Autor Téma: Databáza FB 53 MB a Delphi sa nespustí  (Přečteno 127 krát)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2974
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Databáza FB 53 MB a Delphi sa nespustí
« kdy: 14-11-2017, 21:27:04 »
Nahodil som do DB testovacie údaje a Delphi sa mi nespustí. Jediné čo som zistil je, že FB SQL server stále beží na 13 % výkonu. Pamäť je využitá na 57 %.
Pritom EMS Manager a Data Generator spustím a bežia bez problémov.
Rád by som vedel čo sa deje. Veď pri spustení Delphi JA ešte nepracujem s DB. Tých 53 MB predsa nie je niečo moc.
V každom prípade to musí ísť!
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2974
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Databáza FB 53 MB a Delphi sa nespustí
« Odpověď #1 kdy: 14-11-2017, 21:34:59 »
Tak po dlhej dobe, asi 8 minút, sa mi spustil.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1764
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Databáza FB 53 MB a Delphi sa nespustí
« Odpověď #2 kdy: 14-11-2017, 21:47:27 »
Tak si to krokuj, tedy dpr, zjistis ktery formular to dela.
Jen pro jistotu, nemas treba komponentu connection a nastavene Connected = True ?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2974
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Databáza FB 53 MB a Delphi sa nespustí
« Odpověď #3 kdy: 14-11-2017, 22:12:01 »
Citace
Tak si to krokuj, tedy dpr, zjistis ktery formular to dela.
Ale pri spustení Delphi? Program sa mi spustí bez problémov.
Citace
Jen pro jistotu, nemas treba komponentu connection a nastavene Connected = True ?
Nie, lebo to robím dynamicky. Ale si to overím - zajtra.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 2974
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Databáza FB 53 MB a Delphi sa nespustí
« Odpověď #4 kdy: 15-11-2017, 08:56:40 »
Citace
Jen pro jistotu, nemas treba komponentu connection a nastavene Connected = True ?
Máš pravdu. Mám dva DataModul-y kvôli tvorbe zostáv. Nie sú súčasťou projektu. Mal som ich otvorené a tam je Connected = True.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):