Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Obecné / Re:XML UTF-8 azbuka
« Poslední příspěvek od Daniel_Andrascik kdy 22-03-2017, 12:44:43 »
Někdy si říkám, co je lepší. Jestli starý přístup, kdy programátor měl absolutní kontrolu, ale zároveň i absolutní zodpovědnost za všechno, nebo dnešní - programátor v podstatě už nemusí přemýšlet, co se děje "ve střevech". Když ale řešíme nějaký opravdu vážný problém, tak programátoři odchovaní prvním principem absolutně vedou :-) Takže asi tak.

Jo Marku, tak tymto si trafil. Ono to bude asi stale tazsie a tazsie si vsetko spravit ako sa hovori "pěšky" (kedze sa nam v stale sa rozrastajucom  IT svete jednotlive "vzdialenosti" stale neuprosne zvacsuju) ale ja pokial mozem, vladzem a stiham tak si co najviac veci robim peso (samozrejme s nejakym zdravym rozmyslom) a ma to tu nevyhodu ze clovek sa zvycajne viac narobi. Ale v momente kedy pridu problemy (a oni povedzme si pravdu vacsinou bohuzial pridu) tak ich identifikovanie a vyriesenie je v prvom pripade omnoho rychlejsie a efektivnejsie, nez ked clovek musi zacat studovat creva nejakej obludy ktoru pre zjednodusenie svojej prace pouzil ale nerozumie jej. Som tu na tomto fore dost znamy svojou velkou nechutou pouzivat datasety a absolutnym odmietanim DB aware komponent. Ale mam aj horsie "choroby"  ::)

A za vsetko hovori aj nasledujuci gif  ;D ;)

www.alphasystems.sk/images/sof.gif

(gifko ma 7MB, tak ak mate pomalsie pripojenie, chvilku potrva kym sa vam nahra  :o)
22
Obecné / Re:if 123 in ???VytvoreneDynamicky then
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 22-03-2017, 08:48:23 »
A if-in zožerie len enumerate.
No ono to neni presne, in ma dva operandy: jeden je ordinal a druhy set. Prvky do mnoziny se pridavaji/ubiraji pomoci include/exclude. Ale je v tom hacek: v Delphi set muze mit jen 256 prvku, takze pro ucel, ke kteremu to chces pouzit tj. na celociselne PK, to nejde.

23
Obecné / Re:Embarcadero Cool Apps Contest
« Poslední příspěvek od Slappy kdy 22-03-2017, 08:43:39 »
Ano, aj my sme sa prihlasili som svojou aplikaciou RAD & Installer (expert pre IDE).

Bohuzial sme nevyhrali :)

Preferuju pekne vymakane GUI aplikacie s mnozstvom formov, komponentov, stylami atd. idealne Firemonkey.

Urcite sa zapojte, je moznost ziskat nejaky embt softver a poriadne promo pre Vasu appku.
24
Obecné / Re:if 123 in ???VytvoreneDynamicky then
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 22-03-2017, 08:27:21 »
Výborne. Ďakujem. Odkaz som si odložil.
26
Obecné / Re:if 123 in ???VytvoreneDynamicky then
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 21-03-2017, 22:03:32 »
Citace
Nejdřív vyzkoušej, jestli je stejný počet elementů a pak pomocí for-cyklu projdi všechny elementy, jestli jsou stejné. Dost pomůže, když je budeš mít seřazené. Co je na tom tak složité
Riešim miestnosti bytu (názov a plocha). Užívateľ si môže vytvoriť šablóny bytov a tie použiť.
Kontrola na počet prvkov je nezmyselná. Jednu miestnosť vymaže (mám 5 typov) a pridá inú. Počet bude rovnaký, ale obsah už nie.
Pomocou for-cyklu mám vytvorený zoznam PK, ktoré treba vymazať. Ten teraz použijem v SQL. To je tých 30 riadkov kódu.
Citace
+ Udělej si na to funkci a máš to hned k použití do if-podmínky.
Totálne sa nechytám. Kvôli tomu som založil tému. Dokážem vytvoriť rôzne zoznamy a string, ale ten "set" neviem dynamicky urobiť. A if-in zožerie len enumerate. Nikde som nič nenašiel.

Na ten problém som narazil, keď som vytváral rôzne variácie na riešenie problému.
27
Obecné / Re:if 123 in ???VytvoreneDynamicky then
« Poslední příspěvek od oxo kdy 21-03-2017, 21:36:01 »
Nejdřív vyzkoušej, jestli je stejný počet elementů a pak pomocí for-cyklu projdi všechny elementy, jestli jsou stejné. Dost pomůže, když je budeš mít seřazené. Co je na tom tak složité ;)

+ Udělej si na to funkci a máš to hned k použití do if-podmínky.
28
Obecné / Embarcadero Cool Apps Contest
« Poslední příspěvek od Radek Červinka kdy 21-03-2017, 21:12:14 »
Pro informaci: pokud máte zajímavou aplikaci psanou v Delphi, můžete se přihlásit do

https://community.embarcadero.com/competitions/16-embarcadero-cool-apps-contest

odměna je myslím 500$. Ale hlavně to publikují všude možně.

Vím, že jeden člověk od nás tam aplikaci má.
29
Obecné / Re:Zoznam položiek zo Z1, ktoré nie sú v Z2
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 21-03-2017, 21:02:49 »
Citace
PS: v SQL můžeš použít JOIN, IN i EXISTS na řešení tvého problému se stejným výsledkem
Tak to som nedokázal :-[  Poznámka o saniach v lete platí.
Zoznam existujúcich PK je samozrejme v DB tabuľke. Ale zoznam nových PK, v ktorom sa už niektoré pôvodné nemusia nachádzať, je skrytý vo formulári. Ale sú tam aj položky, kde je PK = 0. To sú nové záznamy.
Keď zoberiem do úvahy, že maximálnych teoretický počet cyklov je 5 * 10 * 10 = 500, tak sa to dá prežiť. Prakticky sa to bude pohybovať niekde medzi 150 - 200 cyklusmi.
30
Obecné / Re:Zoznam položiek zo Z1, ktoré nie sú v Z2
« Poslední příspěvek od < z > kdy 21-03-2017, 20:53:20 »
Jasně, jde to udělat 1 jednoduchým SQL dotazem nebo 30 řádky kódu.

PS: v SQL můžeš použít JOIN, IN i EXISTS na řešení tvého problému se stejným výsledkem ;)
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10