Autor Téma: Priradenie objektu do parametra procedúry. Stále je nil.  (Přečteno 112 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2972
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Prečo mi to nefunguje? Neviem na to prísť.
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.   TBillingCustom = class
  2.   strict protected
  3.     procedure OpenFqry(AFDqry: TFDQuery; AField: TField); overload;
  4.  
  5.   TSumDepositL_F = class(TBillingCustom)
  6.   strict protected
  7.     FflsBillingFromApril: TField;
  8.  
  9. procedure TSumDepositL_F.Calculate;
  10.   OpenFqry(FqryBillingFromApril_S, FflsBillingFromApril);
  11.   BillingFromApril := oGlobalVar.ActualObject.FieldValueToBool(FflsBillingFromApril); // FflsBillingFromApril = nil
  12.  
Keď to dám ako funkciu, tak to ide. Žeby bol problém v priraďovaní odkazom?
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2972
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Priradenie objektu do parametra procedúry. Stále je nil.
« Odpověď #1 kdy: 12-11-2017, 20:09:51 »
Klasika. Najprv sa opýtam a potom si to overím. Odpoveď znie ÁNO. Rieši to var.

procedure OpenFqry(AFDqry: TFDQuery; var AField: TField); overload;
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 277
  • Karma: 15
    • Verze Delphi: 10.2
Re:Priradenie objektu do parametra procedúry. Stále je nil.
« Odpověď #2 kdy: 13-11-2017, 10:34:01 »
Excellent
Rated 1 time
Nebo asi v tomhle případě správněji "out" místo "var".

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: