Autor Téma: Serazeni souboru  (Přečteno 657 krát)

(ne)zacatecnik

  • Host
Serazeni souboru
« kdy: 11-05-2005, 16:16:00 »
Jak seradit soubory v tfilelistboxu podle velikosti? Existuje na o naka komponenta? Myslim vylepseni tfilelistbox, ktery by soubory automaticky radil. Tech souboru jsou stovky, proto to nemuzu delat rucne.
PLS HELP!!!!!!!!!!!

zuzu

  • Host
Serazeni souboru
« Odpověď #1 kdy: 11-05-2005, 16:22:00 »
prave protoze si zacatecnik mel by sis to naprogramovat sam - myslim, ze  

info o souboru neni tezke ziskat - zvlast velikost - no a razeni to je  

zaklad, ktery musi zvladat kazdy programator (a navic v historii tohdel  

fora najdes spoustu rad)

bez prace nejsou kolace :/

--

created by zuzu

email . zuzusoft@gmail.com

icq . 156846017


Semi

  • Host
Serazeni souboru
« Odpověď #2 kdy: 11-05-2005, 19:22:00 »
Kdyz chcete neco lepsiho, nez TFileListBox umi, musel byste si ho naprogramovat sam.

Seznam souboru se ziska funkcemi FindFirst,FindNext,FindClose.
V objektech toho ListBoxu byste si mohl naalokovat nejaky record/object, ktery by mel informace o souboru z toho SearchRec (ale neschovavat cely TSearchRec - ma pres 300 byte!).
Tridit byste to mohl ve string-listu podle objektu funkci CustomSort.
Musel byste vypnout (nebo nezapnout) property Sorted na ListBoxu, aby si to znovu nesetridil abecedne...

Seznam, porizeny pomoci FindFirst, neni nijak trideny.
(Resp. na FAT je v poradi, jak se ty soubory vytvarely, na NTFS je pravdepodobne v abecednim poradi)
FileListBox zadne objekty neplni, a kdybyste to chtel jeden po druhem dohledavat, bude to pomale!