Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Ostatní DB / Re:SQLite - zápis dátumu v Select
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 22-06-2017, 22:57:41 »
Kazde DMBS ma sve vyuziti jinde. SQLite je napr. perfektni pro lokalni pouziti. Nicmene, Firebird bych nechal zemrit tak jak vznikl, to ze se ho nekdo snazit zastat je nejspis z archaickych duvodu. Ale k dotazu, to si nikdo nevsiml ze OP pouziva FireDAC? Ten je schopny konvertovat datove typy podle typu fyzickeho pripojeni. Staci pouzit parametry, tj. definovat dotaz jako:

Kód: MySQL [Vybrat]
  1. SELECT DISTINCT CLUB_MEMBER.DATEFROM, CLUB_MEMBER.DATETO
  2.   FROM CLUB_MEMBER
  3.   (:SomeDate BETWEEN CLUB_MEMBER.DATEFROM AND CLUB_MEMBER.DATETO) or
  4.   (CLUB_MEMBER.DATEFROM < :SomeDate and CLUB_MEMBER.DATETO is null)

A v kodu pouzit:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. FDQuery.ParamByName('SomeDate').AsDate := MyDate;

Pokud by bylo treba definovat konstantni hodnotu, staci (zase, pro vsechny podporovane DBMS) pouzit makro {d} ve formatu yyyy-mm-dd, napr. pro datum 21.1.2016:

Kód: MySQL [Vybrat]
  1. SELECT DISTINCT CLUB_MEMBER.DATEFROM, CLUB_MEMBER.DATETO
  2.   FROM CLUB_MEMBER
  3.   ({d 2016-01-21} BETWEEN CLUB_MEMBER.DATEFROM AND CLUB_MEMBER.DATETO) or
  4.   (CLUB_MEMBER.DATEFROM < {d 2016-01-21} and CLUB_MEMBER.DATETO is null)

Nebo trebas makro CONVERT, ale tohle je mnohem lepe citelnejsi.

Sorry za dalsi flame ;D
12
Ostatní DB / Re:Riešiť dĺžku varchar?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 22-06-2017, 22:38:31 »
Teeeeda, ty jsi opravdu schopny rozjizdet flame i v rok starem vlakne? Borec!  :o

Jsem ;D Od toho ma SQLite datove typy. Pouzivej to co nabizi DBMS a pokud mas abstrakci pro vice druhu (trebas FireDAC), venuj se ji. Ne tomu jak se data interne ukladaji. Pokud chces pracovat jen s jednim druhem DBMS, sahni po nejakem low level reseni, ale zase jen na urovni co DBMS nabizi. Proc jinak by se nekdo snazil jich v kteremkoli DBMS definovat tolik? Jednoduse by mohli podle ukladanych hodnot rozhodnout jak bude sloupec definovany, tj. dokud budou vsechny zaznamy obsahovat integer, datovy typ bude integer do doby nez nekdo ulozi typ jiny (pak by mohli datovy typ sloupce automaticky zmenit a data preindexovat, pokud by bylo treba).
13
Firebird a Interbase / Re:Je OR v INNER JOIN v poriadku?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 22-06-2017, 22:23:06 »
Pokud SQL dotaz projde, tak je v pořádku ... ale na to nepotřebuješ souhlas :)

Whoaa! V poradku? Pokud "projde", tj. je spustitelny zdaleka neznamena ze je v poradku. Muze vracet nechteny resultset nebo byt velice neefektivni (query execution plan neni efektivni kvuli nevhodne navrzene DB nebo chybe volby FB). Napr. tady bych vyzdvihnul AND a OR operator precedenci (ale mozna je chtena, kdovi co je ucelem krome OP).
14
Obecné / Re:Jak spravne pracovat s sql?
« Poslední příspěvek od geby kdy 20-06-2017, 22:22:03 »
Ve chvili, kdy jeden thread narazi na zamek z jineho threadu, tak to skonci chybou "database is busy". Muzes si ale nastavit svoji rutinu, ktera se misto teto chyby zavola. Nebo si muze zapnou tzv. busytimeout, coz je predpripravena rutina, ktera tu kolizni operaci zkousi nekolikrat znova, dokud neubehne timeout.

Da se to nastavit i pomoci pragma SQL prikazu, viz. https://sqlite.org/pragma.html#pragma_busy_timeout

Muj lehky sqlite klient SqliteWrap podporuje, tak tam muzes nacerpat inspiraci.
15
Ostatní DB / Re:Riešiť dĺžku varchar?
« Poslední příspěvek od geby kdy 19-06-2017, 23:12:21 »
Teeeeda, ty jsi opravdu schopny rozjizdet flame i v rok starem vlakne? Borec!  :o
16
Obecné / Re:Alternativa pro Android
« Poslední příspěvek od Sender kdy 19-06-2017, 22:57:31 »
ps> Funguje ti to OK ? S jakými verzemi JDK,SDK,NDK ? Na jedný instalaci mi to celkem i funguje a na druhý nic moc.

Jak je to s licencí balíků JDK,SDK a NDK ?
17
Ostatní DB / Re:Riešiť dĺžku varchar?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 19-06-2017, 22:06:48 »
Teeeda, vy jste opravdu schopni ukladat indexovany sloupec typu integer jako text jen proto aby v DBMS zabiral o neco mene a v engine byl zpracovavany jako text nehlede na to jak jen engine zpracovava? :o
18
Obecné / Re:Delphi + EET
« Poslední příspěvek od oxo kdy 17-06-2017, 14:41:08 »
Pre "zamzrnuteho" programatora je celkom odvaha pustat sa rovno do EET. Neviem neviem, nechcem cokolvek namietat proti tvojim schopnostiam, ale ja by som to v takomto pripade radsej nechal na niekoho ostrielaneho. S certy nejsou zerty a financna sprava je cele klbko certov...

On EET nedělá, jen chce použít externí DLL knihovnu.
19
Obecné / Re:Delphi + EET
« Poslední příspěvek od Daniel_Andrascik kdy 17-06-2017, 11:49:05 »
Pre "zamzrnuteho" programatora je celkom odvaha pustat sa rovno do EET. Neviem neviem, nechcem cokolvek namietat proti tvojim schopnostiam, ale ja by som to v takomto pripade radsej nechal na niekoho ostrielaneho. S certy nejsou zerty a financna sprava je cele klbko certov...
20
Obecné / Re:Delphi + EET
« Poslední příspěvek od thcom kdy 16-06-2017, 19:50:35 »
ahoj, kdo tady pouziva JADU EET
stahnul jsem posledni verzi a nejak nedokazu vycist jak se ted jmenuje trida, predtim to bylo teet ale ted jsem to nejak nepojal

omlouvam se za stupidni dotaz, ale zamrzl jsem v programatorskem umu v dobach borlandpascalu :)

diky moc TH
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10