Autor Téma: FireDac - Jak otestovat mnozstvo prenesenych dat  (Přečteno 336 krát)

Offline forget123

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 76
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: XE6
Mam v XE6 aplikaciu pouzivajucu FireDac. Da sa nejak v aplikacii odmerat kolko MB dat firedac preniesol? Pripadne ak to nejde da sa to nejak sledovat pre celu aplikaciu? Alebo nejak inak? Idealne aby som nemusel instalovat 3rd party softver (mam windows 10)

Offline Delfin

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 175
  • Karma: 1
Re:FireDac - Jak otestovat mnozstvo prenesenych dat
« Odpověď #1 kdy: 07-07-2017, 10:44:18 »
Nevim o nicem takovem. Jaky driver konkretne pouzivate? Jde o mnostvi dat z klienta na server, opacne nebo na obe strany?
« Poslední změna: 07-07-2017, 10:49:04 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2849
  • Karma: 26
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:FireDac - Jak otestovat mnozstvo prenesenych dat
« Odpověď #2 kdy: 07-07-2017, 11:04:05 »
Asi to nebude to čo hľadáš, ale je tam TFDMetaInfoQuery + mkPackages. Neviem ako to funguje a študovať sa mi to nechce.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Delfin

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 175
  • Karma: 1
Re:FireDac - Jak otestovat mnozstvo prenesenych dat
« Odpověď #3 kdy: 07-07-2017, 11:27:31 »
Asi to nebude to čo hľadáš, ale je tam TFDMetaInfoQuery + mkPackages. Neviem ako to funguje a študovať sa mi to nechce.

To nema s mnozstvim prenesenych dat vubec nic spolecneho. Nebo zase chapu dotaz uplne jinak? V cesku uz neziju nejaky ten patek...

TFDMetaInfoQuery je urcene k ziskavani meta informaci objektu databaze. FireDAC znam pomerne dobre na to abych tvrdil, ze takove mereni neexistuje (muzu se plest, ale nevymyslim si, jak si mnozi tady mysli). Maximalne bych tipoval FireDAC monitor, ale ani tam to nevypada ze se tento udaj meri.
« Poslední změna: 07-07-2017, 11:39:14 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline forget123

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 76
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: XE6
Re:FireDac - Jak otestovat mnozstvo prenesenych dat
« Odpověď #4 kdy: 07-07-2017, 11:43:04 »
Driver je informix. Nejak inak sa to neda merat?

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1788
  • Karma: 77
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:FireDac - Jak otestovat mnozstvo prenesenych dat
« Odpověď #5 kdy: 07-07-2017, 12:07:27 »
Driver je informix. Nejak inak sa to neda merat?
Co sledovani prostredku | sit?

Offline Delfin

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 175
  • Karma: 1
Re:FireDac - Jak otestovat mnozstvo prenesenych dat
« Odpověď #6 kdy: 07-07-2017, 12:09:39 »
Driver je informix. Nejak inak sa to neda merat?

Jde o ODBC API driver (prosim neplest s ODBC drivery a jejich zastaralosti, jde o ODBC API). ODBC samotne nenabizi (pokud vim) zadnou takovou statistiku, tzn. ze si driver neuchovava pocet prenesenych bytu pro pripojenou session (mozne je profilovani, jestli vsak obsahuje pocet prenesenych bytu nevim a nemuzu momentalne overit).

A na to zda dokaze Informix DBMS logovat pocet prenesych bytu taky bohuzel nedokazu odpovedet. Nektere DBMS si takovou statistiku vytvari. Drivery, stejne jako FireDAC tohle nejspis sledovat nebudou kvuli "nezajmu" o tuto informaci.

Driver je informix. Nejak inak sa to neda merat?
Co sledovani prostredku | sit?

No jo, ale co kdyz se ze stejneho stroje taha vic nez jen data z DBMS?
« Poslední změna: 07-07-2017, 12:15:31 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1715
  • Karma: 70
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:FireDac - Jak otestovat mnozstvo prenesenych dat
« Odpověď #7 kdy: 08-07-2017, 18:07:02 »
Zkus se podívat na TFDMoniFlatFileClientLink resp. TFDMoniCustomClientLink, pokud to nepujde přes tohle, tak nevím.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Delfin

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 175
  • Karma: 1
Re:FireDac - Jak otestovat mnozstvo prenesenych dat
« Odpověď #8 kdy: 08-07-2017, 18:52:34 »
Zkusil bych neco takoveho (netestovano):

Kód: MySQL [Vybrat]
  1.    net_read_bytes, -- smer klient server
  2.    net_write_bytes -- smer server klient
  3.    sysnetworkio
  4.    sid = DBINFO('sessionid')

Bohuzel sloupce nejsou zdokumentovane. Jo a jeden z nich vracel vzdy 0, viz. IC66855.
« Poslední změna: 08-07-2017, 18:56:58 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: