Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Obecné / Re:Kniha o návrhových vzoroch
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 23-08-2017, 09:21:00 »
Z bohatého výberu dvoch kníh som si vybral Návrhové vzory v PHP Marian Böhmer
22
Čítal so príspevky veľmi povrchne a tak som si nevšimol rozdiel medzi funkciami. Už nie som 40 ročný mladík a tak únava urobila svoje.
23
Obecné / Re:pattern factroy Parent - children nevidí do pôvodného parent
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 23-08-2017, 08:54:03 »
To Delfin: vzhľadom na Tebou pripravovanú ukážku MVC, mám pracovať s tabuľkou (Insert, Edit a hlavne Locate()) (čo je FireDAC aj tak query) alebo je lepšie to prerobiť na SQL?
Či to je totálne jedno?
Citace
Tak jo, je lepsi se drzet zvyklosti na platforme.
Ja som o týchto zvyklostiach nevedel. Ale Delfin ich v ukážke má ;)
24
Obecné / Re:Vytváranie tried a SQL textov mimo formulára - úloha slovne
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 23-08-2017, 08:46:34 »
Citace
S recordem se blbě pracuje, protože ho musíš mít fixně napsaný. Ty chceš "obecný record", jehož obsah se bude měnit podle kontextu.

Toho nie je veľa a pokojne to nechám aj vo formulári. Delfin mi pripravuje nejakú ukážku MVC bez record-ov. To som zvedavý.
Citace
myslím si, že by bylo ideální, kdyby sis s někým zkušenějším na dvě hodinky někde sedl nad počítač

Ale ja tu nikoho nepoznám/nemám. Viem o dvoch, ale tí sa ma stránia. Asi by im spadla somárska koruna z hlavy.
Citace
Přes net je to hrozně neohrabané a náročné pro obě strany.

To je ten veľký problém. Som si toho plne vedomý. Už som tu mal diskusie z očí do očí na 5 minút. Vypisovali sme si tu niekoľko dní.
K zoznamom
Mám to tak navrhnuté. To rekurzívne prechádzanie panela (to mi stačí) má pre mňa dva mínusy:
  a) sú tam aj komponenty, ktoré v zozname nesmú byť.
  b) neviem ktorý komponent je na ktorej pozícii. Tým pádom si ich neviem presne priradiť a definovať im vlastnosti v mojom zozname DBEditCtrl.
Citace
Pokud chceš vytvářet editační prvky na formuláři, tak je blbost to dělat mimo formulář.
Nie nechcem. Oni už tam sú. Len potrebujem ich zoznam v známom poradí. Mohol by som využiť Tag. Ale snažím sa vyhnúť jeho používaniu. Okamžite mi vyjde potreba použiť ho na dva účely :)

Už sa mi pomaly čosi rysuje. Čo ma teší.
25
Obecné / Re:Vytváranie tried a SQL textov mimo formulára - úloha slovne
« Poslední příspěvek od pepak kdy 23-08-2017, 06:04:29 »
Každý VST potrebuje record
S recordem se blbě pracuje, protože ho musíš mít fixně napsaný. Ty chceš "obecný record", jehož obsah se bude měnit podle kontextu. Řešení je víc, nejjednodušší je nadefinovat si record s jediným atributem obj: TObject (nebo klidně nějakého více specifického typu) a skutečná data přenášet v tom objektu. Tam totiž máš přímočarou možnost, jak pro různé situace vytvořit různý obsah (použiješ jiného potomka) a můžeš pomocí polymorfismu nebo RTTI zařídit odlišné chování.

Citace
Zoznam komponentov potrebných na riadenie správania sa formulára.
K čemu? Pokud ten seznam skutečně potřebuješ, tak si ho nejspíš dokážeš vygenerovat i dynamicky na základě rekurzivního procházení TForm.Controls. Spíš ho nepotřebuješ, protože větší část bude fixně daná a tu dynamickou část si vytvoříš za běhu, takže je nepotřebuješ hledat.

Citace
Zoznam všetkých DBEdit. Kvôli automatizácii práce. Vytvorením zoznamu a nastavením vlastností sa o nich už nestarám
Dtto.

Citace
A toto by som chcel dostať mimo formulárov. To je celá úloha.
Pokud chceš vytvářet editační prvky na formuláři, tak je blbost to dělat mimo formulář. Udělej to v tom tvém AbstractFormu.

Citace
Neviem, či vzor factory vhodný. Mne sa zdal. Mám zoznam typov formulárov. To je hlavný riadiaci prvok.
Upřímně řečeno, nevidím zde pro vzor Factory žádný důvod.

Jinak z hlediska praktické realizace - myslím si, že by bylo ideální, kdyby sis s někým zkušenějším na dvě hodinky někde sedl nad počítač s konkrétním kódem a pobavil se s ním. Podle mě by to bohatě stačilo na to, abys dostal nalejvárnu o tom, jak takovéhle věci řešit. Přes net je to hrozně neohrabané a náročné pro obě strany.
26
Citace
se zacnou vazbit na sloupce datoveho modelu.
Teraz sa mi vždy viažu na stĺpce tabuľky. Ale už NB vypínam. Už ma to nebaví :(  A zásadne v takú dobu už ležím v posteli :)
27
Obecné / Re:property EditWinCtrls: TList<TWinControl> read GetEditWinCtr write FEditWinCtrls
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 22-08-2017, 22:16:42 »
Jinak, tady uz je videt maly naznak rostouci abstrakce. Ted bych tipovat ze bude tvorba smerovat k vyrobe data bindingu, tj. obecne vizualni komponenty (jako napr. TEdit) se zacnou vazbit na sloupce datoveho modelu.
28
Už som to našiel. Ja som tam mal vždy aj časť write. To bola tá chyba.
29
Obecné / Re:property EditWinCtrls: TList<TWinControl> read GetEditWinCtr write FEditWinCtrls
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 22-08-2017, 22:11:09 »
Hmmm, vzdyt jsem ti posilal, jak to ma vypadat. To nezvladnes vymenit index AName:string za AIdx:integer?

Jen musi index property specifikator souhlasit s getterem. Tzn. bud s const:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. type
  2.   TFormData = class
  3.   strict private
  4.     function GetEditWinCtrl(const AName:string): TWinControl;
  5.   public
  6.     property EditWinCtrl[const AName: string]: TWinControl read GetEditWinCtrl;
  7.   end;

Nebo bez nej:

Kód: Delphi [Vybrat]
  1. type
  2.   TFormData = class
  3.   strict private
  4.     function GetEditWinCtrl(AName:string): TWinControl;
  5.   public
  6.     property EditWinCtrl[AName: string]: TWinControl read GetEditWinCtrl;
  7.   end;
30
Obecné / Re:property EditWinCtrls: TList<TWinControl> read GetEditWinCtr write FEditWinCtrls
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 22-08-2017, 21:50:02 »
Hmmm, vzdyt jsem ti posilal, jak to ma vypadat. To nezvladnes vymenit index AName:string za AIdx:integer?
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10