Autor Téma: HTTP GET  (Přečteno 239 krát)

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 295
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
HTTP GET
« kdy: 30-11-2017, 15:03:10 »
mam teplotnty senzor, ktorý mi na mnou zadanu adresu posiela HTTP GET (nastavuje sa: adresa webserveru, port, adresar scriptu, a script)
aky postup zvolit, pomocou akych komponent? vie mi niekto poradit?

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 431
  • Karma: 21
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:HTTP GET
« Odpověď #1 kdy: 30-11-2017, 15:12:25 »
mam teplotnty senzor, ktorý mi na mnou zadanu adresu posiela HTTP GET (nastavuje sa: adresa webserveru, port, adresar scriptu, a script)
aky postup zvolit, pomocou akych komponent? vie mi niekto poradit?

Hm, posila GET zni dost podivne... Dotaz tedy zni jak postavit v Delphi web server? Pokud ano, proc ho stavet, a proc v Delphi? Pokud ne, co je tedy ukolem?
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline xnukes

  • Mladík
  • **
  • Příspěvků: 65
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: XE7
    • Bludspeed s.r.o.
Re:HTTP GET
« Odpověď #2 kdy: 30-11-2017, 15:14:41 »
Myslím že chtěl říct že má čidlo který poskytuje webserver na nějákým portu a pak metodou GET aby získal data. Indy komponenta IdHTTP.

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 295
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:HTTP GET
« Odpověď #3 kdy: 30-11-2017, 15:29:36 »
Myslím že chtěl říct že má čidlo který poskytuje webserver na nějákým portu a pak metodou GET aby získal data. Indy komponenta IdHTTP.
toto som ocakaval aj ja, ale nie je to tak, vid obrazok



Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1780
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:HTTP GET
« Odpověď #4 kdy: 30-11-2017, 15:45:33 »
mam teplotnty senzor, ktorý mi na mnou zadanu adresu posiela HTTP GET (nastavuje sa: adresa webserveru, port, adresar scriptu, a script)
aky postup zvolit, pomocou akych komponent? vie mi niekto poradit?

Pokud chceš v Delphi, tak webbroker (součástí Delphi od verze 5, je to práce tak na hodinku), pokud nechceš, použíj cokoliv jiného, třeba PHP. Záleží co s tím chceš dál dělat a hlavně kde.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Delfin

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 431
  • Karma: 21
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:HTTP GET
« Odpověď #5 kdy: 30-11-2017, 17:11:01 »
Excellent
Rated 1 time
Pokud chces HTTP server v Delphi, staci vyrobit aplikaci typu sluzba a v ni pouzit TIdHTTPServer komponentu.  Z parametru ARequestInfo udalosti OnCommandGet se pak daji posbirat zasilane informace.

P.S. pro priste prosim posli typ modulu. Vyrobce jsem nasel diky nazvu obrazku z predchoziho postu. Tady je mozna i dokumentace konkretniho modulu.
« Poslední změna: 30-11-2017, 17:26:16 od Delfin »
A co chudinky ovce? Koupíš jim snad plovací vesty? Nebo jim nasadíš chůdy? Ještě lepší, kdybys je zkřížil s delfíny na ovce hopkavé!

Offline František

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 295
  • Karma: 3
    • Verze Delphi: primárne v XE5, občaas 10.1 starter, XE, BDS2006
Re:HTTP GET
« Odpověď #6 kdy: 04-12-2017, 16:39:24 »
tvoja rada fungovala,
ale musel som to prerobiť, nakoľko tá funkcia dávala, hodnoty len každú minútu, a našiel som potom v špecifikácii link na XML s aktuálnou hodnotou ....

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):