Autor Téma: Regex - Text pred pomlckou  (Přečteno 466 krát)

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1845
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Regex - Text pred pomlckou
« Odpověď #15 kdy: 09-11-2017, 07:24:55 »
Dobra, zrejme se bavime o PCRE (implementace je soucasti Delphi pokud se nepletu), potom posli online ukazku.
Tak ne, to fildlatko je pouzitelne, i kdyz divne: prepni se na Detail a tam si precti, co to napise v Groups a nebo si precti hint zobrazeny pri hover

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 363
  • Karma: 15
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
    • Ibi Yoyo :)
Re:Regex - Text pred pomlckou
« Odpověď #16 kdy: 09-11-2017, 07:30:18 »
Poor
Rated 1 time
Tak ne, to fildlatko je pouzitelne, i kdyz divne: prepni se na Detail a tam si precti, co to napise v Groups a nebo si precti hint zobrazeny pri hover

Ja byl puvodne na jinem, https://regexr.com. Ale ta carka v {,2} tam proste nepatri aby z toho byl kvantifikator (snad tedy {1,2}). Rad uvidim online verzi pokud je mozne ji (kompatibilni s Delphi) vytvorit... ::) :-X :)
« Poslední změna: 09-11-2017, 07:41:11 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1845
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Regex - Text pred pomlckou
« Odpověď #17 kdy: 09-11-2017, 07:38:15 »
tam proste nepatri aby z toho byl kvantifikator.
Tak uzkoprsy bych nebyl. Ja treba ve vsech editorech a IDE mam regexy trvale zapnuty a jinak nehledam. A pouzivam to na ruznych platformach, kde se ty regexy dost lisim, treba MS neprekvapil a ma svoje specifika, snad aby ho nekdo nenarknul, ze vytvari falsa z Unix sveta nebo proc. Takze clovek obvykle pouziva syntax, se kterou dela deno denne.

Takze korektni namitka je, ze implementace XXX ve verzi YYY u {m,n} je rigidni a vyzaduje pred carkou cislici.
« Poslední změna: 09-11-2017, 07:39:47 od pf1957 »

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 363
  • Karma: 15
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
    • Ibi Yoyo :)
Re:Regex - Text pred pomlckou
« Odpověď #18 kdy: 09-11-2017, 07:52:36 »
Takze korektni namitka je, ze implementace XXX ve verzi YYY u {m,n} je rigidni a vyzaduje pred carkou cislici.

Uz tomu rozumim. Jsem to ale kus osla ::) Dekuju za vysvetleni! A omlouvam se "expertum" za narceni z extra carky, ktera by soucasti vyrazu byt mela spolu s uvedenim horni hranice kvantifikatoru (alespon tedy pro urcite regex parsery) pro pripady ze pujde o staty jako napr. Rakousko (s kodem statu A?).
« Poslední změna: 09-11-2017, 07:55:05 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2972
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Regex - Text pred pomlckou
« Odpověď #19 kdy: 09-11-2017, 08:09:02 »
Ak máš tvorbu tých výrazov pod kontrolou, tak by som sa zameral na ich tvorbu. Oddeliť názov štátu od ostatného textu. A pomlčku ani netreba zapisovať.
Ja osobne pred každým uložením textu a tiež pri práci s ním použijem najprv funkciu Trim().
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1845
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Regex - Text pred pomlckou
« Odpověď #20 kdy: 09-11-2017, 08:25:11 »
pro pripady ze pujde o staty jako napr. Rakousko (s kodem statu A?).
To do toho mleteho pridavas jeste MPZ, protoze neni kod statu jako kod statu  ;D

Offline xnukes

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 62
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: XE7
    • Bludspeed s.r.o.
Re:Regex - Text pred pomlckou
« Odpověď #21 kdy: 09-11-2017, 14:53:52 »
tady se to rozjelo :D :D hosi resim to tak ze hledam pomlcku pokud nenni preskakuju, pokud je seberu to predtim, trimnu to a pak hledam soubor + '.gif' kdyz nalezne vkladam obrazek, kdyz ne jede se dal :)

Offline leste

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 5
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D7, XE7
Re:Regex - Text pred pomlckou
« Odpověď #22 kdy: 09-11-2017, 14:57:00 »
To do toho mleteho pridavas jeste MPZ, protoze neni kod statu jako kod statu  ;D
No jo, to tam přidává už tazatel...

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 363
  • Karma: 15
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
    • Ibi Yoyo :)
Re:Regex - Text pred pomlckou
« Odpověď #23 kdy: 09-11-2017, 17:16:38 »
pro pripady ze pujde o staty jako napr. Rakousko (s kodem statu A?).
To do toho mleteho pridavas jeste MPZ, protoze neni kod statu jako kod statu  ;D

Jo no. Jsem v koncich ;D Mam ten zapis {,2} cist jako kvantifikator pro 0, 1 a 2 znaky?
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1845
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Regex - Text pred pomlckou
« Odpověď #24 kdy: 09-11-2017, 18:08:28 »
pro pripady ze pujde o staty jako napr. Rakousko (s kodem statu A?).
To do toho mleteho pridavas jeste MPZ, protoze neni kod statu jako kod statu  ;D

Jo no. Jsem v koncich ;D Mam ten zapis {,2} cist jako kvantifikator pro 0, 1 a 2 znaky?
Nejmene 0x, max. 2x. Ale momentalne si nemuzu vzpomenout, ktera implementace to dovolovala takto zapsat, VS to neni

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1845
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Regex - Text pred pomlckou
« Odpověď #25 kdy: 09-11-2017, 18:16:01 »
Excellent
Rated 1 time
pro pripady ze pujde o staty jako napr. Rakousko (s kodem statu A?).
To do toho mleteho pridavas jeste MPZ, protoze neni kod statu jako kod statu  ;D
Nojo... Ja ten dotaz OP ani necetl, reagoval jsem az na tu kritiku Pepakova regexu. A tam se mluvilo o statu a to mi automaticky nabehne ISO kod a ne MPZ

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 363
  • Karma: 15
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
    • Ibi Yoyo :)
Re:Regex - Text pred pomlckou
« Odpověď #26 kdy: 21-11-2017, 00:53:01 »
pro pripady ze pujde o staty jako napr. Rakousko (s kodem statu A?).
To do toho mleteho pridavas jeste MPZ, protoze neni kod statu jako kod statu  ;D
Nojo... Ja ten dotaz OP ani necetl, reagoval jsem az na tu kritiku Pepakova regexu. A tam se mluvilo o statu a to mi automaticky nabehne ISO kod a ne MPZ

Naopak si vazim nazoru :) Nicmene, co napriklad: "Jinak teda států není tolik a nemění se tak často, aby to nešlo vyjmenovat: ^(CZ|DE|I|...)\s*-"

3m dlouhy seznam statu abych mohl identifikovat ISO kod statu (byt v separatnim modulu)?
« Poslední změna: 21-11-2017, 00:57:22 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1845
  • Karma: 87
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Regex - Text pred pomlckou
« Odpověď #27 kdy: 21-11-2017, 08:58:35 »
Excellent
Rated 1 time
3m dlouhy seznam statu abych mohl identifikovat ISO kod statu (byt v separatnim modulu)?
To asi zalezi na konkretni aplikaci k cemu to potrebuje, protoze je rozdil, jestli se strika nejaka quick&dirty sr*cka a nebo se seriozne programuje...

Osobne bych v parseru oddelil syntaxi od semantiky tj. regexem vytahl kod statu do groupy a hodnotu nasledne mimo regex predhodil nejakemu multi-kulti polymorfnimu validatoru, ktery by mi vratil, zda je kod statu pro aplikaci akceptovatelny, protoze ne kazdy kod existujiciho statu musi byt pro aplikaci akceptovatelny a ne kazda instalace/customizace aplikace musi pracovat se stejnou mnozinou statu.

Takovy samotny validator je reusable a da se pouzit pro kazdou kontrolu kodu statu, bez ohledu na to, odkud ten kod statu pochazi a da se to udelat ve forme metody Find/Fetch, ktera vrati v instanci objektu vsechny informace, ktere aplikace v souvislosti s danym statem potrebuje cili neco jako CountryContext.

Jestli to budu jako ciselnik v persistentni repository nebo jako nejaky natvrdo zadany seznam v kodu nebo si nekam poslu dotaz treba pomoci web service apod. je az druhotne.
« Poslední změna: 21-11-2017, 09:02:16 od pf1957 »

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: