Autor Téma: IDE Fix Pack  (Přečteno 1030 krát)

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 294
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
IDE Fix Pack
« kdy: 13-09-2017, 15:14:35 »
Dobrý den,

vzhledem k tomu, že IDE Fix Pack už pro novější verze Delphi údajně nebude vyvíjen, je nějaká šance, že by se dala stejná funkcionalita propašovat i přímo do Delphi? Konkrétně mi přijde, že s Delphi 10.2.1 je práce pomalejší, než tomu bylo s 10.2.0 + IDE Fix Pack. (A to jsem ještě nenahrával tu poslední velkou aktualizaci Windows 10.)

Bohužel do toho nevidím tak, abych dokázal sesmolit požadavek pro Embarcadero.

KR



Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1794
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #1 kdy: 13-09-2017, 16:02:34 »
Je vyčleněn člověk z R&D, který se snaží integrovat další věci z FixPacku do Delphi (postupně se v minulosti přidávalo s každou verzí).
Jinak některé ty optimalizace jsou relativně slovy autora neimplementovatelné na bázi zdrojových kódů.
Teoreticky můžeš optimalizace jednotlivě vypínat (myslím, že je to přes proměnnou prostředí) a přinutit IDE k načtení, ale je to celkem velké riziko.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 294
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #2 kdy: 13-09-2017, 21:40:51 »
Je vyčleněn člověk z R&D, který se snaží integrovat další věci z FixPacku do Delphi (postupně se v minulosti přidávalo s každou verzí).
Jinak některé ty optimalizace jsou relativně slovy autora neimplementovatelné na bázi zdrojových kódů.
Teoreticky můžeš optimalizace jednotlivě vypínat (myslím, že je to přes proměnnou prostředí) a přinutit IDE k načtení, ale je to celkem velké riziko.

Aktuálně mě třeba štve, že spustím aplikaci, ukončím... Znova chci spustit, tak stisknu F9, a ono si to znovu kompiluje, přestože jsem mezitím na nic ani nesáhnul, tzn. nic se nezměnilo... Tohle by snad vyřešit mohli :-)

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1794
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #3 kdy: 13-09-2017, 22:27:03 »
Velmi zajímavé, i Berlin to dělá. XE, XE2 ne. Nevíš kdy to začalo?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 294
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #4 kdy: 13-09-2017, 22:29:07 »
Velmi zajímavé, i Berlin to dělá. XE, XE2 ne. Nevíš kdy to začalo?

To bohužel nevím, můj upgrade byl Delphi 6 - XE6 (na chvilku) - Berlin - Tokyo; v XE6 nevím a v Berlin to už fungovalo takhle divně.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3019
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #5 kdy: 13-09-2017, 22:29:31 »
Nerobí to ani XE7
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1890
  • Karma: 96
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #6 kdy: 14-09-2017, 07:11:17 »
Ja jsem si pred nejakou dobou nainstaloval nejakou tu free verzi Delphi 10.1 Berlin Version 24.0.22858.6822 a ten mi to nedela, alespon na examples, protoze nic vetsiho a slozitejsiho tu pro nove Delphi nemam, takze jestli to neni zavisle jeste buhvi na cem...

Online Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 462
  • Karma: 23
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #7 kdy: 14-09-2017, 08:04:23 »
Excellent
Rated 1 time
Aktuálně mě třeba štve, že spustím aplikaci, ukončím... Znova chci spustit, tak stisknu F9, a ono si to znovu kompiluje, přestože jsem mezitím na nic ani nesáhnul, tzn. nic se nezměnilo... Tohle by snad vyřešit mohli :-)

Muze za to proslaveny Error Insight. Vypni ho. Stejne je ten nesmysl k nicemu. K cemu je nekomu cervene podtrhavani kodu nebo seznam chyb. Je to jen cisty zdroj zla :)
« Poslední změna: 14-09-2017, 08:16:02 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1794
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #8 kdy: 14-09-2017, 08:25:14 »
Aktuálně mě třeba štve, že spustím aplikaci, ukončím... Znova chci spustit, tak stisknu F9, a ono si to znovu kompiluje, přestože jsem mezitím na nic ani nesáhnul, tzn. nic se nezměnilo... Tohle by snad vyřešit mohli :-)

Muze za to proslaveny Error Insight. Vypni ho. Stejne je ten nesmysl k nicemu. K cemu je nekomu cervene podtrhavani kodu nebo seznam chyb. Je to jen cisty zdroj zla :)

TVL fakt.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline paja666

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 10
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: 10.1.2 Berlin
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #9 kdy: 14-09-2017, 08:36:48 »
Excellent
Rated 1 time
« Poslední změna: 14-09-2017, 08:45:07 od paja666 »

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1890
  • Karma: 96
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #10 kdy: 14-09-2017, 08:56:46 »
Stejne je ten nesmysl k nicemu. K cemu je nekomu cervene podtrhavani kodu nebo seznam chyb. Je to jen cisty zdroj zla :)
V Delphi mozna ;-)

Ja si nedovedu predstavit, ze bych bez toho dneska pracoval a to dokonce ani pri psani dokumentu ve Wordu. A nepamatuju se, kdy jsem se krome nejakych vetsich rekonstrukci kodu naposledy dival do error listu. A jestli me pamet nesali, tak uz to slusne fungovavalo v Eclipse pri praci v Jave a Pythonu a to uz je taky slusna radka let (skoro 10)...


Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 294
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #11 kdy: 14-09-2017, 09:55:48 »
Aktuálně mě třeba štve, že spustím aplikaci, ukončím... Znova chci spustit, tak stisknu F9, a ono si to znovu kompiluje, přestože jsem mezitím na nic ani nesáhnul, tzn. nic se nezměnilo... Tohle by snad vyřešit mohli :-)

Muze za to proslaveny Error Insight. Vypni ho. Stejne je ten nesmysl k nicemu. K cemu je nekomu cervene podtrhavani kodu nebo seznam chyb. Je to jen cisty zdroj zla :)

Díky, díky! Opravdu to pomohlo.

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 294
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #12 kdy: 14-09-2017, 09:56:38 »
Chyba Error Insight - https://quality.embarcadero.com/browse/RSP-14053

Nahlášené to mají jenom rok a půl, že ano... :/

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 317
  • Karma: 4
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #13 kdy: 14-09-2017, 09:57:58 »
Musím se přiznat, že jsem nikdy úplně nepochopil, proč jestliže Error Insight objeví chybu, tak ji neopraví nebo nenabídne její opravu.

Online Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 462
  • Karma: 23
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #14 kdy: 14-09-2017, 10:09:55 »
Ja si nedovedu predstavit, ze bych bez toho dneska pracoval a to dokonce ani pri psani dokumentu ve Wordu. A nepamatuju se, kdy jsem se krome nejakych vetsich rekonstrukci kodu naposledy dival do error listu. A jestli me pamet nesali, tak uz to slusne fungovavalo v Eclipse pri praci v Jave a Pythonu a to uz je taky slusna radka let (skoro 10)...

V Delphi k tomu nevidim duvod. Pochopim to u jazyku kde neni napr. deklarace promennych v blocich a o to vic u tech co jsou case sensitive.

Error Insight (evil insight jak to nekdo pojmenoval) je dlouhodobe chybove (neni schopen spolupracovat s kompilatory), a krome podtrhavani a seznamu "tady je chyba syntaxe nebo identifikator neznam; chyb muze byt vic" nic dalsiho neumi.

Pritom by mohl umet neco uzitecneho. Napr. kdyz se rozhodnu nadeklarovat promennou nebo zavolat funkci jez neni soucasti modulu v uses klauzuli by mohl nabidnout mozna reseni. Stacilo by sestavit seznam "viditelnych" typu a funkci ze vsech modulu a misto tupeho tvrzeni "undeclared identifier" mohl alespon rict "tento typ, tato funkce existuje v techto modulech, chces si vybrat?". Code Insight takovy seznam poskladat umi. A ani refaktorovaci Find Unit tuhle "vymozenost" nenabizi.

Nasledujici kod napr. Error Insight neoznaci za chybu ani po buildu, takze by mi ten seznam i podtrhavani byl stejne na..:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. var
  2.   X: TObject;
  3. begin
  4.   X := 123;
  5. end;

Na spravnost syntaxe mi staci Code Insight a Block Completion. Promenne si deklaruju jak by se melo pred pouzitim a na hledani v modulech mi staci "grep".
« Poslední změna: 14-09-2017, 10:11:36 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1890
  • Karma: 96
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #15 kdy: 14-09-2017, 10:32:29 »
Excellent
Rated 1 time
Na spravnost syntaxe mi staci Code Insight a Block Completion. Promenne si deklaruju jak by se melo pred pouzitim a na hledani v modulech mi staci "grep".
Njn, jak se rika: "co oci nevidi, to srdce neboli" :-) aneb dneska bych dost tezce nesl, kdybych musel IDE downgradovat a vratit se k Delphi - clovek si rychle zvyka na lepsi a "na ulici" se mu nechce ;-)

Offline Ondřej Pokorný

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 715
  • Karma: 44
    • Verze Delphi: Primárně Lazarus, jinak D7 až aktuální
    • Kluug.net
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #16 kdy: 14-09-2017, 12:25:48 »
Great
Rated 1 time
Pritom by mohl umet neco uzitecneho. Napr. kdyz se rozhodnu nadeklarovat promennou nebo zavolat funkci jez neni soucasti modulu v uses klauzuli by mohl nabidnout mozna reseni. Stacilo by sestavit seznam "viditelnych" typu a funkci ze vsech modulu a misto tupeho tvrzeni "undeclared identifier" mohl alespon rict "tento typ, tato funkce existuje v techto modulech, chces si vybrat?". Code Insight takovy seznam poskladat umi. A ani refaktorovaci Find Unit tuhle "vymozenost" nenabizi.

Lazarus tohle umí už roky :D Editor Delphi je ostuda. Jeden člověk (Mattias) to ve svém volném čase zvládl pro Lazarus líp než obrovská firma pro komerční produk začínající na € 1000 za rok... :/
« Poslední změna: 14-09-2017, 12:30:40 od oxo »
Embarcadero Technology Partner, juj. Člen Lazarus týmu, oj.

Offline Marek Weyda

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 197
  • Karma: 7
    • Verze Delphi: Delphi 2007, 10.1 Berlin
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #17 kdy: 14-09-2017, 15:44:29 »
Poor
Rated 1 time
Tak to asi žijeme v jiném světě :)

Občas něco musím programovat v Javě, Pythonu, PHP (když chce člověk money, vybírat si moc nemůže) a musím říci, zlaté Delphi.

A to myslím jako fakt vážně.

Nesrovnávám ale starší verze, tam asi opravdu by člověk už si nezvyknul.

Jinak Lazarus občas používám, ale na větší profesionální práci to podle mě stále není, nedovedu si představit, jak by se v tom programoval rozsáhlejší ERP třeba.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1794
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #18 kdy: 14-09-2017, 18:23:33 »
Good
Rated 2 times
Embarcadero MVP - Czech republic

Online Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 462
  • Karma: 23
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #19 kdy: 14-09-2017, 20:33:39 »
Poor
Rated 1 time
Instalace IDEFixPack pro 10.2.1 - https://plus.google.com/u/0/116682952027238449863/posts/HafAUxDKKd4?cfem=1

Tenks tu jusuf foj deijr revju :) Dzast tree messedz boxez vere shovn ;D
« Poslední změna: 14-09-2017, 20:36:15 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 294
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
Re:IDE Fix Pack
« Odpověď #20 kdy: 14-09-2017, 21:36:52 »

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1794
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Embarcadero MVP - Czech republic

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):