Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Ostatní DB / Re:Riešiť dĺžku varchar?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 24-06-2017, 17:16:31 »
Netrpim. Ja jen obhajil svuj "flame" ::) Jsi to ty kdo vnasi kritiku k tomu ze nekdo v diskuzi vlozi prispevek do rok stareho vlakna. Pak si tu zaridte, aby nebylo mozne do tak stareho vlakna prispivat. Nebo me zabanujte. Je to prece svobodna diskuze. Bohuzel ne profesionalni, jak se zda :-\ Cesi byli a jsou holt takovi!

Nebo vecne popis, co jsem nepochopil nebo napsal spatne. Dokazu uznat chybu ;)
2
Obecné / Re:Nastroje zdarma
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 24-06-2017, 09:56:38 »
Citace
Len divné je to, že na 1-rok.
To znamená, že to nie je zadarmo. Len chcú nalákať ľudí.
3
Obecné / Re:Nastroje zdarma
« Poslední příspěvek od ps kdy 24-06-2017, 07:31:36 »
Treba si rozkliknúť a tam to je: How to qualify for the BOGO Promotion: Buy any new or upgrade license for Delphi, C++Builder, or RAD Studio from June 5th 2017 through June 30th 2017 and redeem your free free license online.

Teda len samozrejme pre nové a upgrady. Len divné je to, že na 1-rok.
4
Ostatní DB / Re:Riešiť dĺžku varchar?
« Poslední příspěvek od geby kdy 23-06-2017, 21:38:43 »
Trpis neodolatelnou touhou odpovídat na otázky, které nikdo ne položil?
5
Obecné / Nastroje zdarma
« Poslední příspěvek od Slappy kdy 23-06-2017, 19:56:21 »
Zdravim.

Embt pred chvilou tweetlo:

Free tools to secure your data, modernize your middle-tier, or develop mobile frontends . Promo Link: http://embt.co/2sKbXxU  . Act NOW!

A dany link vypise:


FREE – 1 Year Mobile Add-on Pack with Professional.

Build cross platform native applications and deploy them to iOS and Android with the mobile add-on pack.
Obtaining your free license

Register the purchased RAD Studio, Delphi or C++Builder license and then go to the version specific page to redeem your free license: https://reg.codegear.com/srs6/promotion.jsp?promoId=451

Znamena to, ze kazdy kto ma Professional dostane Mobile addon zdarma, alebo treba kupit Professional a potom dostane zdarma?

Moze niekto potvrdit ako to je?

6
Ostatní DB / Re:SQLite - zápis dátumu v Select
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-06-2017, 17:36:04 »
Firebird bych nechal zemrit tak jak vznikl, to ze se ho nekdo snazit zastat je nejspis z archaickych duvodu.
Ze vsech moznejch i nemoznejch RDBMS se kterymi jsem musel delat bych FB preferoval pred parodii MySQL (s tou se nedalo delat skoro vubec, pokud clovek potrebovalref. integridu a evoluci schematu) a pred "sblitkem" MSSQL (s tou dokazu delat jen prostrednictvim EF)

Citace
Ale k dotazu, to si nikdo nevsiml ze OP pouziva FireDAC? Ten je schopny konvertovat datove typy podle typu fyzickeho pripojeni. Staci pouzit parametry, tj. definovat dotaz jako:
A to sis nevsiml, ze v odpovedi #6 dostal radu, ze ma pouzit parametry, ze to po roce vytahujes znovu na svetlo?

Nevsiml, sorry potom :-X

No MySQL je taky nadeleni. Kdybych si mohl vybrat free reseni pro stredne velke skladiste dat, vybral bych si PostgreSQL. Vyvoj se zda byt bran vazne, coz mi u FB nepripada moc slavne (to snad uz Interbase, kde se EMBT tvari ze neco vyrabi).
7
Ostatní DB / Re:SQLite - zápis dátumu v Select
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 23-06-2017, 10:52:45 »
Hlavne, že som dal na radu vandrovnika a použil FB ;) 
8
Ostatní DB / Re:SQLite - zápis dátumu v Select
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 23-06-2017, 09:43:29 »
Firebird bych nechal zemrit tak jak vznikl, to ze se ho nekdo snazit zastat je nejspis z archaickych duvodu.
Ze vsech moznejch i nemoznejch RDBMS se kterymi jsem musel delat bych FB preferoval pred parodii MySQL (s tou se nedalo delat skoro vubec, pokud clovek potrebovalref. integridu a evoluci schematu) a pred "sblitkem" MSSQL (s tou dokazu delat jen prostrednictvim EF)

Citace
Ale k dotazu, to si nikdo nevsiml ze OP pouziva FireDAC? Ten je schopny konvertovat datove typy podle typu fyzickeho pripojeni. Staci pouzit parametry, tj. definovat dotaz jako:
A to sis nevsiml, ze v odpovedi #6 dostal radu, ze ma pouzit parametry, ze to po roce vytahujes znovu na svetlo?
9
Ostatní DB / Re:SQLite - zápis dátumu v Select
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 22-06-2017, 23:32:13 »
Samozrejme ne jen FireDAC je schopen konvertovat datove typy za pouziti parametru. Nicmene ne jen kvuli tomu ty parametry dotazu existuji, parametry dotazu existuji take kvuli SQL injection a urychleni prenosu dat mezi klientem a serverem v pripade predpripraveneho SQL dotazu (dotaz se pripravi na strane serveru a pak se posilaji jen hodnoty parametru v pripade opakovaneho vyuziti dotazu). Neni treba hned nadavat na konkretni typ DBMS ;)
10
Ostatní DB / Re:SQLite - zápis dátumu v Select
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 22-06-2017, 22:57:41 »
Kazde DMBS ma sve vyuziti jinde. SQLite je napr. perfektni pro lokalni pouziti. Nicmene, Firebird bych nechal zemrit tak jak vznikl, to ze se ho nekdo snazit zastat je nejspis z archaickych duvodu. Ale k dotazu, to si nikdo nevsiml ze OP pouziva FireDAC? Ten je schopny konvertovat datove typy podle typu fyzickeho pripojeni. Staci pouzit parametry, tj. definovat dotaz jako:

Kód: MySQL [Vybrat]
  1. SELECT DISTINCT CLUB_MEMBER.DATEFROM, CLUB_MEMBER.DATETO
  2.   FROM CLUB_MEMBER
  3.   (:SomeDate BETWEEN CLUB_MEMBER.DATEFROM AND CLUB_MEMBER.DATETO) or
  4.   (CLUB_MEMBER.DATEFROM < :SomeDate and CLUB_MEMBER.DATETO is null)

A v kodu pouzit:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. FDQuery.ParamByName('SomeDate').AsDate := MyDate;

Pokud by bylo treba definovat konstantni hodnotu, staci (zase, pro vsechny podporovane DBMS) pouzit makro {d} ve formatu yyyy-mm-dd, napr. pro datum 21.1.2016:

Kód: MySQL [Vybrat]
  1. SELECT DISTINCT CLUB_MEMBER.DATEFROM, CLUB_MEMBER.DATETO
  2.   FROM CLUB_MEMBER
  3.   ({d 2016-01-21} BETWEEN CLUB_MEMBER.DATEFROM AND CLUB_MEMBER.DATETO) or
  4.   (CLUB_MEMBER.DATEFROM < {d 2016-01-21} and CLUB_MEMBER.DATETO is null)

Nebo trebas makro CONVERT, ale tohle je mnohem lepe citelnejsi.

Sorry za dalsi flame ;D
Stran: [1] 2 3 ... 10