Autor Téma: RadPHP XE2 - problém se spuštěním aplikace  (Přečteno 3989 krát)

Offline jirka52

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7
RadPHP XE2 - problém se spuštěním aplikace
« kdy: 14-06-2012, 08:13:58 »
Ahoj,
nevíte někdo, jak spustit jakékoliv demo v RAD PHP XE2, háže mi to hlášky:
Warning: require_once(rpcl/rpcl.inc.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\RadPHP\4.0\Demos\ComboBox\ComboBox.php on line 27

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required 'rpcl/rpcl.inc.php' (include_path='.;C:\php5\pear') in C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\RadPHP\4.0\Demos\ComboBox\ComboBox.php on line 27


Offline < z >

  • Administrátoři
  • Guru
  • *****
  • Příspěvků: 1068
  • Karma: 36
    • Verze Delphi: 7, 2010
Re:RadPHP XE2 - problém se spuštěním aplikace
« Odpověď #1 kdy: 14-06-2012, 08:25:18 »
asi bych mrknul, kde je slozka "rpcl" a nastavil ji do include_path ;)

Offline jirka52

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7
Re:RadPHP XE2 - problém se spuštěním aplikace
« Odpověď #2 kdy: 14-06-2012, 08:46:40 »
Ale to mám

Offline Radek Červinka

  • Administrátoři
  • Padawan
  • *****
  • Příspěvků: 1623
  • Karma: 67
    • Verze Delphi: D5,D2007, DXE, DXE2 + 2 poslední (teď XE8 a XE10)
    • O Delphi v češtině
Re:RadPHP XE2 - problém se spuštěním aplikace
« Odpověď #3 kdy: 14-06-2012, 09:54:38 »
Kdysi jsem si s tím chvilku hrál a pár poznatků jsem zapsal do

http://delphi.cz/post/RAD-PHP-XE-podruhe-kodovani.aspx
Embarcadero MVP - Czech republic

Offline jirka52

  • Nováček
  • *
  • Příspěvků: 24
  • Karma: 0
    • Verze Delphi: D2, D5, D6, D2005, D2006, D2009, DXE2,DXE7
Re:RadPHP XE2 - problém se spuštěním aplikace
« Odpověď #4 kdy: 14-06-2012, 12:30:17 »
Nedal jsem to, prolezl jsem kde co na netu a furt nic. Nechám to na jindy ;)

Martin

  • Host
Re:RadPHP XE2 - problém se spuštěním aplikace
« Odpověď #5 kdy: 02-07-2012, 21:02:41 »
Zdravím,
mám stejný problém.
Prozatím jsem to řešil jednou z těchto možností :
1 - require_once("rpcl/rpcl.inc.php"); JSEM ZAMĚNIL ZA require_once("C:/Program Files/Embarcadero/RadPHP/4.0/rpcl/rpcl.inc.php");
2 - PŘED ŘÁDEK require_once("rpcl/rpcl.inc.php"); JSEM NAPSAL set_include_path('C:/Program Files/Embarcadero/RadPHP/4.0/');

Jsem nováček v psaní stránek pomocí PHP, ale pochopil jsem, že z nějakeho důvodu RADPHPXE2 nenastavi proměnnou include_path na potřebnou hodnotu, kde je uloženo RPCL.
Něco se dozvědět navíc je možno pomocí RADPHP help - zadat Deploying Applications.

 

S rychlou odpovědí můžete používat BB kódy a emotikony jako v běžném okně pro odpověď, ale daleko rychleji.

Upozornění: do tohoto tématu bylo naposledy přispěno před 120 dny.
Zvažte prosím založení nového tématu.

Jméno: E-mail:
Ověření:
Křestní jméno zpěváka Gotta: