Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Obecné / VirtualStringTree - OnChange
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 10-12-2017, 20:14:46 »
Podľa mojich zistení sa táto udalosť vždy volá 2 x po sebe. To mi robí dosť problém, lebo mám tieto udalosti zreťazené. Keď mám napr. tri úrovne, tak VST3.OnChange sa vykoná 8 x. Keď uvážime, že tam hľadám záznam v DB pomocou Locate(), čo je ten lepší prípad a napĺňam iné VST + ktovie čo, tak to už je o držku.
Dá sa to nejako minimalizovať? Nemám na mysli samotné OnChange. To musí zbehnúť 2 x, lebo až pri druhom zbehnutí sú k dispozícii tie správne údaje, ale môj kód. Stačí ho spustiť pri druhom vykonávaní OnChange.

To je daň "zložený" formulár. Mám PageControl a na každej strane (aj 14) je pôvodne samostatný formulár, ktoré sú teraz väčšinou previazané. To znamená, že výber záznamu v jednom VST zmení obsah všetkých VST pod ním.
22
Obecné / Re:Výkon - DISTINCT, JOIN
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 10-12-2017, 20:05:26 »
Pokiaľ viem, tak stačí ak sa časom pridá veľký objem dát a tým sa zmenia podmienky na použitie indexov. A už je iný plán. Aj preto chcem niektoré plány kontrolovať pri veľkom objeme testovacích údajov. Len tak skusmo som si nejaké nahodil, a hneď prvý formulár sa mi otvára 3 - 5 minút :(  Ale ešte nemám nič optimalizované. Napr. vytvorením indexov.
23
Obecné / Re:Výkon - DISTINCT, JOIN
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 10-12-2017, 19:44:55 »
Firebird muze zmenit plan pro stejny SQL prikaz pokud zmenis schema dotcenych tabulek (napr. pridanim indexu). Neverim na nejakou jeho umelou inteligenci (ze by napr. dokazal pro konstantni schema pro stejny SQL prikaz sledovat jeho vyuziti a prikaz v jednu chvili zacal optimalizovat vhodnejsim planem, pripadne spustenim jineho prikazu).
Na to nepotřebuje umělou inteligenci, na to stačí sledovat statistiky jednotlivých indexů. A to dělá.

Takze po nejake dobe pro stejny prikaz beze zmeny schematu aplikuje jiny plan?
24
Obecné / Re:Výkon - DISTINCT, JOIN
« Poslední příspěvek od pepak kdy 10-12-2017, 19:39:32 »
Firebird muze zmenit plan pro stejny SQL prikaz pokud zmenis schema dotcenych tabulek (napr. pridanim indexu). Neverim na nejakou jeho umelou inteligenci (ze by napr. dokazal pro konstantni schema pro stejny SQL prikaz sledovat jeho vyuziti a prikaz v jednu chvili zacal optimalizovat vhodnejsim planem, pripadne spustenim jineho prikazu).
Na to nepotřebuje umělou inteligenci, na to stačí sledovat statistiky jednotlivých indexů. A to dělá.
25
Obecné / Re:Výkon - DISTINCT, JOIN
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 10-12-2017, 19:20:05 »
Citace
Podivej se na execution plan. Ten Ti ukaze jak bude DBMS postupovat v pripade spousteni dotazu.
A po čase ho zmení :)  Viem o tom a to chcem použiť až pri ladení aplikácie.

Firebird muze zmenit plan pro stejny SQL prikaz pokud zmenis schema dotcenych tabulek (napr. pridanim indexu). Neverim na nejakou jeho umelou inteligenci (ze by napr. dokazal pro konstantni schema pro stejny SQL prikaz sledovat jeho vyuziti a prikaz v jednu chvili zacal optimalizovat vhodnejsim planem, pripadne spustenim jineho prikazu).

Jedna rada, pokud budes hledat tipy pro SQL, zkus najit specificke pro Firebird, trebas tady.
26
Obecné / Re:Avoid RIGHT OUTER JOINS
« Poslední příspěvek od pepak kdy 10-12-2017, 18:49:16 »
Abych řekl pravdu, ještě nikdy jsem nenarazil na situaci, kdy bych chtěl použít RIGHT OUTER JOIN. Ale nevidím žádný důvod se mu vědomě vyhýbat.
27
Obecné / Re:Avoid RIGHT OUTER JOINS
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 10-12-2017, 18:10:12 »
Hm, akosi nerozumiem odpovedi. Viem, že si môžem ľubovoľne zameniť LEFT a RIGHT. Pri dodržaní pravidiel. Podľa mňa je to DB úplne (v ...) jedno. Preto som založil tému.
Asi len predsa platí prvá odpoveď ;D
28
Obecné / Re:Výkon - DISTINCT, JOIN
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 10-12-2017, 18:04:53 »
Citace
Podivej se na execution plan. Ten Ti ukaze jak bude DBMS postupovat v pripade spousteni dotazu.
A po čase ho zmení :)  Viem o tom a to chcem použiť až pri ladení aplikácie.

Mne ide o všeobecné odporúčania, tak sú tie články písané, vychádzajúce z praxe a teórie.
Napr. jedno z odporúčaní znie:  ak je v časti GROUP BY menovaných veľa stĺpcov, vytvorte "derived table". Tým autor myslí subselect.
29
Obecné / Zkušenosti s UniGUI
« Poslední příspěvek od PetrB01 kdy 10-12-2017, 17:05:59 »
Ahoj,
před cca dvěma lety jsem si hrál s Intraweb kolekcí a s jistými omezeními se to dalo použít. Bohužel jsem se pak stěhoval na jiný notebook a nějak se mi to už nepodařilo korektně nainstalovat.
Teď bych se chtěl zase k webu pod Delphi vrátit. Tady jste kdysi psali o UniGUI. Tak jsem si to stáhnul a vypadá to zajímavě. Jaké s tím máte zkušenosti, případně jakou v nich vidíte budoucnost? Zvažuji, že si UniGUI zakoupím a tak bych rád slyšel názor i někoho dalšího.

Díky

Pb
30
Obecné / Re:MDI aplikace, MDI child maximized a tři řádky systémových ikon
« Poslední příspěvek od PetrB01 kdy 10-12-2017, 17:01:46 »
Já ta menu v hlavní form a v MDIChild spojuji (je tam tuším nějaké AutoMerge nebo tak nějak), to funguje.
Ještě si s tím zkusím pohrát. Pokud nepoužívám rodinu visuálních komponent kolem TAction, tak to funguje v pohodě.

Díky

Pb
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10