dělám nějakou chybu, kterou nevidím .... Jinak v Delphi 10.1 Berlin to funguje bez problému. Je to čistá instalace Delphi 10.2, žádné experimenty. Zkoušel jsem i postupně vyhazovat jednotlivé aliasy což se vždy projevilo správně. Jediné co zlobí je ComCtrls. Zlobí to i během překladu FastReportu a FastCube... prostě napříč celou aplikací. Jak už tady někdo psal, používám Vcl.Styles.Utils. To je vždy zapsáno v plné definici v unitách Vcl.Styles.Utils.ComCtrls.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: