Autor Téma: Button, zarovnanie Caption  (Přečteno 495 krát)

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 298
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Button, zarovnanie Caption
« kdy: 04-10-2017, 11:28:43 »
teda konkrétne používam TBitBtn, a potrebujem Caption vycentrovať. V návrhu je to Centrované, ale po spustení to zarovná doľava ... ako to vycentrujem?

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1794
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #1 kdy: 04-10-2017, 12:10:01 »
Mas tam ikonu? Pokud ne pouzij TButton.
Kdyz ten formular zobrazis jako text (prava mys, show as text), tak sem vloz to, co je u toho buttonu
Embarcadero MVP - Czech republic

Online Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 462
  • Karma: 23
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #2 kdy: 04-10-2017, 15:56:36 »
Mas tam ikonu? Pokud ne pouzij TButton.

Spis pokud tam ikonu mas, pouzij TButton :)

TBitBtn je komponenta ktera se vlaci s Delphi uz jen z povinnosti. Sadu jeho "vestavenych" ikon bych v dnesni dobe pouzil maximalne do cinskych hracek :)
« Poslední změna: 04-10-2017, 16:00:58 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 298
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #3 kdy: 04-10-2017, 17:02:26 »
prerobil som to na TButton, ale nepomohlo (chová sa to rovnako), ale zaujímave je že návrhovom móde to mam vycentrované, ale po kompilácii a spustení to je zarovnane vľavo.

Kód: Delphi [Vybrat]
  1.  object BtnStbOdovzda5: TButton
  2.                     AlignWithMargins = True
  3.                     Left = 4
  4.                     Top = 446
  5.                     Width = 297
  6.                     Height = 144
  7.                     Margins.Left = 4
  8.                     Margins.Top = 2
  9.                     Margins.Right = 4
  10.                     Margins.Bottom = 2
  11.                     Align = alTop
  12.                     Caption = 'Отправить результаты для онлайн-отчета' // je tam toto Caption = #1054#1090#1087#1088#1072#1074#1080#1090#1100' '#1088#1077#1079#1091#1083#1100#1090#1072#1090#1099' '#1076#1083#1103' '#1086#1085#1083#1072#1081#1085'-'#1086#1090#1095#1077#1090#1072
  13.                     ImageAlignment = iaTop
  14.                     ImageIndex = 3
  15.                     ImageMargins.Top = 13
  16.                     Images = ilB64
  17.                     TabOrder = 2
  18.                     WordWrap = True
  19.                     OnClick = BtnStbOdovzda5Click
  20.                     ExplicitWidth = 234
  21.                   end
« Poslední změna: 04-10-2017, 17:04:23 od František »

Online Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 462
  • Karma: 23
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #4 kdy: 04-10-2017, 17:16:22 »
Nemuzu zreprodukovat (Delphi Tokyo). Navic nevidim duvod proc by se melo v design time kreslit jinak nez v runtime. Pokud si pamatuju kreslici metoda je spolecna pro obe mody. Deje se to co popisujes i v cistem projektu?
« Poslední změna: 04-10-2017, 17:18:42 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1890
  • Karma: 96
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #5 kdy: 04-10-2017, 17:16:59 »
prerobil som to na TButton, ale nepomohlo (chová sa to rovnako), ale zaujímave je že návrhovom móde to mam vycentrované, ale po kompilácii a spustení to je zarovnane vľavo.
Samozrejme se nabizi otazka, zda nekde za behu s nastavenim toho tlacitka neonanujes...

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 298
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #6 kdy: 04-10-2017, 18:49:31 »
to tlačidlo som tam práve pridal, ale v čistom to nerobí, takže kto to môže zmeniť?
« Poslední změna: 04-10-2017, 18:53:13 od František »

Online Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 462
  • Karma: 23
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #7 kdy: 04-10-2017, 19:01:08 »
to tlačidlo som tam práve pridal, ale v čistom to nerobí, takže kto to môže zmeniť?

