Autor Téma: Dočasné vyradenie unitu/formu z kompilácie  (Přečteno 193 krát)

Offline martinnr

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 148
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Dočasné vyradenie unitu/formu z kompilácie
« kdy: 04-01-2018, 12:42:46 »
existuje nejaký spôsob/nástroj na také niečo, že mám väčšie zmeny v nejakom unite/unitoch (unit A, B, ...), ktoré mi znemožňujú kompiláciu projektu. dočasne.
ale zároveň by som potreboval odbočiť od tejto práce k menšej úprave v inom unite (unit X) s možnosťou kompilácie, a otestovania danej zmeny. aby teda túto kompiláciu delphi urobilo z predchádzajúcou/poslednou funkčnou verziou tých unitov A/B (použiť posledné dcu), v ktorých mám tie veľké nedokončené zmeny, plus k tomu skompilovať tie nové zmeny v unite X.
samozrejme pokiaľ by došlo ku skríženiu nejakých zmien (zmena v unite X vyžaduje novú verziu unitu A/B), tak by došlo k prerušeniu kompilácie a chybe, ale inak by nemuselo.
viem že by to asi skomplikovanie napríklad debugovanie v unitoch A/B, ale v tom momente pri testovaní úprav unitu X to nepotrebujem robiť...
tak neviem, čo som to zrozumiteľne napísal. a či teda niečo také existuje, mimo postupu, ze unity A/B zazálohujem, vrátim predch. funkčnú verziu, zmením unit X, prekompilujem, commitnem, a potom sa vrátim k úpravám unitov A/B, čo je dosť pracné...

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1966
  • Karma: 101
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Dočasné vyradenie unitu/formu z kompilácie
« Odpověď #1 kdy: 04-01-2018, 13:07:31 »
tak neviem, čo som to zrozumiteľne napísal. a či teda niečo také existuje, mimo postupu, ze unity A/B zazálohujem, vrátim predch. funkčnú verziu, zmením unit X, prekompilujem, commitnem, a potom sa vrátim k úpravám unitov A/B, čo je dosť pracné...
Asi je pozde bycha honiti...

Normalni je pouzit nejaky VCS (coz asi pouzivas, kdyz pises o commitu). Pokud delas zmeny A,B,... na trunku, tak z nejake funkci revize udelat branch, upravit X a commitnout do branche. Pak se prepnout na trunk a udelat merge a pokracovat v upravach A,B. Pokud sis pred upravami A,B udelal branch a delas to v nich, tak to budes mit trochu jednoduzsi, ale mergovat to budes muset stejne a mergovani je vzdycky hnus.

Offline JaroB

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 824
  • Karma: 21
    • Verze Delphi: D2007, XE2, XE6
Re:Dočasné vyradenie unitu/formu z kompilácie
« Odpověď #2 kdy: 04-01-2018, 13:48:46 »
Není lepší mít dva lokální projekty? Třeba?

Offline pf1957

  • Padawan
  • ******
  • Příspěvků: 1966
  • Karma: 101
    • Verze Delphi: D2007, XE3, DX10
Re:Dočasné vyradenie unitu/formu z kompilácie
« Odpověď #3 kdy: 04-01-2018, 13:58:55 »
Není lepší mít dva lokální projekty? Třeba?
Za me urcite ne.

Offline martinnr

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 148
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Re:Dočasné vyradenie unitu/formu z kompilácie
« Odpověď #4 kdy: 04-01-2018, 15:08:17 »
ano ano, to s tym trankovanim a brancovanim ;) je mi zrejme, len trosku sa mi to zda pracnejsie...
len som chcel vediet, ci neexistuje nieco take, ako som popisal, ale asi nie...
skoda. mozno by to malo prakticke vyuzitie. ale ako som pisal, asi by to prinieslo problem pri debugovani unitov A/B, ak by to bolo treba. aj ked to by sa dalo vyriesit akymsi docasnym znemoznenim debugovania tychto "rozpracovanych" unitov. proste na jeden klik "vyradit" docasne unit z prekompilovavania a pouzit jeho posledny funkcny dcu. ale teda asi nie...  :(

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1304
  • Karma: 28
    • Pepak.net
Re:Dočasné vyradenie unitu/formu z kompilácie
« Odpověď #5 kdy: 05-01-2018, 08:54:34 »
ano ano, to s tym trankovanim a brancovanim ;) je mi zrejme, len trosku sa mi to zda pracnejsie...

Pracné je to celé pochopit a připravit, ale jakmile už jednou máš nějaký VCS nainstalovaný, tak provedení tebou požadované akce jde docela dobře. Tedy v závislosti na použitém VCS, v Gitu je to triviální, v CVS noční můra, v SVN něco mezi.

Citace
len som chcel vediet, ci neexistuje nieco take, ako som popisal, ale asi nie...
skoda. mozno by to malo prakticke vyuzitie.
No však má, a je to jeden z důvodů, proč jsou moderní VCS systémy jako Git nebo Mercurial dělané tak, jak jsou dělané - aby to umožnily s minimálním úsilím.

Offline martinnr

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 148
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Re:Dočasné vyradenie unitu/formu z kompilácie
« Odpověď #6 kdy: 05-01-2018, 09:32:31 »
pouzivame svn. ceknem ten git.
vdaka za vsetky informacie.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: