Autor Téma: FireMonkey - použitelnost  (Přečteno 112 krát)

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 287
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
FireMonkey - použitelnost
« kdy: 04-12-2017, 10:08:03 »
Dobrý den,

rád bych se zeptal - je podle vás FireMonkey v Delphi 10.2 opravdu použitelné pro vypuštění aplikace mezi zákazníky, nebo to ještě není ono? V aplikaci na dost místech mám tlačítka s ikonkou - jenže FMX tButton v designtime sice ikonku ukáže, v runtime ale ne (mám Enable Runtime Themes)... A co jsem tak viděl návody, že je nutné dávat tImage na tButton, aby se z toho uplácalo tlačítko s ikonkou... které pochopitelně tu ikonku bude mít maximálně tak vlevo a ne vycentrovanou spolu s textem... tak mi to přijde takové nějaké nedotažené :-(

K.

Online Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1783
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #1 kdy: 04-12-2017, 10:57:45 »
Dobrý den,

rád bych se zeptal - je podle vás FireMonkey v Delphi 10.2 opravdu použitelné pro vypuštění aplikace mezi zákazníky, nebo to ještě není ono? V aplikaci na dost místech mám tlačítka s ikonkou - jenže FMX tButton v designtime sice ikonku ukáže, v runtime ale ne (mám Enable Runtime Themes)... A co jsem tak viděl návody, že je nutné dávat tImage na tButton, aby se z toho uplácalo tlačítko s ikonkou... které pochopitelně tu ikonku bude mít maximálně tak vlevo a ne vycentrovanou spolu s textem... tak mi to přijde takové nějaké nedotažené :-(

K.



FMX Button má ImageList a ImageIndex.

Hodně lidí aplikace s FMX prodává.
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 287
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #2 kdy: 04-12-2017, 10:59:08 »
FMX Button má ImageList a ImageIndex.
Hodně lidí aplikace s FMX prodává.

No má, taky to mám nastaveno, v designtime zobrazí, ale v runtime nezobrazí...

Online Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1783
  • Karma: 72
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #3 kdy: 04-12-2017, 11:41:44 »
FMX Button má ImageList a ImageIndex.
Hodně lidí aplikace s FMX prodává.

No má, taky to mám nastaveno, v designtime zobrazí, ale v runtime nezobrazí...

Ja jen, že jsi tam něco psal o tImage.

Cílová platforma?
Verze Tokia? Tj. 10.2.0 nebo 10.2.1?
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline vandrovnik

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 287
  • Karma: 17
    • Verze Delphi: 10.2
Re:FireMonkey - použitelnost
« Odpověď #4 kdy: 04-12-2017, 11:44:00 »
tImage - to byly nějaké asi starší návody, co jsem našel, když jsem hledal, proč se ikonka nezobrazuje (jestli jsem vyrozuměl správně, FireMonkey zpočátku neumělo tImageList).

Tokyo 10.2.1. Testováno na Windows 32 bit a Mac OS.

Zkusím když tak pro jistotu ještě jeden zbrusu nový projekt, tenhle testovací mám ještě z dřívějška.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Kolik je šest plus čtyři (slovem):