Vesmir je velky. Tezko rict bez vice informaci ;D

Ja vlastne ani nevim jak se da "zvenku" nastavit text zarovnany doleva (vim jak pomoci WinAPI, mozna bych se dopatral k vysledku upravou stylu). Za me byl u TButton vzdycky centrovany ::)
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3019
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #8 kdy: 04-10-2017, 20:01:02 »
Robí Ti to vo viacerých prípadoch, alebo len v jednom. Lebo ak v jednom, tak by som tlačidlo vymazal a nahodil znova. Občas mi to pomohlo, ale to už je minulosť.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 298
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #9 kdy: 04-10-2017, 23:18:52 »
viac, ale TButton som nahodil nanovo, mal som tam TBitBtn ale nepomohlo, typujem ze nejaky Owner to meni, ale prečo ked taku vlasnosť TButon nema, ale zistil som ze problem je len po zalomení dlhšieho textu viď. obrázok

« Poslední změna: 04-10-2017, 23:24:01 od František »

Online Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 462
  • Karma: 23
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #10 kdy: 04-10-2017, 23:27:28 »
Excellent
Rated 1 time
viac, ale TButton som nahodil nanovo, mal som tam TBitBtn ale nepomohlo, typujem ze nejaky Owner to meni, ale prečo ked taku vlasnosť TButon nema, ale zistil som ze problem je len po zalomení dlhšieho textu

Co znamena "len po zalomení dlhšieho textu", prosim? Bavime se tady o VCL aplikaci na Windows platforme (a pokud ano, jaka je verze Delphi a Windows)? I zalomene radky se u me totiz stale centruji (vsechny). Ja jim to vlastne nemam za zle :) Vlastnik nebo rodic (Owner nebo Parent) by na tohle nemeli mit vliv. Mozna styl aplikace (tezko rict, ja se tomu VCL skinovacimu nesmyslu vyhybam jak to jde).
« Poslední změna: 04-10-2017, 23:32:04 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 298
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #11 kdy: 04-10-2017, 23:35:33 »
no je to tak, po vypnuti skinu to je ok, ale kde to teda mam nastavit aby to aj so skinom bolo ok?

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 298
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #12 kdy: 04-10-2017, 23:42:00 »
mam XE5 a WIN 10

no a podarilo sa mi to eliminovat nastavenim StyleElements

dik za cestu, Delfin

Online Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 462
  • Karma: 23
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #13 kdy: 05-10-2017, 00:01:05 »
Excellent
Rated 1 time
mam XE5 a WIN 10

no a podarilo sa mi to eliminovat nastavenim StyleElements

dik za cestu, Delfin

Neni zac :) Ve VCL Styles se ale fakt nevyznam. Chybovost ze strany EMBT me odradila od jakehokoli jejich pouzivani (v novejsich verzich se mozna dohodli s Rodrigo Ruzem na pouziti jeho zaplat). Zkusil jsem narychlo v Delphi Tokyo aplikovat styl Carbon na tlacitko jehoz definice je vyse, ale porad se mi text pro vsechny radky centruje. Vim ze na screenshot z predchoziho prispevku neni Carbon. Ale pockat, ja ani netusim jak VCL styl editovat :) Snad v tom editoru stylu by to melo jit.

Ne, fakt nejsem zastancem neudrzovanych VCL Styles "cingrlatek" (jak nazyval nesmyslne graficke HTML elementy jeden muj exkolega). Kdyby EMBT koupil AlphaControls, proc ne. To je uplne jina liga.

Takze ne, fakt nepovim v cem je chyba ::) :( Muzu ale sdilet pomerne uklidnujici hudbu na praci s VCL Styles ;D
« Poslední změna: 05-10-2017, 00:18:16 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 298
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #14 kdy: 05-10-2017, 07:26:38 »
Excellent
Rated 1 time

Offline Slappy

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 101
  • Karma: 2
  • Slappy
    • Verze Delphi: 10.2 Tokyo + Vsetky :)
    • unSigned
Re:Button, zarovnanie Caption
« Odpověď #15 kdy: 05-10-2017, 08:12:08 »
Excellent
Rated 1 time
Odporucam https://www.youtube.com/watch?v=zHU2RlSCdxU

Akoze hej, prvych 20 minut je nuda, ale potom je to uz fajn... :)
Moje projekty: http://www.unsigned.sk Tvorba cool dizajnovych instalatorov v NSIS a Inno Setup. Rozsirenie pre Visual Studio a RAD Studio pre tvorbu NSIS a Inno Setup instalatorov.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):