Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Obecné / Jak přidat položku menu do programu?
« Poslední příspěvek od vangog kdy 23-05-2017, 13:23:22 »
V tom programu, na který jsem se ptal včera https://sourceforge.net/projects/u-ebnice-hebrej-tiny-2-32/files/HEBRAK%202.33/ucheb.zip/download je menu Soubor a pod ním se vytváří podmenu s maximálně 5. dočasnými soubory... Chtěl bych toto rozšířit aby těch položek bylo třeba deset. Když jsem zkoušel přidat deklaraci TMenuItem tak jsem dostal chybu že komponenta neexistuje. Tak se chci zeptat jak teda mám přidat tu komponentu v Delphi 7?

Sice jsem přišel na to jak se dá přidat položka TMainMenu a do toho přidávat menu a submenu s ikonama, ale mi jde o to, že tam už to menu (bez ikon) vytvořené je. A navíc ty položky dočasných souborů se tam nezobrazují. Takže nevím jak to zeditovat. Když kliknu pravým na menu tak se kontextová nabídka Delphi neotevře.
22
Obecné / Re:Je komponent na vrchu (vykreslený na obrazovke)?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 23-05-2017, 11:01:27 »
Citace
Při použití PageControlu na to jdu ve většině případů přes property ActivePage. Z té zjistím jaká záložka je aktivní a podle toho se rozhoduji co aktualizovat.
V iných prípadoch to tak robím, ale tu to nevyhovuje.
23
Firebird a Interbase / Re:Stále nefunkčné indexy
« Poslední příspěvek od chaloup kdy 23-05-2017, 10:03:40 »
Záleží jak je napsaná podmínka.
Vynutit použití indexu můžeš pomocí PLAN, např. :
Kód: [Vybrat]
PLAN (EMPLOYEE INDEX (RDB$PRIMARY7)) http://www.firebirdfaq.org/faq158/
24
Obecné / Re:Je komponent na vrchu (vykreslený na obrazovke)?
« Poslední příspěvek od mjseven kdy 23-05-2017, 09:36:11 »

Při použití PageControlu na to jdu ve většině případů přes property ActivePage. Z té zjistím jaká záložka je aktivní a podle toho se rozhoduji co aktualizovat.








 
25
Firebird a Interbase / Stále nefunkčné indexy
« Poslední příspěvek od František kdy 23-05-2017, 08:39:24 »
už som to tu raz písal ale nedostal som odpoveď:
od istého času som v aplikácii postrehol, že mi lagujú selecty aj na indexované sĺpce, v analýze mi ukázalo non-index read aj pri priamom porovnaní s indexovaným stĺpcom. Nepomohlo ani backup-restore DB, deactive-active a ani recompute index, až drop a create index pomohlo. Viete mi to vysvetliť?
26
Obecné / Re:Je komponent na vrchu (vykreslený na obrazovke)?
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 23-05-2017, 08:10:14 »
Citace
Co presne znamena osetrit?
Muzete zkusit popsat detaily, zejmena co znamena "osetrit" a jakym zpusobem menite stav komponent?
Mám na formulári PageControl a na nich niekoľko DBNavigator-ov. Samozrejme, že vždy je viditeľná len jedna strana. Na tej je žiaduce aktualizovať DBNavigator-y a na ostatných to je zbytočná práca navyše. Ja by som jej rád zabránil. Na súčasných PC sa to v praxi veľmi neprejaví ale...
Pri prepnutí strany aj tak vždy aktualizujem patričné DBNavigator-y.
Rád by som mal nejaké všeobecné riešenie. Najlepšie by bolo, keby DBNavigator sám rozhodol či má alebo nemá spustiť "aktualizačný" kód. Bez ohľadu na štruktúru komponentov na formulári. Napr. formulár nemusí obsahovať PageControl.

Tak isto mi nedá pokoj volanie VST.OnChange. Ten sa zásadne pre každý VST spustí dvakrát. S tým neurobím nič. Ale hlavne spúšťa celú lavínu iných udalostí. Napr. ďalšie VSTnn.OnChange. A tiež zbytočne.
27
Obecné / Re:REST OAuth2 Dotykačka
« Poslední příspěvek od Marek Weyda kdy 23-05-2017, 07:55:46 »
Nebylo by rychlejší do Googlu zadat 2 slova a sem se obrátit s konkrétním problémem?

Přesně, také jsem mu včera chtěl napsat něco podobného a ostřejšího, ale už na to fakt nemám náladu. Já tedy žasnu, co tady za poslední dny píše za "experty". Zajímalo by mě, jestli to jsou nějací studenti nebo opravdu profesionální programátoři, kteří jsou za svou práci placeni. Protože zjistit, že takhle pracuje nějaký člověk v mém týmu, tak je bez výplaty a bez práce  >:(
28
Obecné / Re:Je komponent na vrchu (vykreslený na obrazovke)?
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-05-2017, 01:38:15 »
@Delfin:
Schválně, rozepiš se o tom, jak testováním property Showing zjistíš, že alokovaná komponenta kdovíkde zrovna není vidět

Omyl, beru z5.

Chcem obmedziť vykonávanie kódu na nevyhnutné minimum.
Príklad:
Mám PageControl. Samozrejme, že aktívna môže byť len jedna záložka. Tým pádom na ostatných záložkách nepotrebujem ošetrovať komponenty. Napr. DBNavigator (vlastný).
Vlastnosti Visible, CanFocus, Enabled nie sú vhodné, lebo rozhodovanie či ošetriť alebo neošetriť komponent nezávisí na ich stave.
Ako zistím, že daný DBNavigator je navrchu, vidím ho a preto ho treba ošetriť?

Co presne znamena osetrit? Jedine "osetreni" v pripade viditelnosti komponenty co me napada je vykresleni a to se deje v metode Paint jen pokud je komponenta videt (optimalne). Princip je prosty, komponente se nastavuje stav. A podle stavu kresli. Cili problem tady je (nejspis, neznam detaily) casove nebo prostredkove narocne nastaveni stavu, coz by se z pohledu designu dit nemelo. Muzete zkusit popsat detaily, zejmena co znamena "osetrit" a jakym zpusobem menite stav komponent?
29
Obecné / Re:Potomok TVirtualStringTree - vytvorenie PopupMenu pri vytváraní formulára
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 23-05-2017, 01:08:52 »
@Delfin:
Když už sis nedal tu práci otestovat své řešení, stačilo si přečíst první příspěvek, kde je jasně naznačené, že toto nejde.

Na tabletu moc nezrobis  :( A jiste, "ako sa to spravne robi" by mohlo znamenat ze ma tazatel obecne zajem zjistit "spravnou" praktiku. Co je na takovem zpusobu spatne? VT pokud nema psany handler pro ziskani popup menu specificky pro node nebo header dedi z VCL predka vlastnost PopupMenu, takze na tom kodu nevidim nic spatne.
30
Obecné / Re:Proč se nezobrazí text v hebrejštině?
« Poslední příspěvek od vangog kdy 22-05-2017, 22:25:30 »
Nevím v čem to bylo původně kompilované je u toho soubor .iss. Zkouším ten kód trochu zjednodušit (zkrátit) abych zjistil jak funguje.

Tak Charset: EASTEUROPE_CHARSET
kdežto ten input je Charset: DEFAULT_CHARSET

-> nastavil jsem to na DEFAULT_CHARSET pro hebrejštinu
Tak už to funguje.

Dík
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10