Autor Téma: Komentář v prostředí lazarus  (Přečteno 188 krát)

Offline ToncekSCS

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Netuším
Komentář v prostředí lazarus
« kdy: 12-09-2017, 09:36:32 »
Ahoj všichni, právě jsem se začal zajímat o programování, nemám naprosto žádné zkušenosti. Pro vás to bude jistě prkotina, ale já netuší, jak tento ''problém" vyřešit. Snažím se v Lazarusu vložit komentář  {něco, něco,něco,něco} , ale když chci napsat složenou závorku ctrl+alt+B, otevřu okno se jménem body přerušení . Prosím, poradte mi  :)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2870
  • Karma: 27
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Komentář v prostředí lazarus
« Odpověď #1 kdy: 12-09-2017, 10:00:55 »
Excellent
Rated 1 time
Lazarus nepoznám. Ale vývojové prostredia zvyknú mať viacero druhov komentárov. Blok, riadok... Napr: {}, //, ///
Pozri si help.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline ToncekSCS

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 2
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: Netuším
Re:Komentář v prostředí lazarus
« Odpověď #2 kdy: 12-09-2017, 10:16:13 »
Díky, takže je to jeden z tvých typů, konkrétně  // . O Help jsem neměl tušení, příště jej využiji, než se zeptám.

Offline mjseven

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 64
  • Karma: 5
    • Verze Delphi: D7, D2006, XE2, Lazarus
Re:Komentář v prostředí lazarus
« Odpověď #3 kdy: 12-09-2017, 15:14:08 »
Ve výchozím stavu je kombinace kláves CTRL+ALT+B určena pro zobrazení okna s BreakPointy.
V menu Tools-Options-Editor-Key mappings (Nástroje-Nastavení-Editor-Mapování kláves) si můžeš příslušnou kombinaci vyhledat a nastavit na jinou nebo vypnout.
Pak půjde { pomocí kombinace CTRL+ALT+B nebo AltGr+B vložit.

Offline Delfin

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 219
  • Karma: 6
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Komentář v prostředí lazarus
« Odpověď #4 kdy: 13-09-2017, 02:03:47 »
Poor
Rated 1 time
Nebo si pridej do Windows "ceskou programatorskou" klavesnici a zbav se toho sileneho komba. Nebo jeste lepe, pridej anglickou a zacni kod psat vyhradne anglicky (tedy dokud je cas).

Zkomoleniny typu GetJeAktivni, DoOtevriSoubor apod. do programovani nepatri ;) V Cine nejspis nebudou psat stylem Get活性 :) To je ale jen zkusenost se "svetovosti" se kterou se par programatoru v produkcnim kodu z me rodne zeme prezentovalo.
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):