Autor Téma: Pojede RAD Studio 2009?  (Přečteno 565 krát)

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 119
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Pojede RAD Studio 2009?
« kdy: 20-01-2018, 14:08:37 »
Dobrý den,
ještě než zkusím instalovat, víte někdo, jestli bude fungovat RAD Studio 2009, nebo aspoň Delphi 2009 na Windows 10?

Dalibor.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 119
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #1 kdy: 20-01-2018, 15:50:33 »
No už na začátku instalace to řve, že nemůže najít JSharp 2 runtime.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1086
  • Karma: 40
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #2 kdy: 20-01-2018, 19:14:08 »
Excellent
Rated 1 time
Na Win10 mi jede Delphi 7 i Delphi 2010. Takže by to snad nemusel být až tak problém ...

Offline jirka52

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 35
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #3 kdy: 22-01-2018, 12:33:19 »
Delphi 6 i Delphi XE7 fungují pod Win 10, ale Delphi 6 při debugování skoro pokaždé (z 10-ti pokusů 9x) vytuhnou.
Delphi XE7 tuhnou taky, dnes jsem je už restaroval asi 20x.
Zlatý Windows 7

Offline martinnr

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 152
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: 7,2009,XE7
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #4 kdy: 22-01-2018, 12:51:31 »
mam na Win10 instalovane D7 aj D2009. nieco nefunguje, ale to je skor uz rozhasenou instalaciou delphi a nie winom. chcelo by to celkovu preinstalaciu systemu. ale nepada mi to, ako bolo spomenute niekolkokrat za den. tak maximalne raz nejaka nezmyselna chyba a restart delphi pomoze. D7 nepada vobec.

Offline našinec

  • Hrdina
  • ****
  • Příspěvků: 348
  • Karma: 5
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #5 kdy: 22-01-2018, 14:13:47 »
Na jednom PC jsem kvůli problémům s hw musel často přeinstalovávat winOS, čehož jsem využil i k různým způsobům instalace D7. U jedné instalace na win10 x64 build 1703 jsem u D7 dosáhl vzhledu win10. Funkčně naprosto v pořádku.

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 119
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #6 kdy: 24-01-2018, 18:57:45 »
Tak jsem RAD Studio 2009 nainstaloval na W10x64. Tvářilo se to vcelku vstřícně, jenom jsem musel před instalací ručně dodat JSharp2.
Ale když spustím v IDE překlad jednoduchého programu VCL formuláře a přeloží se, tak po chvilce vyběhne okno s hláškou Assertion Failure SetThreadContextFalied in..win32src\thread32.cpp at line 434. Continue execution?
Co s tím?

DF.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 119
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #7 kdy: 24-01-2018, 19:01:58 »
Snad by to mohl spravit Hotfix 2. Zkusím, snad mi to nedodrbe ještě víc.
DF.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline Faltynek

  • Plnoletý
  • ***
  • Příspěvků: 119
  • Karma: 1
    • Verze Delphi: D5 Enterprise, D2009
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #8 kdy: 24-01-2018, 19:14:38 »
Zabralo to.
Dalibor (D2009 Enterprise, dřív D5Enterprise)

Offline jirka52

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 35
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #9 kdy: 25-01-2018, 12:43:15 »
Tak dnes se mi podařilo nastavit Delphi 6 i Rad Studio XE7 ve Win 10, aby nemrzla při debugování. Pro každou aplikaci jsem nastavil "spřažení", anglicky "afinity". A funguje to! Samozřejmě vše spouštím s opravněním správce.
Tady je návod:
https://www.eightforums.com/tutorials/40339-cpu-affinity-shortcut-program-create-windows.html
Stačí zagooglovat "windows 10 shortcut to file affinity"

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1306
  • Karma: 28
    • Pepak.net
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #10 kdy: 27-01-2018, 17:58:50 »
Tak dnes se mi podařilo nastavit Delphi 6 i Rad Studio XE7 ve Win 10, aby nemrzla při debugování. Pro každou aplikaci jsem nastavil "spřažení", anglicky "afinity". A funguje to!
Čirou náhodou, nepamatuješ, z jakého zdroje jsi vycházel pro rozhodnutí použít pro Delphi CPU affinity? Fórum, co linkuješ, už jen říká, jak to udělat, ale neříká, proč. A já bych rád znal odpověď na to "proč". Díky,

Offline pepak

  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1306
  • Karma: 28
    • Pepak.net
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #11 kdy: 27-01-2018, 18:01:25 »

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1852
  • Karma: 75
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #12 kdy: 28-01-2018, 01:20:10 »
Tak jsem RAD Studio 2009 nainstaloval na W10x64. Tvářilo se to vcelku vstřícně, jenom jsem musel před instalací ručně dodat JSharp2.
Ale když spustím v IDE překlad jednoduchého programu VCL formuláře a přeloží se, tak po chvilce vyběhne okno s hláškou Assertion Failure SetThreadContextFalied in..win32src\thread32.cpp at line 434. Continue execution?

http://delphi.cz/post/RAD-Studio-2009-Debugger-hotfix-resi-problemy-ve-Windows-7.aspx
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1852
  • Karma: 75
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (Tokyo)
    • O Delphi v češtině
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #13 kdy: 28-01-2018, 01:22:34 »
Mohlo by to být tohle? http://blog.marcocantu.com/blog/2017-june-delphi-packages-creators-update.html

IDEfix pack v 6.0 to resi i pro starsi verze
- DLL import table section folding and duplicate name/ordinal elimination, also for delay dll imports

coz je to co popisuje Marco jako problem toho linkeru
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline jirka52

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 35
  • Karma: 2
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7,D10.2
Re:Pojede RAD Studio 2009?
« Odpověď #14 kdy: 29-01-2018, 12:43:36 »
Tohle je ten odkaz, který mě navedl na affinity. Úplně poslední odstavec dole.
https://community.embarcadero.com/forum/installation-issues/1408-running-from-ide-freezes-windows-10

Nejdříve jsem to zkoušel jen na jeden procesor (mám 4-jádro Core i5), el ve výsledku to provozuji na jádře číslo 3 a 2 (indexování je od nuly).
Zde je příklad mého zástupce na XE7 (affinity C, tj. binárně 1100, což je u mě jádro s indexem 3 a 2):
C:\Windows\System32\cmd.exe /c start "RAD Studio XE7" /affinity C "C:\Program Files (x86)\Embarcadero\Studio\15.0\bin\bds.exe"

A zde na Delphi 6 (ty běží na jádře s indexem 2, tj. affinity 4 převedeno z hexa do binární soustavy):
C:\Windows\System32\cmd.exe /c start "Delphi 6" /affinity 4  "C:\Programy\Borland\Delphi6\Bin\delphi32.exe"

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: