Autor Téma: ListBox ve StringGridu  (Přečteno 240 krát)

Honza.00

  • Host
ListBox ve StringGridu
« kdy: 21-09-2017, 12:21:37 »
Dobrý den.
Nasměrujte mně někam.

Něco takoveho, ale místo ComboBox tak listbox.
https://postimg.org/image/om94bl7np/
Klidně muže byt  nastaven jako visible false a po kliknutí se jen vykreslit.
Děkují.

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 433
  • Karma: 22
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:ListBox ve StringGridu
« Odpověď #1 kdy: 21-09-2017, 12:32:01 »
Popup okna nejsou uplne easy. Proc chces list box? Premyslel jsi nad chovanim focus toho popup prvku? Chces ho ukrast volajicimu oknu a dat ho popup list boxu? Nebo co je vlastne duvod pro nepouziti combo boxu?
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1782
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:ListBox ve StringGridu
« Odpověď #2 kdy: 21-09-2017, 16:14:15 »
Přesne jak píše Delfín, jak se to má přesně chovat?
Nejjednoduší implementace je mít na formuláři kde je ten grid listbox který je visible = false, a při vstupu do některého sloupce synchronizovat pozici sloupce a listboxu a ten zviditelnit. Pak ale problémy teprve začínají. Např. když někdo posune v gridu sloupce (musíš předefinovat volání v DBgridu a to odchytit). Dále problémy s focusem atd. atd.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 820
  • Karma: 20
    • Verze Delphi: D2007, XE2, XE6
Re:ListBox ve StringGridu
« Odpověď #3 kdy: 21-09-2017, 17:44:49 »
Tohle ve stringgridu je jako picklist, stačí ho správně pro daný sloupec naplnit a aktivovat

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: