Poslední příspěvky

Stran: [1] 2 3 ... 10
1
Obecné / Re:Uprava XML pomocou Microsoft.XMLDOM - IXMLDOMDocument2
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-05-2017, 22:05:01 »
Format se podle nize uvedeneho zdroje rozhodi uz pri nacitani. Zkusil bych dokumentu nastavit **PreserveWhitespace** na True jeste pred nactenim dokumentu. Zdroj:

https://stackoverflow.com/a/8589702/8041231
2
To už netuším ;D
3
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od vangog kdy 23-05-2017, 18:52:35 »
Dobre, už to mám skoro vyřešené.
4
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-05-2017, 18:52:16 »
A ještě poslední dotaz - já teď upracuju proceduru upravmenu a potřeboval bych dynamicky vytvořit proměnnou. Tedy přepsat toto:
tak abych mohl dynamicky přistoupit k proměnným file11 až file101.

Kód: [Vybrat]
for i:=0 to maxRecentFiles-1 do
  begin
  if fileMenu[0]<>'' then
    begin
      file11.visible:=true;
      file11.caption:=extractfilename(fileMenu[0]);
    end
end;

Jde to udělat v Delphi? Něco jako tform1['file'+(i*10)+1].visible = true ?

Jde to pres FindComponent, ale je to dost designova zhuverilost.
Pokud jsou ty polozky podmenu jedne polozky, da se k polozkam podmenu pristoupit indexovou iteraci pres vlastnost Items. Neco jako:

Kód: [Vybrat]
  // takto se iteruje pres vsechny sub-polozky polozky s nazvem MenuItem
  for i := 0 to MenuItem.Count-1 do
  begin
    MenuItem[i].Visible := ...
    MenuItem[i].Caption := ...
    // nebo to same vice ukecane
    MenuItem.Items[i].Visible := ...
    MenuItem.Items[i].Caption := ...
  end;

Jinak proc jsem radil je vymazat v design time je jednoduche. Za me bych je vytvarel dynamicky (za behu aplikace). Nechal bych toto submenu z design time (doba navrhu formulare) prazdne a naplnil ho pri startu (pokud se MRU list nekde uklada) a pak s kazdym otevrenym souborem pridal jednu polozku (do nejakeho rozumneho poctu).
5
Obecné / Re:Potomok TVirtualStringTree - vytvorenie PopupMenu pri vytváraní formulára
« Poslední příspěvek od < z > kdy 23-05-2017, 18:35:44 »
Moje chyba.

@Stanislav Hruška: jsi si jistý, že jsi vytvářel novou komponentu přes TjstVirtualStringTree.Create, že ti neproběhne Create?
6
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od vangog kdy 23-05-2017, 17:35:59 »
A ještě poslední dotaz - já teď upracuju proceduru upravmenu a potřeboval bych dynamicky vytvořit proměnnou. Tedy přepsat toto:
tak abych mohl dynamicky přistoupit k proměnným file11 až file101.

Kód: [Vybrat]
for i:=0 to maxRecentFiles-1 do
  begin
  if fileMenu[0]<>'' then
    begin
      file11.visible:=true;
      file11.caption:=extractfilename(fileMenu[0]);
    end
end;

Jde to udělat v Delphi? Něco jako tform1['file'+(i*10)+1].visible = true ?
7
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od vangog kdy 23-05-2017, 17:18:23 »
Dvakrát jsem kliknul na Formu 1 na nevizuální komponentu MainMenu1.

Díval jsem se na tvůj obrázek, ale stále to nechápu. Nevidím to co ty. Když kliknu na menu tak se nic neděje. To menu se rozbaluje podobně jako u programu když je spuštěný. Ale teď mě napadlo že já mohu to MainMenu1 nalistovat v tom inspektoru objektů.

Edit:
Tak už jsem doma :) Dík
8
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od Sender kdy 23-05-2017, 17:15:52 »
Je v tom odkaze výš.
9
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od vangog kdy 23-05-2017, 16:53:22 »
Mohl by si prosím tě udělat screenshot a nakreslit kam si kliknul? Díky
10
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od Sender kdy 23-05-2017, 16:49:30 »
Dvakrát jsem kliknul na Formu 1 na nevizuální komponentu MainMenu1.Otevře se okno s názvem Form1.MainMenu1.Klikne se na poslední položku bez názvu a v objekt inspektoru se zapíše 'Caption'.
Tím dojde k vytvoření nové položky v menu.
Obrázek:http://imageshack.cz/image/1sa
Stran: [1] 2 3 ... 10