Autor Téma: IDE Fix Pack  (Přečteno 1006 krát)

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 286
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
IDE Fix Pack
« kdy: 13-09-2017, 15:14:35 »
Dobrý den,

vzhledem k tomu, že IDE Fix Pack už pro novější verze Delphi údajně nebude vyvíjen, je nějaká šance, že by se dala stejná funkcionalita propašovat i přímo do Delphi? Konkrétně mi přijde, že s Delphi 10.2.1 je práce pomalejší, než tomu bylo s 10.2.0 + IDE Fix Pack. (A to jsem ještě nenahrával tu poslední velkou aktualizaci Windows 10.)

Bohužel do toho nevidím tak, abych dokázal sesmolit požadavek pro Embarcadero.

KR



Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1782
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #1 kdy: 13-09-2017, 16:02:34 »
Je vyčleněn člověk z R&D, který se snaží integrovat další věci z FixPacku do Delphi (postupně se v minulosti přidávalo s každou verzí).
Jinak některé ty optimalizace jsou relativně slovy autora neimplementovatelné na bázi zdrojových kódů.
Teoreticky můžeš optimalizace jednotlivě vypínat (myslím, že je to přes proměnnou prostředí) a přinutit IDE k načtení, ale je to celkem velké riziko.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 286
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #2 kdy: 13-09-2017, 21:40:51 »
Je vyčleněn člověk z R&D, který se snaží integrovat další věci z FixPacku do Delphi (postupně se v minulosti přidávalo s každou verzí).
Jinak některé ty optimalizace jsou relativně slovy autora neimplementovatelné na bázi zdrojových kódů.
Teoreticky můžeš optimalizace jednotlivě vypínat (myslím, že je to přes proměnnou prostředí) a přinutit IDE k načtení, ale je to celkem velké riziko.

Aktuálně mě třeba štve, že spustím aplikaci, ukončím... Znova chci spustit, tak stisknu F9, a ono si to znovu kompiluje, přestože jsem mezitím na nic ani nesáhnul, tzn. nic se nezměnilo... Tohle by snad vyřešit mohli :-)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1782
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #3 kdy: 13-09-2017, 22:27:03 »
Velmi zajímavé, i Berlin to dělá. XE, XE2 ne. Nevíš kdy to začalo?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 286
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #4 kdy: 13-09-2017, 22:29:07 »
Velmi zajímavé, i Berlin to dělá. XE, XE2 ne. Nevíš kdy to začalo?

To bohužel nevím, můj upgrade byl Delphi 6 - XE6 (na chvilku) - Berlin - Tokyo; v XE6 nevím a v Berlin to už fungovalo takhle divně.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2996
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #5 kdy: 13-09-2017, 22:29:31 »
Nerobí to ani XE7
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1867
  • Karma: 91
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #6 kdy: 14-09-2017, 07:11:17 »
Ja jsem si pred nejakou dobou nainstaloval nejakou tu free verzi Delphi 10.1 Berlin Version 24.0.22858.6822 a ten mi to nedela, alespon na examples, protoze nic vetsiho a slozitejsiho tu pro nove Delphi nemam, takze jestli to neni zavisle jeste buhvi na cem...

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 433
  • Karma: 22
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #7 kdy: 14-09-2017, 08:04:23 »
Excellent
Rated 1 time
Aktuálně mě třeba štve, že spustím aplikaci, ukončím... Znova chci spustit, tak stisknu F9, a ono si to znovu kompiluje, přestože jsem mezitím na nic ani nesáhnul, tzn. nic se nezměnilo... Tohle by snad vyřešit mohli :-)

Muze za to proslaveny Error Insight. Vypni ho. Stejne je ten nesmysl k nicemu. K cemu je nekomu cervene podtrhavani kodu nebo seznam chyb. Je to jen cisty zdroj zla :)
« Poslední změna: 14-09-2017, 08:16:02 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1782
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #8 kdy: 14-09-2017, 08:25:14 »
Aktuálně mě třeba štve, že spustím aplikaci, ukončím... Znova chci spustit, tak stisknu F9, a ono si to znovu kompiluje, přestože jsem mezitím na nic ani nesáhnul, tzn. nic se nezměnilo... Tohle by snad vyřešit mohli :-)

