Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Obecné / Re:ping a vysledek OK NOK
« Poslední příspěvek od < z > kdy 15-06-2017, 16:55:20 »
Na hlavních stránkách Delphi.cz je i pokročilejší aplikace Pinger pro inspiraci
http://app.delphi.cz/
22
Obecné / Re:ping a vysledek OK NOK
« Poslední příspěvek od Kony kdy 15-06-2017, 16:21:29 »
tak jsem se na to poradne mrknul a vyreseno...

Kód: [Vybrat]
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
  IdIcmpClient1.ReceiveTimeout := 200;
  IdIcmpClient1.Host := '172.16.33.204';
  IdIcmpClient1.Ping;
  IdIcmpClient2.ReceiveTimeout := 200;
  IdIcmpClient2.Host := '172.16.33.210';
  IdIcmpClient2.Ping;
  if IdIcmpClient1.ReplyStatus.ReplyStatusType = rsEcho then
  begin
    Label1.Font.Color := clLime;
  end
  else if IdIcmpClient1.ReplyStatus.ReplyStatusType = rsTimeout then
  begin
    Label1.Font.Color := clRed;
  end;
  if IdIcmpClient2.ReplyStatus.ReplyStatusType = rsEcho then
  begin
    Label2.Font.Color := clLime;
  end
  else if IdIcmpClient2.ReplyStatus.ReplyStatusType = rsTimeout then
  begin
    Label2.Font.Color := clRed;
  end;
end;
23
Obecné / Re:ping a vysledek OK NOK
« Poslední příspěvek od Kony kdy 14-06-2017, 23:25:11 »
dekuji za odpoved.... ale jsem zacatecnik . Mohl bych te poprosit o podrobnejsi navod ??? Dekuji mockrat....
24
Obecné / Re:ping a vysledek OK NOK
« Poslední příspěvek od geby kdy 14-06-2017, 23:19:51 »
Zachytavat vystup konzole a snazit se jej vyhodnocovat? Tak se v aplikaci opravdu nepinga! Co vzit treba moji Synapsi, z ni zavolat funkci PingHost, a ona ti rovnou jako vysledek funkce vrati cas pingu v milisekundach? Je pak uz na tobe, aby sis rekl jaky cas je jeste OK, a jaky uz ne.
25
Obecné / ping a vysledek OK NOK
« Poslední příspěvek od Kony kdy 14-06-2017, 23:02:52 »
ahoj, mam takovou predstavu. Budu mit na formu dva labely "seznam.cz" a treba "sssssss.net" a potreboval bych aby se pri spusteni prosel treba jeden ping kterej by otestoval obe adresy. Pokud se dopinga na jednu adresu tak bude napis zelene, pokud nedopinga tak bude cervene.... Vim jak dostat vypis pingu do memo, ale nemam tuseni jak vyhodnotit jestli je to OK a nebo NOK.....


diky moc za radu
26
Obecné / Re:Context menu
« Poslední příspěvek od našinec kdy 14-06-2017, 19:56:16 »
Děkuji Všem reagujícím na můj dotaz. 👍🏻
27
Obecné / Re:Context menu
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 14-06-2017, 19:45:40 »
     Parametr %1 samozřejmě přidávám. Pokud volám GetCommandLine, tak ten obsahuje adresu spuštěného programu a adresu složky souborů z jehož context menu je program spuštěný. Na žádný jiný relevantnější příkaz jsem zatím nenarazil. Na všech fórech zpravidla řeší jen to, jak něco do context menu přidat.
Podle https://stackoverflow.com/questions/34381304/c-sharp-retrieve-file-folder-path-from-selected-file-folder-in-context-menu-wind ti <z> odpovedel spravne.
28
Obecné / Re:Context menu
« Poslední příspěvek od našinec kdy 14-06-2017, 19:45:22 »
< z >, děkuji za radu. Pomohlo. :) Mne totiž nenapadlo použít ParamStr(1) samostatně, ale používal jsem ho jen jako součást příkazu. 
29
Obecné / Re:Context menu
« Poslední příspěvek od našinec kdy 14-06-2017, 19:33:08 »
     Parametr %1 samozřejmě přidávám. Pokud volám GetCommandLine, tak ten obsahuje adresu spuštěného programu a adresu složky souborů z jehož context menu je program spuštěný. Na žádný jiný relevantnější příkaz jsem zatím nenarazil. Na všech fórech zpravidla řeší jen to, jak něco do context menu přidat.

     V mém dotazu není žádná záludnost. :D Je to jen nedostatek znalosti. Potřeboval bych tip, jakou knihovnu případně použít a jaký příkaz. Čím jednodušší, tím lépe.  ;)
30
Obecné / Re:Context menu
« Poslední příspěvek od < z > kdy 14-06-2017, 17:59:04 »
Předpokládám, že používáš registry (ještě je pak vlastní DLL). Tak si musíš upravit, aby se přidával parametr %1. Spustí ti to pak program a místo parametru to vloží cestu. Tu pak vyčteš někde v ParamStr(1).
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10