Autor Téma: Nějaký funkční Browser  (Přečteno 1110 krát)

Offline jarex

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 201
  • Karma: 4
Nějaký funkční Browser
« kdy: 22-10-2016, 21:43:32 »
Mám takový menší problém. Pro zobrazení googlemaps.com jsem používal tembeddedwb . Vše dříve fungovalo, ale nyní googlemaps v embeddedwb upozorňují na to, že je mám v režimu kompatibilního zobrazení a že nebudou fungovat správně. A taky nefungují. V kompatibilním zobrazení v IE11 je nemám. A taky googlemaps upozorňují na to, že pokud je tam nemam, mam přejít na novější prohllížeč. Přitom v IE11 fungují správně. A jsem v pasti.
« Poslední změna: 22-10-2016, 21:48:35 od jarex »
D2007 Professional

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1848
  • Karma: 75
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Nějaký funkční Browser
« Odpověď #1 kdy: 22-10-2016, 22:55:01 »
Do registru zapiš něco takového
Kód: Delphi [Vybrat]
  1.       RootKey := HKEY_LOCAL_MACHINE;
  2.       if not OpenKey('\SOFTWARE\Wow6432Node\Microsoft\Internet Explorer\MAIN\FeatureControl\FEATURE_BROWSER_EMULATION', False) then
  3.         if not OpenKey('\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\MAIN\FeatureControl\FEATURE_BROWSER_EMULATION', False) then
  4.         begin
  5.           Problem;
  6.           Exit;
  7.         end;
  8.       WriteInteger(ExtractFileName(ParamStr(0)), 9999); // neco.exe
  9.       CloseKey;
  10.  

Kde to 9999 je verze kterou má IE nastavit pro tvoji aplikaci. Kdyžtak googluj FEATURE_BROWSER_EMULATION
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline jarex

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 201
  • Karma: 4
Re:Nějaký funkční Browser
« Odpověď #2 kdy: 22-10-2016, 23:31:28 »
Super. Diiiiky Diiiiky. Funguje to. Doufam že se k tomu budou stejně chovat i win10 a jejich browser.

Mapy sice píší: Používáte prohlížeč, který není podporován rozhraním Google Maps JavaScript API. Doporučujeme prohlížeč změnit. Ale funguje to.
« Poslední změna: 22-10-2016, 23:44:30 od jarex »
D2007 Professional

Offline jarex

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 201
  • Karma: 4
Re:Nějaký funkční Browser
« Odpověď #3 kdy: 22-10-2016, 23:47:34 »
Tak jsem nastavil na 11000 (0x2AF8)    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/ee330730(v=vs.85).aspx A jede to i bez hlášky o prohlížeči.
D2007 Professional

Offline IBAG2008

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 26
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D6,D7,2010,XE5
Re:Nějaký funkční Browser
« Odpověď #4 kdy: 14-12-2017, 08:39:50 »
Aktuálně se s tím také zase potýkám. Něco se opět změnilo, protože zápis do registrů už nepomáhá.
Nemáte ještě nějakou jinou, novou variantu jak rozběhat TWebBrowser a GooleMaps API, aby nezobrazoval chyby javaskriptu při přejetí myši po mapě ???

Z.
https://photos.app.goo.gl/rdBiBiUy9NAVcnwC2

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 605
  • Karma: 27
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Nějaký funkční Browser
« Odpověď #5 kdy: 14-12-2017, 09:05:03 »
Aktuálně se s tím také zase potýkám. Něco se opět změnilo, protože zápis do registrů už nepomáhá.
Nemáte ještě nějakou jinou, novou variantu jak rozběhat TWebBrowser a GooleMaps API, aby nezobrazoval chyby javaskriptu při přejetí myši po mapě ???

Z.
https://photos.app.goo.gl/rdBiBiUy9NAVcnwC2

Jak potlacit dialogy chyb JavaScriptu vim, ale nereknu, protoze to neni reseni (je to totiz jako jezdit v aute kteremu upadlo kolo) ;) Na jakem systemu, s jakou verzi IE, da se postnout link na stranku ktera se tak chova? Zkousel jsi IE11 edge mode?
« Poslední změna: 14-12-2017, 09:17:35 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic!

Offline IBAG2008

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 26
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D6,D7,2010,XE5
Re:Nějaký funkční Browser
« Odpověď #6 kdy: 14-12-2017, 09:30:31 »
Systém je W10Pro 64bit, IE11 i edge mode jsem zkoušel pomocí meta tagu
<meta charset="utf-8" http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" />

Zkoušel jsem posílat různé verze 3.xx Google API
src="http://maps.google.com/maps/api/js?v=3.23&sensor=true

a stále to hlásí tu chybu v onion.js
http://maps.google.com/maps-api-v3/api/js/29/14b/intl/cs_ALL/onion.js

Chybu js to hlásí pouze v případě přejetí myši přes mapu, pokud dám programově navigovat na souřadnici nebo adresu, anebo zapínám traffic atp, tak se to chová normálně.
Když tedy pominu to info v horní části TWebBrowseru že "používáte prohlížeč který není podporován rozhraním google maps javascript api"

Z.

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1848
  • Karma: 75
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Nějaký funkční Browser
« Odpověď #7 kdy: 14-12-2017, 09:46:23 »
Systém je W10Pro 64bit, IE11 i edge mode jsem zkoušel pomocí meta tagu
<meta charset="utf-8" http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" />

Zkoušel jsem posílat různé verze 3.xx Google API
src="http://maps.google.com/maps/api/js?v=3.23&sensor=true

a stále to hlásí tu chybu v onion.js
http://maps.google.com/maps-api-v3/api/js/29/14b/intl/cs_ALL/onion.js

Chybu js to hlásí pouze v případě přejetí myši přes mapu, pokud dám programově navigovat na souřadnici nebo adresu, anebo zapínám traffic atp, tak se to chová normálně.
Když tedy pominu to info v horní části TWebBrowseru že "používáte prohlížeč který není podporován rozhraním google maps javascript api"

Z.

A máš to v registrech, viz nahoře. Teď jsem to zkoušel a mi to Windows 7 s 11001 funguje
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 605
  • Karma: 27
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Nějaký funkční Browser
« Odpověď #8 kdy: 14-12-2017, 09:54:11 »
Systém je W10Pro 64bit, IE11 i edge mode jsem zkoušel pomocí meta tagu
<meta charset="utf-8" http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge" />

A máš to v registrech, viz nahoře. Teď jsem to zkoušel a mi to Windows 7 s 11001 funguje

Windows 10 ma s sebou Microsoft Edge. Tady je kratke povidani o web browser control a MS Edge.

Ve zkratce z toho postu, muzes se s web browser control pro svou aplikaci tvarit jako bys byl Microsoft Edge browser za pouziti hodnoty 12001 (0x2EE1) v klici FEATURE_BROWSER_EMULATION, ale muze se stat ze se stranka nebude chovat zcela spravne (nemusi uz platit, ten post je pomerne stary).
« Poslední změna: 14-12-2017, 10:10:12 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic!

Offline IBAG2008

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 26
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D6,D7,2010,XE5
Re:Nějaký funkční Browser
« Odpověď #9 kdy: 14-12-2017, 13:29:02 »
V registrech jsem to měl, ale blbě, já zadal špatně tu hodnotu jako hexa namísto decimálně. Takže jsem opravil a jede to bez výstrah a bez info o nekompatibilitě prohlížeče.
Díky za nakopnutí správným směrem a sorry za mojí blbost ;o)

Z.

Offline IBAG2008

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 26
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D6,D7,2010,XE5
Re:Nějaký funkční Browser
« Odpověď #10 kdy: 15-01-2018, 12:17:46 »
Ahoj, snažím se zapsat tu hodnotu programově do registrů ale stále mi to hlásí chybu už na OpenKey.
Exception class EOSError with message 'A call to an OS function failed'.
Napadá někoho proč? Konfigurace - W10 64, Delphi XE5 update2.
Klíč jsem v regedit kontroloval a ten by měl být správně:
Počítač\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_BROWSER_EMULATION
Pokud zapisuji jinam než do HKEY_LOCAL_MACHINE, tak to žádnou chybu nehlásí a funguje OK. Jsem přihlášený jako administrátor.

Z.

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. R := TRegistry.Create;
  2.   R.RootKey := HKEY_LOCAL_MACHINE;
  3.   try
  4.     if not R.OpenKey('\SOFTWARE\WOW6432Node\Microsoft\Internet Explorer\Main\FeatureControl\FEATURE_BROWSER_EMULATION', True) then
  5.       RaiseLastOSError;
  6.     R.WriteInteger(ExtractFileName(ParamStr(0)), 12001);
  7.   finally R.Free;
  8.   end;
  9.  



Online martinnr

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 152
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Re:Nějaký funkční Browser
« Odpověď #11 kdy: 15-01-2018, 12:33:38 »
opravnenia aplikacie mozno. nie je spustana zo sietoveho disku? to by menilo situaciu vzhladom na opravnenia aktualneho uzivatela, aj ked je admin.
skusit spustit "Ako spravca".

Offline IBAG2008

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 26
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D6,D7,2010,XE5
Re:Nějaký funkční Browser
« Odpověď #12 kdy: 15-01-2018, 13:00:45 »
Hm, tak asi to oprávnění. Pokud dám spustit jako Administrátor tak to proběhne a zapíše se to tam.
Takže to budu muset všude spustit alepoň jednou jako administrátor?

Z.

Offline Delfin

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 605
  • Karma: 27
  • SW konzultant
    • Verze Delphi: 2009, Tokyo
Re:Nějaký funkční Browser
« Odpověď #13 kdy: 15-01-2018, 13:43:15 »
Hm, tak asi to oprávnění. Pokud dám spustit jako Administrátor tak to proběhne a zapíše se to tam.
Takže to budu muset všude spustit alepoň jednou jako administrátor?

Z.

To ma delat instalator. Aplikace ktera se bude o podobne "upravy" systemovych soucasti si jen koleduje o snizeni reputace u antimalware programu. Pokud se toho nebojis, pak...

Alespon zapomen ze jsi kdy videl vetev WOW6432Node ;) Pokud potrebujes pristup do 64-bitove vetve z 32-bitove aplikace, pouzij KEY_WOW64_64KEY flag pri vytvareni TRegistry objektu.

Jeden napad - mohl bys trebas jen pred spustenim programu zkontrolovat klic v registrech, a pokud tam nebude, spustit reg.exe (s patricnymi parametry) pomoci verb runas (ktery by si pripadne vyptal elevaci). I to se vsak nemusi antimalware programum libit.
« Poslední změna: 15-01-2018, 13:46:06 od Delfin »
I'm a soldier, so don't panic!

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Datový typ v Delphi, který má True a False: