Autor Téma: Zaloha tabulek v SQL databazi  (Přečteno 256 krát)

Offline Kony

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 164
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Zaloha tabulek v SQL databazi
« kdy: 04-01-2018, 10:37:45 »
Hoj, potreboval bych radu

mam SQL databazi kde mam nekolik tabulek.

tabulka1-tabulka4 a potreboval bych to jednim zmacknutim vse zazalohovat do souboru *.sql
samozrejme na sql databazi se prihlasuji pomoci loginu a hesla

Offline martinnr

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 148
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Re:Zaloha tabulek v SQL databazi
« Odpověď #1 kdy: 04-01-2018, 10:45:56 »
nie je uvedene, ci to ma byt jednorazova zalezitost urobena "rucne", alebo nejaka funkcnost v aplikacii.
rucne sa to da urobit spravidla v nejakom DB manazeri. napr. FlameRobin ma funkciu, ze data z tabuliek dokaze vyexportovat do podoby SQL prikazov, konkretne Insert-y, a tak nasledne sa daju taketo data zazalohovat do sql suboru, resp. posluzit na prenost do inej tabulky/databazy, apod.
ovsem nie je to zalezitost jedneho kliku, ale ani to nie je na pol hodiny.

Online Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 546
  • Karma: 26
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Zaloha tabulek v SQL databazi
« Odpověď #2 kdy: 04-01-2018, 10:48:50 »
- co je to SQL databaze?
- jde o zalohu schema databaze bez dat, s daty, nebo jen data?
- ma to byt z vlastni aplikace do souboru v podobe SQL prikazu (tusim ze ano podle pripony *.sql)?
  - pokud tedy z vlastni aplikace, jakou klientskou knihovnu pouzivas (ZeosLib, FireDAC, dbExpress, ...)?
« Poslední změna: 04-01-2018, 11:06:57 od Delfin »
Shiny disco balls! I don't like :)

Offline Kony

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 164
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Zaloha tabulek v SQL databazi
« Odpověď #3 kdy: 04-01-2018, 16:41:15 »
Ma to byt vcetne tabulek a dat a pouzivam ZeosLib. A zalohovani rucne po stisku tlacitka. Data se mi zobrazuji v DBGridu.

Online Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 546
  • Karma: 26
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Zaloha tabulek v SQL databazi
« Odpověď #4 kdy: 04-01-2018, 17:07:31 »
Ma to byt vcetne tabulek a dat a pouzivam ZeosLib. A zalohovani rucne po stisku tlacitka. Data se mi zobrazuji v DBGridu.

Zkousel jsem hledat moznosti generovani DDL a prikazu ZeosLib projektu ale nic nenasel (popravde jsem skoncil po prohledani terminu "backup" a "DDL"). Pouzivas stale MySQL DBMS? Pokud ano, nechces zvazit vyuziti mysqldump?
« Poslední změna: 04-01-2018, 17:24:21 od Delfin »
Shiny disco balls! I don't like :)

Offline Kony

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 164
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Zaloha tabulek v SQL databazi
« Odpověď #5 kdy: 04-01-2018, 18:58:16 »
To nemam vubec tuseni jak bych pouzil... chtel bych aby proste vysledek byt takovy, jako kdyz se pripojim k databazi pres phpmyadmin a tam dam export a nasledne ulozeni do sql souboru. Jedna se mi pouze o kompletni zalohu db

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1966
  • Karma: 101
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Zaloha tabulek v SQL databazi
« Odpověď #6 kdy: 04-01-2018, 19:21:48 »
To nemam vubec tuseni jak bych pouzil...
Spustis to z Delphi jako exe, kteremu predhodis vhodne parametry, ktere si nekde nastudujes, treba https://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en/mysqldump-sql-format.html

Online Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 546
  • Karma: 26
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Zaloha tabulek v SQL databazi
« Odpověď #7 kdy: 04-01-2018, 19:48:24 »
To nemam vubec tuseni jak bych pouzil... chtel bych aby proste vysledek byt takovy, jako kdyz se pripojim k databazi pres phpmyadmin a tam dam export a nasledne ulozeni do sql souboru. Jedna se mi pouze o kompletni zalohu db

Z prikazove radky spustis (nikdy jsem nezkousel):

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. mysqldump -u [uziv. jmeno] -p [heslo] [jmeno DB] > soubor.sql

kde soubor.sql a ty parametry v hranatych zavorkach (vcetne nich) nahradis za sve hodnoty. No a zbytek je o spusteni programu z Delphi a pripadnem cekani na jeho skonceni.

Pro pochopeni mysqldump si staci precist manual nebo pouzit Google a najit si ukazky. Mam obavu ze backup klientska knihovna nenabizi, slibovany BACKUP DATABASE jsem nenasel takze bys musel cely backup vygenerovat sam - proto ten mysqldump.
« Poslední změna: 04-01-2018, 19:50:00 od Delfin »
Shiny disco balls! I don't like :)

Offline Stanislav Hruška

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 3084
  • Karma: 29
    • Verze Delphi: XE7 professional
Re:Zaloha tabulek v SQL databazi
« Odpověď #8 kdy: 04-01-2018, 20:23:41 »
Je tu ešte klasická možnosť. Spakovať celú DB. Pri obnove by si však musel pôvodnú DB zmazať a prišiel by si o všetky zmeny od poslednej zálohy.
Delphi XE7, FireBird
Expert na kladenie nejasne formulovaných otázok.

Offline Kony

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 164
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: Delphi 7
Re:Zaloha tabulek v SQL databazi
« Odpověď #9 kdy: 05-01-2018, 07:53:48 »
Nooo to by zase tak nevadilo, jedna se mi hlavne o zalohu, kdyby se nahodou neco stalo, takze bych ji obnovil konplet znovu

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: