Autor Téma: Aplikace pripojena na SQL, a osetreni chyb  (Přečteno 256 krát)

Offline Kony

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 160
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Aplikace pripojena na SQL, a osetreni chyb
« kdy: 04-10-2017, 21:16:48 »
Hoj. mam aplikaci ktera je pripojena na SQL... kdyz pustim aplikaci s internetem tak vse jede jak ma, ale jakmile odpojim internet tak mi vyzkoci hlaska ze se nemuze pripojit na SQL databazi

viz
https://pasteboard.co/GNpASZ5.png


Jde nejak v Delphi poresit zmenu te hlasky ??? Aby se tam misto tohoto napsalo treba "Nejde pripojit k databazi, zkontrolujte pripojeni k internetu" ....


Diky


PS: Zkousel jsem i vse povypinat v aplikaci co by se melo pripojovat na DB.. ZTable, ZConnection, DataSource a zkusit pustit aplikaci bez internetu ale porad se to snazi pripojovat.. chtel jsem to osetrit tak, ze bych to pustil bez pripojeni na DB a otestoval pomoci pingu jestli lze se dopijngat na server a podle toho vyhodnotit situaci, ale i kdyz vse povypinam tak mi aplikace haze tuto chybu kdyz to pustim bez pripojeni, uz nemam tuseni co by melo byt jeste pripojeny .... Takto by to bylo uuuplne nejlepsi, protoze bych si pomoci ICMP otestoval pripojeni a pomoci Labelu oznacil ktery sluzby jdou a ktery nejdou a podle toho by se dalo nakladat s aplikaci..


PS2 : a nebo jakym zpusobem zjistit co se snazi pripojovat ??? Diky moc jeste jednou, zkousel jsem krokovat pres F8 ale porad se mi to zastavuje na form3,  ale tam uz vazne vuuubec nic neni co by se pripojovalo.. uz fakt nevim
« Poslední změna: 04-10-2017, 21:46:39 od Kony »

Offline Kony

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 160
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Aplikace pripojena na SQL, a osetreni chyb
« Odpověď #1 kdy: 04-10-2017, 21:49:12 »
Tak uz jsem to nasel.... na tom form3 jsem mel jako prvni vec, aby se pri otevreni formulare preslo na prvni zaznam DBGridu

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 433
  • Karma: 22
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Aplikace pripojena na SQL, a osetreni chyb
« Odpověď #2 kdy: 04-10-2017, 22:30:46 »
Excellent
Rated 1 time
  • Pro zacatek, SQL je jazyk. DBMS je aplikace pres kterou je mozne se pripojit k databazi a komunikovat s klientem (DBMS je napr. SQL Server [ne MS SQL jak byva chybne oznacovan], MySQL, PostgreSQL, Firebird atd.). Cili pripojit se muzes k DBMS a konumikovat s nim pomoci SQL.
  • Dalsi dost podstatna vec je verejna expozice DBMS - to jsou bezpecnostni vrata pro pripadny utok (MySQL, hm, nechci komentovat - neznam, nechci znat [jde snadno rozbit, nebudu uvadet vic]).
  • Ale hlavne (i kdyz ZEOS osobne neznam) by melo k dopatrani se ke zdroji vyjimky stacit debug okno Call Stack. Staci po zobrazeni vyjimky pouzit Break debuggeru, zobrazit si zminene okno a postupovat smerem dolu az ke zdroji ktery vyjimku vyvolal.
« Poslední změna: 04-10-2017, 22:42:41 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline Kony

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 160
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Aplikace pripojena na SQL, a osetreni chyb
« Odpověď #3 kdy: 04-10-2017, 22:38:14 »
nechapu co si mi tim chtel rict ????? tento program pouzivam ja z domu a jeden borec .. nikdo jinaci... jen jsem chtel osetrit chybu.... a ty tady zacnes vysvetlovat rozdily mezi nazvama.. myslim si kaazdej kdo to tema cetl pochopil oc jsem myslel
« Poslední změna: 04-10-2017, 22:42:05 od Kony »

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 433
  • Karma: 22
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Aplikace pripojena na SQL, a osetreni chyb
« Odpověď #4 kdy: 04-10-2017, 22:41:44 »
nechapu co si mi tim chtel rict ????? tento program pouzivam ja z domu a jeden borec .. nikdo jinaci... jen jsem chtel osetrit chybu.... a ty tady zacnes vysvetlovat rozdili mezi nazvama.. myslim si kaazdej kdo to tema cetl pochopil oc jsem myslel

Tak sorry ze jsem te chtel neco naucit ;)
« Poslední změna: 04-10-2017, 23:04:39 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline Kony

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 160
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Aplikace pripojena na SQL, a osetreni chyb
« Odpověď #5 kdy: 04-10-2017, 22:43:01 »
Excellent
Rated 1 time
ne v pohode... jen jsem chtel poradit.. vim ze komunikace neni moc bezpecna a SQL napadnutelny,. ale pristup do SQL mam osetreny pristupem jen z me IP adresy a z adreasy toho kamose

Diky moc i tak za tvoji reakci... rad se naucim novym vecem... a jsem moc rad ze jsou takovy lidi jako ty, kteri jsou ochotni poradit a napsat i sve poznatky, ktere by si mel zacatecnik jako ja vzit k srdci
« Poslední změna: 04-10-2017, 22:45:59 od Kony »

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 433
  • Karma: 22
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Aplikace pripojena na SQL, a osetreni chyb
« Odpověď #6 kdy: 04-10-2017, 22:47:02 »
Excellent
Rated 1 time
Jsem rad ze se chces necemu priucit (rozhodne to nemelo byt brano kriticky, jen obdorne terminy jsou obcas dulezite) :) 3. bod je nejpodstatnejsi v tom co jsem predtim napsal. Naucit se pouzivat okno Call Stack. Ukaze ti zdroj odkud vyjimka vysla.
« Poslední změna: 04-10-2017, 22:49:29 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 433
  • Karma: 22
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Aplikace pripojena na SQL, a osetreni chyb
« Odpověď #7 kdy: 04-10-2017, 23:21:26 »
Excellent
Rated 1 time
Jen rychla napoveda "jak na" Call Stack:

A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline Kony

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 160
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Aplikace pripojena na SQL, a osetreni chyb
« Odpověď #8 kdy: 04-10-2017, 23:35:30 »
Excellent
Rated 1 time
Dekuji mockrat.. Tak tomu to rikam neskutecna pomoct... Dekuji jeste jednou...

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 433
  • Karma: 22
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Aplikace pripojena na SQL, a osetreni chyb
« Odpověď #9 kdy: 04-10-2017, 23:47:56 »
Neni vubec zac! :) Zdravim z (momentalne divokeho) Spanelska :)
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: