Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od vangog kdy 23-05-2017, 16:30:49 »
Sender mohl by si mi vysvětlit jak si to udělal? Tobě to nehlásilo žádnou chybu? Jenom si přidal tu deklaraci a jelo to nebo si udělal ještě něco? Chybu to nehlásí, já jen jak si to dokázal aby tam nebyla ta chyba při kompilaci
12
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od Sender kdy 23-05-2017, 16:21:25 »
Tady je máš přidaný.Zbytek kódu je třeba upravit.
http://leteckaposta.cz/916136871
13
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od vangog kdy 23-05-2017, 16:18:08 »
... projekt přeložit jde.V čem je problém ?

Ptám se jak přidat další položky:
File61: TMenuItem;
File71: TMenuItem;
File81: TMenuItem;
atd. do menu Soubor (ty položky nemaj být vidět), ale je třeba je nějak vytvořit, aby program s nimi pracoval a nehlásil chybu, že pole File61 nemá odpovídající komponent.

Teda jestli jsem správně pochopil tu hlášku... Prostě se snažím deklarovat
File61: TMenuItem;
14
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od Sender kdy 23-05-2017, 16:08:08 »
Po stažení z githubu projekt přeložit jde.V čem je problém ?
15
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od vangog kdy 23-05-2017, 16:03:13 »
Dobrý tip, jenže nejdříve je třeba začít deklarací a to mě nepustí zkompilovat když tam ten komponent neexistuje.
16
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od Sender kdy 23-05-2017, 15:41:16 »
Pro změnu položek 'dočasně' otevřených souborů (File11 -File15) v menu je třeba provést řadu změn v projektu.V první ředě zvětšit pole fileMenu.Přidat položky do menu a upravit ty části kódu ,kde se s nimi pracuje.
17
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od vangog kdy 23-05-2017, 15:32:41 »
Design time nevím co je.

Dvojklik na menu mi nepomůže. 1 klik rozbalí menu. 2 kliky taky rozbalí menu. Když kliknu na submenu otevře se soubor modulu který edituju uc_heb1

Kód: [Vybrat]
interface

uses
  SysUtils, WinTypes, WinProcs, Messages,
  Classes, Graphics, Controls,
  Forms, Dialogs, StdCtrls, ExtCtrls, Menus,
  Uc_obr2,vyslheb, jmeno, Gauges, Buttons,
  uspech,testfnt, Napoveda,antiwin,otviram;

type
  TForm1 = class(TForm)
    MainMenu1: TMainMenu;
    Soubor1: TMenuItem;
    Otevt1: TMenuItem;
    predcasne1: TMenuItem;
    Nic: TMenuItem;
    OpenDialog1: TOpenDialog;
    Timer1: TTimer;
    Nastaven1: TMenuItem;
    test: TMenuItem;
    Uivatel1: TMenuItem;
    Konec2: TMenuItem;
    Oprogramu1: TMenuItem;
    spnost1: TMenuItem;
    Muen1: TMenuItem;
    N2: TMenuItem;
    N10odpovd1: TMenuItem;
    Vechnyodpovdi1: TMenuItem;
    Help1: TMenuItem;
    Sprvnodpov1: TMenuItem;
    N4: TMenuItem;
    N1: TMenuItem;
    File11: TMenuItem;
    File21: TMenuItem;
    File31: TMenuItem;
    File41: TMenuItem;
    File51: TMenuItem;
    N5: TMenuItem;
    Vytvenaeditace1: TMenuItem;
...

Bavíme se o File11 .. File51 to jsou ty dočasné soubory v menu Soubor

A nechcete to někdo vyzkoušet otevřít soubor UC_HEB.DPR? A popsat co mám udělat

Takže jsem prohledal soubory projektu a našlo mi to zmínku jen v tom uc_heb1.pas

No tak tam ty objekty či zdroje či komponenty někde musí být... Tak asi byly vloženy přes to menu a pak skryty...
18
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 23-05-2017, 15:16:51 »
Citace
A navíc ty položky dočasných souborů se tam nezobrazují.
Predpokladám, že tieto položky sa vytvárajú dynamicky. Ináč to nemá zmysel. Preto ich v čase návrhu nie je vidieť.
Skôr by som hľadal, kde sa to v programe tvorí a tam bude určite aj to obmedzenie na 5 položiek.
19
Obecné / Re:Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-05-2017, 15:04:07 »
Sice jsem přišel na to jak se dá přidat položka TMainMenu a do toho přidávat menu a submenu s ikonama, ale mi jde o to, že tam už to menu (bez ikon) vytvořené je. A navíc ty položky dočasných souborů se tam nezobrazují. Takže nevím jak to zeditovat. Když kliknu pravým na menu tak se kontextová nabídka Delphi neotevře.

Pokud jsem to spravne pochopil, vadi vam z design time predpripravene submenu a hledate zpusob jak editovat main menu v design time. Pokud tomu tak je, stacI pro jeho editaci dvojklik na nevizualni komponentu TMainMenu (ctverecek s puntikama pokud me pamet neklame :) umistenou nekde na formulari a za pomoci navigace v menu editoru a klavesy delete ty polozky ze submenu odstranit.
20
Firebird a Interbase / Vytvorenie databázy CREATE DATABASE
« Poslední příspěvek od berlusco1974 kdy 23-05-2017, 14:46:13 »
Nejako sa mi nedarí vytvoriť databázu cez program. Používam TIB (Interbase) komponenty v Delphi2010 a embedded verziu Firebirdu.
Riešil som to nasledovne:
1. Celý môj program (prg.exe) sa nachádza v adresári PRG.
2. Súbor security2.fdb som nakopíroval do adresára s názvom DEFA.
3. Databázu xxx.fbd by som chcel vytvoriť v podadresári DATA.
4. V programe som sa pripojil na databázu security2.fbd bez problémov.
5. Na komponente TIBQuery som uviedol ako názov databázy security2.fbd.
6. Do scriptu tejto komponenty som dopísal: CREATE DATABASE 'E:\PRG\DATA\xxx.fbd' USER_NAME='SYSDBA' PASSWORD='X'

Program mi stále vracia chybu: Cannot prepare a CREATE DATBASE/SCHEMA statement
a následne ďalšia správa: Attempt to execute an unprepared dynamic SQL statement.

V súbore PRG/firebird.con som skúsil nastavil ešte parameter: RootDirectory = E:\PRG

Žiadna zmena. To isté vypisuje. Skúšal som to spustiť aj cez server, ale to isté.

Kde je chyba? Robím to zlým spôsobom?
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10