Autor Téma: Jak stahnout soubor s netu přes synapse  (Přečteno 262 krát)

Offline Dlabakan

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 1
  • Karma: 0
Jak stahnout soubor s netu přes synapse
« kdy: 10-05-2017, 12:33:04 »
Zdravím.
Když si stahnu nějaký soubor přes firefox.
Pak dam nastroje - stahovaní -  kliknu pravým a dam kopirovat stahovaný odkaz.
Jak docílím toho, abych to mohl stahnout v delphi přes synapse

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
  2. begin
  3.  with THTTPSend.Create do
  4.                        try
  5.                         If HTTPMethod('GET', 'https://s13.postimg.org/lag3uqjev/help.gif') then
  6.                         if ResultCode = 200 then Document.SaveToFile('.\helptest.gif');
  7.                        finally
  8.                          Free;
  9.                        end;
  10. end;                            
  11.        

To same třeba, když si stahnu nějaký program s netu.
Pak dam nastroje - stahovaní -  kliknu pravým a dam kopirovat stahovaný odkaz.

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. begin
  2.  with THTTPSend.Create do
  3.                        try
  4.                         If HTTPMethod('GET', 'https://dl.slunecnice.cz/slunecnice/win/w/winrar-x64-540cz.exe') then
  5.                         if ResultCode = 200 then Document.SaveToFile('.\winrar-x64-540cz.exe');
  6.                        finally
  7.                          Free;
  8.                        end;
  9. end;                          
  10.  
Co dělam špatně?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1672
  • Karma: 69
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Jak stahnout soubor s netu přes synapse
« Odpověď #1 kdy: 10-05-2017, 22:07:58 »
funkce
Kód: Delphi [Vybrat]
  1. function HttpGetBinary(const URL: string; const Response: TStream): Boolean;
  2.  
v jednotce httpsend.pas . Pokud ti nebude vyhovovat, tak ji ber jako vzor
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline geby

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 161
  • Karma: 13
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
Re:Jak stahnout soubor s netu přes synapse
« Odpověď #2 kdy: 10-05-2017, 23:34:12 »
A protoze jde o HTTPS, tedy sifrovane HTTP, musis do prpjektu vlozit nejaky SSL plugin. Ja preferuji OpenSSL, takze do projektu pridam unitu ssl_openssl, a k EXE prihodim obe DLL knihovny od OpenSSL.

Offline Marek Weyda

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 180
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: Delphi 2007, 10.1 Berlin
Re:Jak stahnout soubor s netu přes synapse
« Odpověď #3 kdy: 11-05-2017, 08:17:36 »
A protoze jde o HTTPS, tedy sifrovane HTTP, musis do prpjektu vlozit nejaky SSL plugin. Ja preferuji OpenSSL, takze do projektu pridam unitu ssl_openssl, a k EXE prihodim obe DLL knihovny od OpenSSL.

Tak to u mě přesně opačně. Tomuto řešení se vyhýbám jako čert kříži a nedoporučuji ho - viz například problémy se zabezpečením některých verzí OpenSSL a podobně.

Offline geby

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 161
  • Karma: 13
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
Re:Jak stahnout soubor s netu přes synapse
« Odpověď #4 kdy: 11-05-2017, 08:41:23 »
to je velmi diskutabilní, ale nad ramec tohoto vlakna.

Offline geby

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 161
  • Karma: 13
    • Verze Delphi: 7, 2007, XE2, 10.2
    • Synapse
Re:Jak stahnout soubor s netu přes synapse
« Odpověď #5 kdy: 11-05-2017, 08:43:02 »
Jina zpet k puvodnimu dotazu... Co tam ma byt vlastne spatne? Co to dela/nedela?

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: