Poslední příspěvky

Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Firebird a Interbase / Re:Dostupné data v TTable po close conection
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 17-10-2017, 06:08:22 »
Podle toho co popisujes by se ti mozna (zalezi co znamena zpracovat) mohl hodit Offline rezim (jen pozor na fakt, ze pokud budes dataset pripojeny ke connection objektu v offline rezimu editovat, bude se snazit takovy objekt k databazi pripojit, coz se muze dit z "tovarniho" nastaveni automaticky).
22
Firebird a Interbase / Dostupné data v TTable po close conection
« Poslední příspěvek od František kdy 17-10-2017, 05:53:53 »
mam funkciu kde:
vytvorim conection, transaction .. query (alebo table) vrátim TFDTable, ale keď pred ukončením uvoľním conection tak result je nil.
je možné vrátiť objekt ktorý môžem potom štandardne volať xxx.FieldByName('kod').AsString?

jednoducho, nechcem držať conection na DB, počas behu app, ale len pripojiť, načítať, odpojiť..a potom spracovať
23
Firebird a Interbase / Re:FireDAC - Refresh
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 16-10-2017, 23:51:33 »
O jake komponente se tu bavime (TFDQuery)? Muzu poprosit o jeji uplnou konfiguraci?
24
Firebird a Interbase / Re:FireDAC - Refresh
« Poslední příspěvek od chaloup kdy 16-10-2017, 18:38:17 »
Tak jsem se na ten problém zeptal podpory, podle nich je to by-design, mě se to chování nezdá správné. Jak píšou, na řádku 5141 se ten FetchAll opravdu volá, když je vyplněný index.
Citace
The behaviour that you describe looks to be as designed. By setting pfInKey in the provider flags, you are telling FireDAC that the table in the query has a primary key. If I look at line 5141 of FireDAC.Comp.DataSet.pas,  I see that the rows will be fetched if a primary key is defined:

if sKeyFields <> '' then begin
   CheckFetchedAll;
25
Obecné / Re:výpadek internetové bankovnictví UnicreditBank
« Poslední příspěvek od Stanislav Hruška kdy 16-10-2017, 15:36:34 »
OT: som klientom UB na Slovensku. Asi pred 2 mesiacmi nahodili nový WEB. Je to otras. Užívateľsky aj programátorsky. Také kiksy by som si nedovolil ani ja ako laik.
26
Obecné / výpadek internetové bankovnictví UnicreditBank
« Poslední příspěvek od Marek Weyda kdy 16-10-2017, 12:52:40 »
Toto není jenom záležitostí ekonomických systémů programovaných v Delphi, ale raději se s vámi podělím o aktuální zkušenost - malé varování pro ty, co mají ve svých systémech naprogramován import výpisů ABO z UnicreditBank.

Tato banka má rozsáhlé potíže s internetovým bankovnictvím a sice stále jejich podpora říká, jak je vše OK, ale není. Již týden řešíme stížnosti klientů, vše je ale na straně UnicreditBank.

Většina výpisů nyní prochází, ale jsou mezi nimi zmetky. Dnes například se nám do textu dostal oddělovač - otazník, kterým v textu nahrazují znak Č. Asi jim to nějak bojuje s diakritikou.

Jinak na iDNES.cz to je teď první zpráva, že již přes týden po "modernizaci" systémů mají výpadky.
27
Obecné / Re:Embarcadero Cool Apps Contest
« Poslední příspěvek od Marek Weyda kdy 16-10-2017, 10:30:38 »
A je to tam!  8) Nakoniec sa nam podarilo vyhrat! Nasa app sa stala vitazom za mesiac August 2017!

Tak já rozhodně za sebe gratuluji, protože to není dobrá zpráva jenom pro Slappyho, ale pro celou komunitu česko-slovenských aktivních Delphi vývojářů. A jasné potvrzení toho, že česko-slovenské programátorské ručičky jsou rozhodně "zlaté" :) Bohužel ostudu nám kromě pár programátorských lemplů naopak dělají naši politici a to takovou, že se mi nedávno poprvé stalo, že se mnou přestal virtuálně komunikovat jeden zahraniční IT odborník, jehož rad jsem si velice vážil - pak jsme si celé nedorozumění zase vysvětlili a ubezpečil jsem ho, že je tady stále mnoho chytrých lidí, co se za ty "ovarový kolena" stydí, ale ta politika - to je hnus velebnosti. A bohužel to pak přerůstá i do odborné sféry, protože nejsme samozřejmě jenom stroje :)

Jinak ještě dotaz na Slappyho - pamatuji si to dobře, že je to ten software, co byl Vaší firmou prezentován kdysi na jedné předváděcí akcí nových Delphi v Praze ?

Mnoho zdaru !
28
Obecné / Re:Embarcadero Cool Apps Contest
« Poslední příspěvek od pf1957 kdy 16-10-2017, 07:46:31 »
No presny opak je cielom nasho produktu => Chceme aby bolo vsetko v jednom IDE.
No to je to, cemu se vzdycky snazime vyhnout, protoze nejhorsi a nejmene predvidatelne chyby jsou ty, ktere udela clovek, treba tim, ze neco na zkousku prenastavi v IDE, nekde ve zdrojovce neco pri ladeni zakomentuje/docasne zmeni a zapomene to vratit apod. Takze IDE pouzivame pro vyvoj, tj. editovani, ladeni, profilovani, ale nikdy ne k buildovani :-)

Buildu se musi rict, co ma vyrobit, ten si musi stahnout odpovidajici zdrojovky z VCS vsechno prelozit, sestavit apod. a na konci musi byt odpovidajici instalacka *bez zasahu* lidske ruky. Konec koncu, bezne se pouziva kontinualni intergrace, kdy se po kazdem commitu do VSC dela build, aby se co nejdriv zjistilo, ze tam nekdo neco posr*l.

A MSBuild s moznosti vyvoje vlastnich tasku je k tomu dobrym nastrojem, i kdyz nedavno jsme tu zjistili, ze EMB je s jeho verzi nejak pozadu

29
Obecné / Re:Embarcadero Cool Apps Contest
« Poslední příspěvek od Slappy kdy 16-10-2017, 06:07:15 »
Diky za vysvetleni! Ja mel vsak na mysli FinalBuilder (nebo jemu podobne) :)

No presny opak je cielom nasho produktu => Chceme aby bolo vsetko v jednom IDE.
Ako vyvojarovi mi to priserne liezlo na nervy: zbuildit app a kniznice v Delphi, potom spustit nejake bataky alebo kopirovat subory kdesi na server, potom pustit FinalBuilder, kde sa vybuildi dokumentacia a instalator.

Cez tento nas R&I mas vsetko v Delphi IDE - projekty pre aplikaciu (.exe), kniznice (.dll), pripadne nejake dalsie komponenty.
Pridas si tam novy projekt instalator (NSIS/Inno Setup) a v ramci instalatora mas moznost spravit taky Deploy co by si robil cez Final Builder.

Samozrejme FB toho poskytuje omnoho viac, ale castokrat ludom staci niekolko zakladnych veci, co robia cez rozne batch subory rucne. Cize napr. pred buildom instalatora si das spravit build HTML manualov, skopirovat dependencies, zavolat UPX, pripadne nejake obfuskatory. Potom sa zbuduildi instalator, ten sa podpise certifikatom a skopiruje sa na deploy server.

Tym, ze od RS 2007 uz EmbT prekopalo vsetko na MSBuild sa daju pouzivat rozne premenne, cize uz je to dost konfigurovatelne a proste mas vsetko v jednom IDE, pekne spolu a neriesis prepinanie medzi aplikaciami atd. atd.
30
Obecné / Re:Embarcadero Cool Apps Contest
« Poslední příspěvek od Delfin kdy 14-10-2017, 19:10:22 »
Dik za gratulaciu, aj ked myslim, ze splietas 2 nase produkty dohromady, pretoze to, za co sme dostali toto ocenenie je prave ten "automatizovany buildovaci (nejen buildovaci) skript" => cize uz to mame hotove za teba  8)

Musime to lepsie vysvetlit, aby to ludia chapali o co ide a upravime aj web a pridame aj to skrolovanie :)

Diky za vysvetleni! Ja mel vsak na mysli FinalBuilder (nebo jemu podobne) :)
Stran: 1 2 [3] 4 5 ... 10