Poslední příspěvky

Stran: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Obecné / Re:Jak vypnout jednu otravnou funkci v editoru (Delphi 10.2.1)
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 18-10-2017, 21:59:06 »
Rika se tomu Smart Surround Keys a s persistentnimi bloky to nesouvisi. K reprodukci chytrosti teto vlastnosti staci napsat znak ) v editoru jej selektorem vybrat a stisknout klavesu produkujici (. Vysledek bude ()). Proste genialni :)

Díky, díky, myslím, že mi to ušetří pár prasklých cévek :-)
12
Obecné / Re:Jak vypnout jednu otravnou funkci v editoru (Delphi 10.2.1)
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 18-10-2017, 21:50:28 »
Rika se tomu Smart Surround Keys a s persistentnimi bloky to nesouvisi. K reprodukci chytrosti teto vlastnosti staci napsat znak ) v editoru jej selektorem vybrat a stisknout klavesu produkujici (. Vysledek bude ()). To same se deje i jinymi druhy zavorek. Proste genialni :)

13
Obecné / Jak vypnout jednu otravnou funkci v editoru (Delphi 10.2.1)
« Poslední příspěvek od vandrovnik kdy 18-10-2017, 21:32:23 »
Dobrý den,

v editoru mám zapnuté "Persistent blocks" (jsem tak zvyklý z dřívějška). Bohužel od nějaké verze se mi děje to, že když je text označený, kurzor stojí těsně za tím označeným a stisknu levou závorku, editor se snaží být příliš chytrý a celý ten označený text podivně odsadí a dá do závorek.

Ukázka - text v editoru (každý řádek začíná jednou mezerou), označeno celé až po poslední písmenko "f"; písmenko "X" je pozice kurzoru:

Kód: [Vybrat]
aaaa
 bbbb
 cccc
 dddd
 eeee
 ffffX

Když teď stisknu levou závorku, stane se z textu tohle:
Kód: [Vybrat]
( aaaa
 bbbb
  cccc
   dddd
    eeee
     ffff)X
Čím delší kus textu je označený, tím je to "lepší" :-)

Dá se to někde vypnout, a přitom si ponechat persistentní bloky?

Díky,

K.
14
Obecné / Re:Embarcadero Cool Apps Contest
« Poslední příspěvek od Slappy kdy 18-10-2017, 18:46:02 »
Jinak ještě dotaz na Slappyho - pamatuji si to dobře, že je to ten software, co byl Vaší firmou prezentován kdysi na jedné předváděcí akcí nových Delphi v Praze ?

Ano je to tak. Je to v podstate velmi mlady projekt, zacal zhruba v roku 2015. V podstate hned sme zacali chodit po konferenciach a prezentovali ho vsade mozne, aby sme ziskali zakladnu uzivatelov a oboznamili ich s tymto produktom.
15
Obecné / Re:LMD for XE7 s LMDSimplePanel
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 17-10-2017, 17:56:24 »
Doma nie som od neho ďaleko. Mám 500 kB linku. Ale za jedno € mesačne 8)  Ťahalo to viac ako 20 minút. Hlavné je, že to tam všetko je.
16
Obecné / Re:LMD for XE7 s LMDSimplePanel
« Poslední příspěvek od František kdy 17-10-2017, 16:03:37 »
tváriš sa ako by si mal dial-up
17
Firebird a Interbase / Re:FireDAC - Refresh
« Poslední příspěvek od chaloup kdy 17-10-2017, 09:38:07 »
Jo jedná se o TFDQuery.  Když nastavím pfInKey:
Kód: [Vybrat]
FDQuery1.Fields.FieldByName('MY_ID').ProviderFlags := [pfInWhere, pfInUpdate, pfInKey]; nebo v update options nastav KeyFields.
Tak refresh začne dělat FetchAll.
Protože v FireDAC.Comp.DataSet.pas na řádku 5141 je:
Kód: [Vybrat]
if sKeyFields <> '' then begin
   CheckFetchedAll;
18
Firebird a Interbase / Re:Dostupné data v TTable po close conection
« Poslední příspěvek od František kdy 17-10-2017, 08:46:02 »
mam XE5 a nasiel som len FDDataMove, ale je to ono, síce sa mi to zdá trocha komplikované, ale šlape to
19
Firebird a Interbase / Re:Dostupné data v TTable po close conection
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 17-10-2017, 07:21:05 »
Mam obavu ze se bude FireDAC persistenci dat v pametove storage po uzavreni datasetu branit. Jina moznost je klon resultsetu do TFDMemTable (napr. pres property Data se da storage zkopirovat; pres CopyDataSet kompletne cely dataset).
20
Firebird a Interbase / Re:Dostupné data v TTable po close conection
« Poslední příspěvek od František kdy 17-10-2017, 06:48:06 »
no nie je to úplne ono, lebo primárne chcem funkciu, ktorá mi vrát ResultSet, ale vrámci funkcie chcem ostatné objekty uvolniť... ale ak to možné nebude, pôjdem zase tvojou cestou :)

ps. read only potrebujem
Stran: 1 [2] 3 4 ... 10