Muze za to proslaveny Error Insight. Vypni ho. Stejne je ten nesmysl k nicemu. K cemu je nekomu cervene podtrhavani kodu nebo seznam chyb. Je to jen cisty zdroj zla :)

TVL fakt.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline paja666

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10.1.2 Berlin
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #9 kdy: 14-09-2017, 08:36:48 »
Excellent
Rated 1 time
« Poslední změna: 14-09-2017, 08:45:07 od paja666 »

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1867
  • Karma: 91
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #10 kdy: 14-09-2017, 08:56:46 »
Stejne je ten nesmysl k nicemu. K cemu je nekomu cervene podtrhavani kodu nebo seznam chyb. Je to jen cisty zdroj zla :)
V Delphi mozna ;-)

Ja si nedovedu predstavit, ze bych bez toho dneska pracoval a to dokonce ani pri psani dokumentu ve Wordu. A nepamatuju se, kdy jsem se krome nejakych vetsich rekonstrukci kodu naposledy dival do error listu. A jestli me pamet nesali, tak uz to slusne fungovavalo v Eclipse pri praci v Jave a Pythonu a to uz je taky slusna radka let (skoro 10)...


Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 286
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #11 kdy: 14-09-2017, 09:55:48 »
Aktuálně mě třeba štve, že spustím aplikaci, ukončím... Znova chci spustit, tak stisknu F9, a ono si to znovu kompiluje, přestože jsem mezitím na nic ani nesáhnul, tzn. nic se nezměnilo... Tohle by snad vyřešit mohli :-)

Muze za to proslaveny Error Insight. Vypni ho. Stejne je ten nesmysl k nicemu. K cemu je nekomu cervene podtrhavani kodu nebo seznam chyb. Je to jen cisty zdroj zla :)

Díky, díky! Opravdu to pomohlo.

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 286
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #12 kdy: 14-09-2017, 09:56:38 »
Chyba Error Insight - https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-14053

Nahlášené to mají jenom rok a půl, že ano... :/

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 316
  • Karma: 4
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #13 kdy: 14-09-2017, 09:57:58 »
Musím se přiznat, že jsem nikdy úplně nepochopil, proč jestliže Error Insight objeví chybu, tak ji neopraví nebo nenabídne její opravu.

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 433
  • Karma: 22
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #14 kdy: 14-09-2017, 10:09:55 »
Ja si nedovedu predstavit, ze bych bez toho dneska pracoval a to dokonce ani pri psani dokumentu ve Wordu. A nepamatuju se, kdy jsem se krome nejakych vetsich rekonstrukci kodu naposledy dival do error listu. A jestli me pamet nesali, tak uz to slusne fungovavalo v Eclipse pri praci v Jave a Pythonu a to uz je taky slusna radka let (skoro 10)...

V Delphi k tomu nevidim duvod. Pochopim to u jazyku kde neni napr. deklarace promennych v blocich a o to vic u tech co jsou case sensitive.

Error Insight (evil insight jak to nekdo pojmenoval) je dlouhodobe chybove (neni schopen spolupracovat s kompilatory), a krome podtrhavani a seznamu "tady je chyba syntaxe nebo identifikator neznam; chyb muze byt vic" nic dalsiho neumi.

Pritom by mohl umet neco uzitecneho. Napr. kdyz se rozhodnu nadeklarovat promennou nebo zavolat funkci jez neni soucasti modulu v uses klauzuli by mohl nabidnout mozna reseni. Stacilo by sestavit seznam "viditelnych" typu a funkci ze vsech modulu a misto tupeho tvrzeni "undeclared identifier" mohl alespon rict "tento typ, tato funkce existuje v techto modulech, chces si vybrat?". Code Insight takovy seznam poskladat umi. A ani refaktorovaci Find Unit tuhle "vymozenost" nenabizi.

Nasledujici kod napr. Error Insight neoznaci za chybu ani po buildu, takze by mi ten seznam i podtrhavani byl stejne na..:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. var
  2.   X: TObject;
  3. begin
  4.   X := 123;
  5. end;

Na spravnost syntaxe mi staci Code Insight a Block Completion. Promenne si deklaruju jak by se melo pred pouzitim a na hledani v modulech mi staci "grep".
« Poslední změna: 14-09-2017, 10:11:36 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: